Η Καριέρα του Υπεύθυνου Εφοδιαστικής Αλυσίδας το 2020

12
Η Καριέρα του Υπεύθυνου Εφοδιαστικής Αλυσίδας το 2020

Σε έναν κόσμο που κινείται τόσο γρήγορα με τα αγαθά να κυκλοφορούν με γρήγορους ρυθμούς, ο ρόλος του Διαχειριστή Εφοδιαστικής Αλυσίδας (SCM) είναι κρίσιμος.

Με την παγκόσμια πανδημία στην οποία ζούμε όλοι, οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν διαταραχθεί σοβαρά και είχε τεράστιο αντίκτυπο στις εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα, όλοι το έχουμε ακούσει αυτό σε οποιοδήποτε ειδησεογραφικό κανάλι και αν συντονιζόμαστε, και όσοι από εμάς κάνουμε ψώνια παντοπωλείου αντιμετωπίζουμε ελλείψεις αποθεμάτων λόγω τόσων πολλών περιορισμών παράδοσης. Θέλω να πω, ποιος θα ξεχάσει ποτέ τη μεγάλη έλλειψη χαρτιού υγείας τον Μάρτιο του 2020;!

Τι είναι όμως πραγματικά η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας;

Ο βασικός σκοπός της αλυσίδας εφοδιασμού είναι να ικανοποιήσει τη ζήτηση, να αυξήσει την αξία των πελατών, να βελτιώσει την ανταπόκριση, να διευκολύνει την οικονομική επιτυχία και να δημιουργήσει ένα καλό δίκτυο. Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι η σωτηρία ενός οργανισμού και μπορεί να προκαλέσει την επιτυχία ή την αποτυχία μιας εταιρείας.

Ως παιδί, θυμάμαι ότι έπαιζα αυτό το παλιό παιχνίδι στον υπολογιστή που λέγεται lemonade stand, όπου έπρεπε να κάνουμε μια πρόβλεψη με βάση την προσφορά και τη ζήτηση. Μας παρείχαν την ημέρα της εβδομάδας και τον καιρό και μετά έπρεπε να αποφασίσουμε πόση ζάχαρη, πόσα λεμόνια και πόσα φλιτζάνια θέλαμε να αγοράσουμε. Τότε έπρεπε να κάνουμε την αγορά μας και να ελπίζουμε σε κέρδος. Ήταν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι και εκείνη τη στιγμή δεν συνειδητοποίησα ότι μάθαινα για μια εφοδιαστική αλυσίδα.

Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι απαραίτητη για την ίδρυση όλων των κοινωνιών. Οι σημερινές αγορές είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και οι καταναλωτές αναζητούν την καλύτερη αξία και αξιοπιστία. Οι κατασκευαστές και οι έμποροι λιανικής εξαρτώνται από τα SCM για να σχεδιάσουν δίκτυα που πληρούν τους στόχους εξυπηρέτησης πελατών με το ελάχιστο συνολικό κόστος. Συνοψίζοντας, οι αποτελεσματικές αλυσίδες εφοδιασμού επιτρέπουν σε μια επιχείρηση να είναι πιο ανταγωνιστική στην αγορά και ο κύριος στόχος του Διαχειριστή Εφοδιαστικής Αλυσίδας είναι να μειώσει το συνολικό κόστος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Λοιπόν, τι κάνει ένα επιτυχημένο SCM;

Η ικανότητα προσαρμογής στους καιρούς, σκέψης έξω από το κουτί και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και ιδεών είναι αναμφισβήτητα δεξιότητες που πρέπει να βελτιώσουν οι επιθυμητές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Πόσα κερδίζουν τα SCM;

Κάθεσαι….; Ο μέσος καναδικός μισθός για ένα SCM με δίπλωμα κολεγίου ήταν 94.961 $ το 2019. Η καναδική ετήσια έρευνα αλυσίδας εφοδιασμού 2019 εκτιμά ότι υπάρχουν ΕΞΙ ανοίξτε θέσεις Εφοδιαστικής Αλυσίδας για να καλυφθούν για κάθε πτυχιούχο με δεξιότητες εφοδιαστικής αλυσίδας. Είναι η αγορά υποψηφίων και οι εταιρείες δυσκολεύονται περισσότερο από ποτέ να βρουν τα καλύτερα ταλέντα. Επαγγελματίας Προμήθειας λέει ότι η αγορά καθοδηγείται περισσότερο από υποψηφίους από ό,τι ήταν σε οποιοδήποτε σημείο από την οικονομική κρίση το 2008!

Τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση σου;

Καλέστε σήμερα έναν προπονητή σταδιοδρομίας του Trillium College για να μάθετε πόσο σύντομα μπορείτε να ξεκινήσετε το πρόγραμμα Supply Chain Management & Logistics!

Άρθρα και ιστότοποι:

Schreibe einen Kommentar