Δημιουργία καλύτερων διαδικτυακών μαθητών: Ένας οδηγός για δασκάλους
Αν και είναι εύκολο να κατηγορήσουμε τους νέους επειδή δεν μπορούν να επικοινωνήσουν καλά, λόγω του υπερβολικού χρόνου που αφιερώνεται σε συσκευές πολυμέσων κ.λπ. – στην πραγματικότητα, οι δάσκαλοι μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος.
Δίνοντας κατευθυντήριες γραμμές για τους διαδικτυακούς φοιτητές:
* μιαποστολή αλληλογραφίας στον εκπαιδευτή
* Γτη σύνδεση και τη συνεργασία με τους συμμαθητές
* Γγενικές στρατηγικές για την ευαισθητοποίηση του κοινού κατά την επικοινωνία
Όλα αυτά μπορούν να μειώσουν τους πονοκεφάλους για τους δασκάλους.
Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς οι εκπαιδευτές μπορούν να θέσουν προσδοκίες για τα διαδικτυακά τους μαθήματα.
1. Αποστολή email στον εκπαιδευτή: ΕΝΑΘέτοντας ερωτήσεις με πλαίσιο και επικοινωνώντας με ντοεπίγνωση
Στην ψηφιακή εποχή, οι μαθητές έχουν συνηθίσει να αλληλεπιδρούν με ένα άτομο που γνωρίζει ήδη ποιος είναι και το πλαίσιο της συνομιλίας.
Με την ηλεκτρονική εκπαίδευση, αυτή η υπόθεση γίνεται προβληματική.
Οι δάσκαλοι θα πρέπει επίσης να παρέχουν παραδείγματα αποτελεσματικών και αναποτελεσματικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να βοηθήσουν τους μαθητές να κατανοήσουν τη διαφορά.
Εκτός από την καθοδήγηση των μαθητών για σαφή, κατάλληλη επικοινωνία μέσω email, οι εκπαιδευτές θα πρέπει να διαμορφώνουν το ίδιο μοντέλο στην αλληλογραφία τους με τους μαθητές.
Είναι επίσης σημαντικό να κάνουμε τους μαθητές άνετα να στέλνουν email με θέματα και ανησυχίες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αισθάνονται ότι οι ανησυχίες τους ακούγονται, εκτιμώνται και ότι υπάρχει μια αίσθηση ευθύνης.
2. Βοηθώντας τους μαθητές να συνδεθούν μεταξύ τους
Για τα περισσότερα διαδικτυακά μαθήματα, οι μαθητές αναμένεται να αλληλεπιδρούν με συμμαθητές μέσω φόρουμ συζητήσεων ή αιθουσών συνομιλίας.
Για να βοηθήσουν τους μαθητές να συνδεθούν μεταξύ τους, οι δάσκαλοι μπορούν να οργανώσουν μια αρχική συζήτηση που επιτρέπει στους μαθητές να συστηθούν πριν ξεκινήσουν τις ακαδημαϊκές συζητήσεις.
Αυτή η συζήτηση θα πρέπει να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να αποκαλύψουν λίγα πράγματα για τον εαυτό τους και να γνωριστούν σε προσωπικό επίπεδο, προκειμένου να τους βοηθήσει να εξανθρωπίσουν το άτομο που κάθεται πίσω από το πληκτρολόγιο.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στην τάξη, είναι σημαντικό οι μαθητές να θυμούνται ότι μιλούν μέσα από έναν ψηφιακό τοίχο. ο τόνος και άλλες ενδείξεις που υπάρχουν στα μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο χάνονται στο διαδίκτυο.
Οι εκπαιδευτές πρέπει να ορίσουν παραμέτρους για σωστή επικοινωνία και μετριοπαθείς συζητήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η επικοινωνία είναι σεβαστή και, επομένως, επιτυχής.
3. Ομαδική εργασία: παραμένοντας δίκαιοι και υπεύθυνοι κατά τη διάρκεια των συνεργατικών αναθέσεων
Οι μαθητές τείνουν να αντιπαθούν την ομαδική εργασία, και αυτό το συναίσθημα είναι ακόμη πιο διάχυτο στη διαδικτυακή εκπαίδευση.
Μερικά από τα μεγαλύτερα παράπονα σχετικά με τη συνεργασία στην εργασία είναι η αίσθηση ότι η εργασία ή η συμβολή δεν κατανέμεται δίκαια ή, στην περίπτωση των εργαστηρίων, οι μαθητές δεν λαμβάνουν πίσω ό,τι πιστεύουν ότι έχουν βάλει σε αυτήν.
Για να παρακάμψουν αυτό το ζήτημα, οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα τα μέλη της ομάδας θεωρούνται εξίσου υπεύθυνα και ότι θα έχουν προσωπικά κάποιο λόγο στη μέτρηση των εισροών/εκροών της ομάδας.
4. Δίνοντας συμβουλές στους μαθητές για να έχουν επιτυχία στα διαδικτυακά μαθήματα
Εκτός από τις κατευθυντήριες γραμμές επικοινωνίας, έχω διαπιστώσει ότι η παροχή συμβουλών κοινής λογικής στους μαθητές σχετικά με την παρακολούθηση ενός μαθήματος στο διαδίκτυο τους βοηθά να ευδοκιμήσουν. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:
* Φροντίστε να διαβάσετε τα πάντα προσεκτικά και διεξοδικά. Αυτό περιλαμβάνει αναγνώσεις, εργασίες, παραμέτρους μαθημάτων και οποιοδήποτε άλλο υλικό.
* Εκτυπώστε τις προθεσμίες ανάθεσης και παρακολουθήστε τις σε ένα ημερολόγιο.
* Διαβάστε όλες τις ενημερώσεις και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον δάσκαλό σας. Αυτά συχνά παρέχουν περαιτέρω κατευθυντήριες γραμμές για αναθέσεις και ενημερώσεις και αλλαγές σε προθεσμίες ή παραμέτρους ανάθεσης.
* Επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτή σας για ζητήματα που αντιμετωπίζετε ή ερωτήσεις που μπορεί να έχετε νωρίς και συχνά. Είναι πολύ πιο εύκολο να σας βοηθήσουμε από το μπροστινό μέρος παρά μετά την παρέλευση των προθεσμιών.
* Βεβαιωθείτε ότι η τεχνολογία σας είναι αξιόπιστη και συνεπής και έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο για όταν το Διαδίκτυο ή ο υπολογιστής σας αποτυγχάνει (όπως σίγουρα θα συμβεί).
Καλύτερος Δάσκαλος – Καλύτεροι Μαθητές – Καλύτερη τάξη
«Ας βελτιωθούμε όλοι μαζί!»
The post Creating Better Online Students: A Guide for Teachers εμφανίστηκε πρώτα στο TEFL.