Είναι τα αγγούρια εύκολο να αναπτυχθούν στο σπίτι – Συμβουλές κήπου 2023

17
Είναι τα αγγούρια εύκολο να αναπτυχθούν στο σπίτι – Συμβουλές κήπου 2023

Αποθηκεύσετε για αργότερα!

Οι κηπουροί που πρωτοεμφανίζονται μπορεί να αισθάνονται συγκλονισμένοι από το εύρος των επιλογών. Προσθέστε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να καταλάβετε και μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Για να κάνετε τα πράγματα εύκολα, ξεκινήστε με τα αγγούρια!

Είναι εύκολο να καλλιεργηθούν τα αγγούρια στο σπίτι;? Τα αγγούρια δεν χρειάζονται πολλές απαιτήσεις για να αναπτυχθούν. Ξεκινήστε με γόνιμο έδαφος και μια ηλιόλουστη τοποθεσία και ακολουθήστε ένα κανονικό πρόγραμμα ποτίσματος. Όσο περιμένετε να φυτέψετε τα αγγούρια σας μέχρι τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, θα έχετε μια πλούσια σοδειά.

Είναι εύκολο να αναπτυχθούν τα φυτά αγγουριού;

Ναι, τα αγγούρια καλλιεργούνται εύκολα και γι‘ αυτό αρέσει στους αρχάριους κηπουρούς να τα επιλέγουν. Εφόσον ξεκινάτε με τις κατάλληλες συνθήκες, δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά με αυτές.

Στα αγγούρια αρέσει η ζέστη, γι‘ αυτό φυτεύτε τα πάντα στον ήλιο. Λίγη απογευματινή σκιά είναι εντάξει, αλλά διαφορετικά, κρατήστε τα εκτεθειμένα.

Το έδαφος πρέπει να είναι γόνιμο, γι‘ αυτό ανακατέψτε με κομπόστ με τη βρωμιά σας. Αυτό θα διατηρήσει επίσης το έδαφος ελαφρύ και ευάερο, γεγονός που θα προωθήσει την ανάπτυξη.

Η μόνη άλλη σκέψη που χρειάζεστε όταν καλλιεργείτε αγγούρια είναι να θυμάστε να τα ποτίζετε. Ακολουθήστε ένα αυστηρό πρόγραμμα ποτίσματος, ώστε τα φυτά να μην στεγνώσουν, ειδικά όταν τα ίδια τα αγγούρια μεγαλώνουν.

Μπορώ να καλλιεργήσω αγγούρια στο σπίτι;

Μπορείτε σίγουρα να καλλιεργήσετε αγγούρια στο σπίτι. Τα αγγούρια και οι ντομάτες είναι βασικά προϊόντα για αρχάριους κηπουρούς, οπότε μην φοβάστε να πειραματιστείτε.

Έχετε δύο επιλογές όταν καλλιεργείτε αγγούρια στο σπίτι. Μπορείτε να φυτέψετε αγγούρια αμπέλου που απλώνονται ή, αν δεν έχετε πολύ χώρο, μπορείτε να φυτέψετε αγγούρια με θάμνο.

Ενώ τα αγγούρια αμπέλου θα αναπτυχθούν κατά μήκος του εδάφους αν τα αφήσετε, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια δομή στήριξης όπως πέργκολα ή φράχτη. Τότε, τα αγγούρια θα μεγαλώσουν, πράγμα που σημαίνει λιγότερες πιθανότητες ασθένειας και πιο καθαρά αγγούρια.

Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε αγγούρια που είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να τα φυτέψετε σε ένα δοχείο. Τα αγγούρια του θάμνου είναι πιο συμπαγή, αλλά θα παράγουν ακόμα πολλά.

Πώς να καλλιεργήσετε αγγούρια στο σπίτι

Πώς να καλλιεργήσετε αγγούρια στο σπίτι

Με σπόρο

Για να αρχίσουν να αναπτύσσονται οι σπόροι, πρέπει να εκτεθούν στη θερμότητα. Για τα αγγούρια, αυτή είναι μια θερμοκρασία 68 βαθμών Φαρενάιτ.

Εάν έχετε μεγάλη καλλιεργητική περίοδο, μπορείτε να ξεκινήσετε τους σπόρους του αγγουριού σας έξω. Ωστόσο, εάν έχετε μια σύντομη καλλιεργητική περίοδο, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε και να φυτέψετε τους σπόρους μέσα.

Χρησιμοποιήστε μικρές γλάστρες και γεμίστε τις με χώμα που δεν έχει καθόλου τύρφη μέσα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τους σπόρους έτσι ώστε να έχουν βάθος μόλις ½ ίντσας.

Προσθέστε λίγο νερό για να κατακαθίσει το έδαφος και τοποθετήστε τους σπόρους σε μια ζεστή, ηλιόλουστη περιοχή.

Σε περίπου επτά ημέρες, οι σπόροι θα πρέπει να αρχίσουν να φυτρώνουν. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα μεταφέρετε σε μεγαλύτερες γλάστρες μόλις τα σπορόφυτα μεγαλώσουν ένα ζευγάρι φύλλα.

