Έναρξη του προγράμματος Early Childcare Assistant & Συνέντευξη με την Εκπαιδεύτρια Jodi K

6
Έναρξη του προγράμματος Early Childcare Assistant & Συνέντευξη με την Εκπαιδεύτρια Jodi K

Το Trillium College είναι περήφανο που παρουσιάζει την εκπαιδεύτριά μας Jodi Konick καθώς γιορτάζουμε το νέο πρόγραμμα Early Childcare Assistant! Η Jodi εντάχθηκε πρόσφατα στην Team Trillium με μια καριέρα 20+ ετών στην προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα πίσω της.

Το ECA είναι ένα νέο πρόγραμμα στο Trillium College και, όπως πάντα, στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές μας θα είναι προετοιμασμένοι με όλες τις γνώσεις που απαιτούνται για να ξεκινήσουν την καριέρα τους!

Η προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα είναι ένα εξαιρετικά ρυθμισμένο και δομημένο περιβάλλον, είναι θεμελιωδώς σημαντικό για τους νέους πτυχιούχους που εισέρχονται στον χώρο εργασίας να είναι πλήρως ικανοί και σίγουροι για την ικανότητά τους να υποστηρίζουν την ομάδα τους και τα παιδιά τους στη φροντίδα τους.

www.trilliumcollege.ca/social-programs/early-childcare-assistant/

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το τι χρειάζεται για να είσαι βοηθός στην πρώιμη παιδική ηλικία, ρίξτε μια ματιά στη συνέντευξή μας με την Jodi Konick παρακάτω!

💚🧡💙

(Ε) Πώς ενδιαφέρθηκες για αυτόν τον τομέα;

(ΕΝΑ) Είχα μικρά δικά μου παιδιά και ήθελα να μπορέσω να κάνω μια καριέρα όπου θα μπορούσα να περνάω περισσότερο χρόνο μαζί τους!

(Ε) Πώς ξεκινήσατε την καριέρα σας;

(ΕΝΑ) Πήρα ένα 2ετές πρόγραμμα Early Childhood Education όταν αποφάσισα να ακολουθήσω την καριέρα και το χρησιμοποίησα για να ανοίξω την επιχείρησή μου στον παιδικό σταθμό.

(Ε) Ποιες δεξιότητες, ικανότητες και προσωπικές ιδιότητες είναι απαραίτητες για να είσαι Βοηθός Πρώιμου Παιδιού;

(ΕΝΑ) Όποιος σκέφτεται να κάνει καριέρα στην Πρώιμη Παιδική Φροντίδα πρέπει να είναι κάποιος που σέβεται τη διαδικασία και αποδέχεται τις ευθύνες που περιγράφονται! Εκτός από αυτή την κατανόηση, είναι κάπου που διασκεδάζουμε! Μια θετική στάση με έντονη προσοχή στη λεπτομέρεια είναι ένας νικηφόρος συνδυασμός για έναν νέο πτυχιούχο στον τομέα.

(Ε) Ποιες είναι οι κύριες ευθύνες σας ως Βοηθός Πρώιμου Παιδιού;

(ΕΝΑ) Η παιδική δέσμευση και οι παρατηρήσεις είναι πρώτα και κύρια! Πέρα από αυτό; Επικοινωνία με γονείς, υποχρεωτική τεκμηρίωση και καθάρισμα! Είμαστε υπόλογοι στα ίδια τα παιδιά, στους γονείς τους καθώς και στους Περιφερειακούς & Επαρχιακούς κανονισμούς.

(Ε) Τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε;

(ΕΝΑ) Η στενή συνεργασία με τις οικογένειες είναι δύσκολο να μην επηρεαστείτε από τις αλλαγές της ζωής ή τα γεγονότα που συμβαίνουν και επηρεάζουν το παιδί. Η υποστήριξη των παιδιών και του άλλου σε δύσκολες στιγμές δεν είναι πρόβλημα, αν και είναι κάτι που πρέπει να προσέχετε! Εκτός από τη συναισθηματική υποστήριξη, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε σωματική ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει ένα παιδί και να βεβαιωθούμε ότι έχει λάβει πλήρη φροντίδα.

(Ε) Ποια είναι μερικά κοινά μονοπάτια σταδιοδρομίας σε αυτόν τον τομέα;

(ΕΝΑ) Ένας νέος απόφοιτος θα μπορούσε να εργαστεί σε ένα παιδικό σταθμό υποστηρίζοντας παιδιά όλων των ηλικιών ή θα μπορούσε επίσης να προσληφθεί στο δημόσιο σχολικό σύστημα. Υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει και ιδιωτικός οικιακός παιδικός σταθμός!

(Ε) Ποια βήματα θα συνιστούσατε να κάνω για να προετοιμαστώ για να μπω σε αυτό το πεδίο;

(ΕΝΑ) Σκεφτείτε πλήρως για να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι για την ευθύνη! Έχετε το ενδιαφέρον να υποστηρίξετε τα μικρά μυαλά και την υπομονή και τη φροντίδα που απαιτείται για να βοηθήσετε κάθε παιδί ξεχωριστά; Νιώθετε προετοιμασμένοι προσωπικά να γίνετε υποστηρικτικό πρόσωπο για ένα νεαρό μυαλό; Πέρα από το να είσαι έτοιμος συναισθηματικά. Το να προετοιμαστείτε με βασική γνώση του τι να περιμένετε είναι το κλειδί για την επιτυχία!

Schreibe einen Kommentar