Εβραίοι ηγέτες στην Ασκελόν για την από πρώτο χέρι άποψη των αποδόσεων του πολέμου – eJewish Philanthropy

0
Εβραίοι ηγέτες στην Ασκελόν για την από πρώτο χέρι άποψη των αποδόσεων του πολέμου – eJewish Philanthropy

Καλημέρα Τρίτης.

Στη σημερινή έκδοση του Ο Καθημερινός σας Φιλαναφέρουμε για Εβραϊκές ομάδες της Βόρειας Αμερικής εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συγκεντρώνοντας κεφάλαια για το Ισραήλ μετά τη θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου και πώς οι οργανώσεις ενημερώνουν τα μέλη τους για το πώς μπορούν να βοηθήσουν. Διαθέτουμε απόψεις από Στίβεν Γουίντμιούλερ και Ντέιβιντ Μπράιφμαν. Θα ξεκινήσουμε με Εβραίοι ηγέτες επισκέπτεται τον κατεστραμμένο από τον πόλεμο νότο του Ισραήλ.

Αντιπροσωπεία κορυφαίων αξιωματούχων από τις Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής, η UJA-Federation of New York και η Jewish Agency for Israel περιόδευσαν τον κατεστραμμένο από τον πόλεμο νότο του Ισραήλ τη Δευτέρα, επισκεπτόμενοι ένα νοσοκομείο στην πόλη Ashkelon που έχει περιθάλψει εκατοντάδες θύματα από την επίθεση της Χαμάς το πρωί του Σαββάτου , Αναφορές eJewishPhilanthropyΟ Judah Ari Grossπου τους συνόδευσαν στην περιοδεία.

Κατά την περιήγησή τους στο Ιατρικό Κέντρο Barzilai, Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JFNA Eric Fingerhut, η γενική διευθύντρια του γραφείου του JFNA στο Ισραήλ Rebecca Caspi, ο διευθύνων σύμβουλος της UJA-Federation Eric Goldstein, ο πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και Οικονομικών της Εβραϊκής Υπηρεσίας Bruce Sholk και ο διευθυντής του Ταμείου της Εβραϊκής Υπηρεσίας για τα θύματα του τρόμου, Ayelet Nahmia Ο Βέρμπιν, συναντήθηκε με το προσωπικό του νοσοκομείου, μίλησε με θύματα και οικογένειες θυμάτων και είδε νέα θύματα να έρχονται καθώς ένας πύραυλος χτύπησε απευθείας ένα αυτοκίνητο λίγα τετράγωνα μακριά από το νοσοκομείο κατά την επίσκεψή τους.

Η ξενάγησή τους πραγματοποιήθηκε από τον επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του νοσοκομείου, Δρ Ρον Λόμπελ, κάτοικο της κοντινής κοινότητας Netiv Ha’asara, στην οποία εισέβαλαν τρομοκράτες το πρωί του Σαββάτου. Ο Λόμπελ και η σύζυγός του εγκλωβίστηκαν στο καταφύγιο βομβών του σπιτιού τους για μια ολόκληρη μέρα μέχρι να διασωθούν από τον ισραηλινό στρατό. Τουλάχιστον 17 άτομα από την κοινότητα των 900 δολοφονήθηκαν. Την επόμενη μέρα, ο Λόμπελ επέστρεψε στη δουλειά.

„Φαντάζεσαι?“ είπε ο Fingerhut στο eJP μετά την επίσκεψη. «Φροντίζει αυτούς τους ασθενείς έκτακτης ανάγκης και ο ίδιος κρατήθηκε βασικά αιχμάλωτος, υπερασπιζόμενος τη ζωή του και της συζύγου του για σχεδόν 24 ώρες».

Ο Fingerhut είπε την ξενάγηση στο νοσοκομείο «Πραγματικά έφερε στο σπίτι… το μέγεθος της θηριωδίας». Και πρόσθεσε: «Απλώς ένιωσα τόσο ξεκάθαρα το βάθος αυτού».

Ο Fingerhut είπε ότι η JFNA μοιράζει τις προσπάθειές της σε δύο διακριτές αποστολές: συγκέντρωση κεφαλαίων και υπεράσπιση.

«Το πρώτο είναι να νοιάζεσαι για τους αδελφούς και τις αδελφές μας στο Ισραήλ που χρειάζονται τη βοήθειά μας», είπε, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των θυμάτων των επιθέσεων, αλλά και των υπηρεσιών και των οργανώσεων που υποστηρίζουν τη χώρα. Ο Fingerhut είπε ότι η δεύτερη, και κατά κάποιο τρόπο πιο σημαντική, προσπάθεια θα είναι η χρήση των διασυνδέσεων και των σχέσεων της εβραϊκής κοινότητας της Βόρειας Αμερικής για τη στήριξη της υποστήριξης προς το Ισραήλ από τις αμερικανικές και καναδικές κυβερνήσεις, καθώς και από τον αμερικανικό και τον καναδικό λαό.

«Όταν συναντώ τους Ισραηλινούς ηγέτες, το Νο. 1 πράγμα που μας ζητούν είναι η υποστήριξη και η διατήρηση της υποστήριξης για τις επερχόμενες στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ», είπε.

Διαβάστε την πλήρη έκθεση εδώ.

Schreibe einen Kommentar