Περιμένετε μέχρι να είναι τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου για να μεταφυτεύσετε τα σπορόφυτα αγγουριού σας. Ειδικότερα, δώστε προσοχή στις θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς δεν θέλετε να υπάρχει κίνδυνος παγετού.

Με σπορόφυτα

Ένας από τους λόγους για να καλλιεργήσετε αγγούρια είναι ότι είναι εύκολο να το κάνετε. Αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο εύκολο, ξεκινήστε με σπορόφυτα αντί για σπόρους.

Για φύτευση, απλά περιμένετε μέχρι τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου. Στη συνέχεια, πάρτε τα σπορόφυτα που αγοράσατε από το κατάστημα και φυτέψτε τα στον κήπο.

Το χώμα θα πρέπει να έχει αναμεμειγμένο λίπασμα σε αυτό για ένα νέο ξεκίνημα με θρεπτικά συστατικά. Θα πρέπει επίσης να στραγγίζει καλά και να μην είναι πολύ συμπαγές.

Διαδοχική φύτευση

Εάν θέλετε πολλά φυτά αγγουριού, απλά να θυμάστε ότι κάθε φυτό μπορεί να παράγει περίπου 10 αγγούρια, που είναι πολλά. Για να μην τα έχετε όλα έτοιμα, χρησιμοποιήστε διαδοχικές φυτεύσεις.

Η διαδοχική φύτευση είναι όταν φυτεύετε μία καλλιέργεια πολλές φορές, απλωμένη σε μία ή δύο εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο, μόλις τελειώσει η παραγωγή ενός φυτού αγγουριού, το επόμενο φυτό μόλις θα ξεκινήσει.

Εάν ανησυχείτε για την καλλιεργητική σας περίοδο, μπορείτε να επιλέξετε πολλούς τύπους αγγουριών ώστε να είναι έτοιμα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Πόσο καιρό χρειάζονται τα αγγούρια για να αναπτυχθούν;

Θα χρειαστούν από 50 έως 70 ημέρες για να αναπτυχθούν τα αγγούρια. Αυτός ο αριθμός θα εξαρτηθεί από την ποικιλία που θα επιλέξετε καθώς και από το πόσο ζεστή είναι η θερμοκρασία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αγγούρια έχουν καλύτερη γεύση όταν είναι ανώριμα ή μόλις ώριμα. Όσο περισσότερο μείνουν τα αγγούρια στο αμπέλι, τόσο πιο πικρά θα γίνουν.

Συγκομίστε τα αγγούρια όταν έχουν βαθύ πράσινο χρώμα. Μόλις αρχίσουν να κιτρινίζουν, μπορείτε ακόμα να τα φάτε, αλλά δεν θα έχουν τόσο καλή γεύση.

Ένα πρόβλημα με τα αγγούρια είναι ότι φαίνεται να ωριμάζουν όλα την ίδια στιγμή. Προσπαθήστε να γίνετε δημιουργικοί με τα αγγούρια σας για να τα απολαύσετε όλα και σκεφτείτε εναλλακτικές λύσεις συντήρησης, όπως η κονσερβοποίηση τουρσιών.

Πώς αποθηκεύω τα αγγούρια;

Αν βρεθείτε με πληθώρα αγγουριών έτοιμα ταυτόχρονα, φροντίστε να τα μαζέψετε αντί να τα αφήσετε στο κλήμα. Αν περιμένετε πολύ, θα αρχίσουν να έχουν πικρή γεύση.

Τα αγγούρια θα διατηρηθούν για περίπου μία εβδομάδα στο ψυγείο. Για σωστή αποθήκευση, καθαρίστε τα μετά τη συγκομιδή και τοποθετήστε τα σε ένα πιο ζεστό μέρος του ψυγείου σας, κοντά στην πόρτα.

Αν και είναι καλύτερο να αποθηκεύετε ολόκληρα αγγούρια, μπορείτε επίσης να κρατήσετε αγγούρια σε φέτες. Τοποθετήστε τυχόν φέτες σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό, στη συνέχεια βάλτε το με ένα ασφαλές καπάκι και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Τα αγγούρια θα κρατήσουν για λίγες μέρες με αυτή τη μέθοδο.

Το τουρσί είναι μια σχετικά εύκολη λύση αν σας περισσεύουν αγγούρια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ξύδι, μερικά βότανα της επιλογής σας και μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη για να βράσετε τα βάζα. Υπάρχουν πολλές εύκολες συνταγές για τουρσί που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο και μερικές δεν απαιτούν καν τη μέθοδο βρασμού.

συμπέρασμα

Η κηπουρική δεν χρειάζεται να είναι σκληρή δουλειά. Επιμείνετε σε κάτι απλό, όπως τα αγγούρια, για να απολαύσετε τη διαδικασία της κηπουρικής και να ανταμειφθείτε για τις προσπάθειές σας.

Σχετικά Άρθρα:

Αποθηκεύσετε για αργότερα!

Schreibe einen Kommentar