Εάν το Facebook σβήσει ξανά, ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε τη στρατηγική κοινωνικής δικτύωσης

14
Εάν το Facebook σβήσει ξανά, ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε τη στρατηγική κοινωνικής δικτύωσης

Στις 4 Οκτωβρίου 2021, το Facebook γνώρισε πιθανώς τη μεγαλύτερη διακοπή λειτουργίας στην ιστορία του, η οποία επηρέασε επίσης το Instagram και το WhatsApp. Όλοι ανανεώσαμε…και ανανεώσαμε τις σελίδες μας χωρίς αποτέλεσμα. Τα memes κατέκλυσαν το διαδίκτυο. Ενώ ένα διάλειμμα από τη συνεχή ροή πληροφοριών (το καλό, το κακό και το άσχημο) ήταν κάπως ωραίο, είχε πολλές μάρκες σε πανικό. Πώς θα επικοινωνούσαν με το κοινό τους με αυτά τα γιγάντια δίκτυα κάτω; Το Facebook και το Instagram εξακολουθούν να κυριαρχούν όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook παραμένει μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες διαδικτυακές πλατφόρμες μεταξύ των ενηλίκων των ΗΠΑ. Και κατά μέσο όρο, Οι influencers δημοσιεύουν 3,6 φορές την εβδομάδα στο Instagram. Αλλά αν αυτές οι πλατφόρμες σβήσουν ξανά και ξαφνικά αφεθείτε να ανακατεύεστε, αυτό αποτελεί μια ευκαιρία να ξανασκεφτείτε την κοινωνική στρατηγική σας και να μην βάλετε όλα τα αυγά σας στο καλάθι του Facebook.

Πηγή εικόνας: Gary Janetti

Η ιστοσελίδα σου

Ο ιστότοπός σας είναι σαν την εξώπορτά σας όταν πρόκειται για το Διαδίκτυο. Είναι ο φύλακας της επωνυμίας σας και όλες οι βασικές πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει το κοινό σας. Το 2004, το The Motherhood γεννήθηκε ως blog και ο προορισμός μας στο .com συνεχίζει να είναι η βάση μας. Διαθέτουμε τον ιστότοπό μας και μπορούμε να ελέγξουμε τα μηνύματά μας, την εμπειρία χρήστη, τη σχεδίαση. Αν και αγαπάμε το Facebook και τη δυνατότητα προβολής διαφημίσεων και ενίσχυσης περιεχομένου επηρεασμού για τους πελάτες μας, είναι σημαντικό να μην χρειάζεται να βασιζόμαστε αποκλειστικά στο Facebook σε περίπτωση που συμβεί άλλη διακοπή λειτουργίας.

Η διακοπή του Facebook του 2021

Κρατήστε το Pinteresting

Έχετε σκεφτεί τη στρατηγική σας στο Pinterest τελευταία; Το Pinterest συνεχίζει να είναι ένας από τους αφανείς ήρωες του κόσμου των social media. Μια θετική πτυχή της πανδημίας ήταν η ανάπτυξή της, κερδίζοντας περισσότερα από 100 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργοί χρήστες μόνο το 2020. Και ενώ οι χρήστες ήταν ιστορικά γυναίκες (κυρίως 25-34 ετών), το 2020 σημειώθηκε επίσης ανάπτυξη μεταξύ των ανδρών και των χρηστών Gen Z. Για να μην αναφέρουμε, οι εβδομαδιαίες μετατροπές στο Pinterest αυξήθηκαν κατά 300%, και το δίκτυο έχει μεγάλη δυνατότητα αγοράς και είναι εύκολο να διαφημιστείτε.

Ενώ η ανάπτυξή του έπεσε λίγο το 2021, πολλοί έμπειροι influencers χρησιμοποιούν το Pinterest στη συνολική τους στρατηγική. Pinterest πρόσφατα λανσάρισαν τρόπους για να κερδίζουν χρήματα, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με επωνυμίες για περιεχόμενο χορηγίας. Οι influencers οδηγούν τις απόψεις στην πλατφόρμα και οι επωνυμίες λαμβάνουν υπόψη τους. Για παράδειγμα, Η L’Oréal αξιοποίησε τους δημιουργούς του Pinterest να αναπτύξει επώνυμο περιεχόμενο, όπως μαθήματα ομορφιάς για πολλές από τις επωνυμίες της, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία βίντεο σύντομης μορφής Καρφίτσες ιδεών.

Ενσωμάτωση ήχου και βίντεο

Μιλώντας για βίντεο… συνεχίζει να εκρήγνυται. Ναι, πολλά από αυτά συμβαίνουν στο Instagram και στο Facebook (τα οποία τώρα έχει μπομπίνες), αλλά τα κερδίζουν άλλα δίκτυα. Το TikTok έχει 732 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες παγκοσμίως και δημιούργησε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα το 2020. Και μόνο μεγαλώνει πιο γρήγορα. Και ενώ οι έφηβοι λένε ότι χρησιμοποιούν κυρίως το Instagram, Η αγαπημένη τους πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι στην πραγματικότητα το Snapchat. Και πίσω στο Pinterest, οι χρήστες του παρακολουθούν από κοντά ένα δισεκατομμύριο βίντεο την ημέρα.

Οι influencers σημειώνουν αυτά τα άλλα κανάλια και το κοινό τους τα ακολουθεί. Στην πραγματικότητα, οι δημιουργοί του TikTok με 15.000 ή λιγότερους ακόλουθους έχουν υψηλότερα ποσοστά εμπλοκής. Τώρα είναι η ώρα να εμπλακείτε σε άλλες πλατφόρμες, κατανοώντας πού βρίσκονται οι άνθρωποι που προσπαθείτε να προσεγγίσετε και τι κάνουν εκεί.

Εάν έχετε επικεντρωθεί στο Facebook και δεν ξέρετε πώς να αναπτυχθείτε, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να αναθεωρήσετε την κοινωνική σας στρατηγική.

Schreibe einen Kommentar