Η σημασία της ψυχικής πλευράς του αθλητισμού και η ενίσχυσή του

21
Η σημασία της ψυχικής πλευράς του αθλητισμού και η ενίσχυσή του

Όταν σκέφτεστε μερικούς από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών, πιθανότατα σκέφτεστε τη φυσική τους κατάσταση, τη δύναμη, την ευκινησία, την ταχύτητα και άλλες σωματικές τους ιδιότητες. Γιατί όμως δεν μιλάμε για τη σημασία της ψυχικής πλευράς του αθλητισμού; Τι γίνεται με την ψυχική ικανότητα;

Σκέφτομαι για Το παιχνίδι της γρίπης του Michael Jordan, για παράδειγμα. Σίγουρα, είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών (το οποίο προφανώς είναι ένα θέμα που συζητιέται έντονα, ποιος ήξερε;) – αλλά σημείωσε 38 πόντους σε 44 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου ενός ισοπαλίας με τρίποντο με 25 δευτερόλεπτα να απομένουν, όλοι με 103 μοίρες πυρετός και άλλα συμπτώματα. Ο Τζόρνταν ήταν αφυδατωμένος, λαχανιασμένος και χαμηλή ενέργεια, και ακόμα τα κατάφερε σκορ πάνω από τον μέσο όρο του ανά αγώνα και να οδηγήσει τους Σικάγο Μπουλς σε μια σημαντική νίκη επί των Γιούτα Τζαζ. Αν δεν ήταν στο απόγειο της φυσικής του κατάστασης, πώς είχε τόσο καλή απόδοση;

Πρέπει να υποθέσετε ότι πολλά από αυτά είχαν να κάνουν με την ψυχική του ικανότητα και την ανθεκτικότητά του. Πράγμα που γεννά το ερώτημα, πόσο η επιτυχία στον αθλητισμό είναι ψυχική; Είναι μια υποκειμενική ερώτηση στον πυρήνα της, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητικών ψυχολόγων και προπονητών θα απαντούσε ότι είναι κάπου μεταξύ 60-90% διανοητική. (Μερικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι είναι 100% διανοητικό).

Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τους παίκτες σας να πηδούν ψηλότερα ή να τρέχουν πιο γρήγορα. Μπορείτε να κάνετε τους παίκτες σας να πυροβολήσουν 100 PK σε μια μέρα για να εγγυηθείτε σχεδόν ότι δεν θα χάσουν ποτέ ένα σε ένα παιχνίδι. Το να εκπαιδεύσετε κάποιον να είναι ψυχικά σκληρός δεν είναι απαραίτητα τόσο εύκολο και συνήθως δεν είναι τόσο φυσικό—ειδικά σήμερα—αλλά εξίσου σημαντικό.

Ποδοσφαιρική Ανθεκτικότητα είναι ένας οργανισμός που παρέχει στους παίκτες, τους προπονητές, τους γονείς και τους διαιτητές εξειδικευμένη υποστήριξη ψυχικής ικανότητας για να βελτιώσουν την ανθεκτικότητά τους και με τη σειρά τους, το παιχνίδι τους. Μιλήσαμε με τον Wells Thompson, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Soccer Resilience και πρώην παίκτη της Major League Soccer, για να συζητήσουμε τη σημασία της ψυχικής πλευράς του αθλητισμού και να αναλύσουμε τους βασικούς τρόπους με τους οποίους οι ηγέτες του αθλητισμού νέων μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ψυχικής ικανότητας των παικτών τους και να τους προετοιμάσουν. να πετύχουν εντός και εκτός γηπέδου (και για τη δική τους εκδοχή ενός παιχνιδιού γρίπης).

Λάβετε αγορά

Εάν οι ενδιαφερόμενοι (παίκτες, προπονητές, διαιτητές, κ.λπ.) δεν πιστεύουν στην πραγματικότητα ότι η ενίσχυση του μυαλού τους θα βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσής τους, δεν θα δεσμευτούν σε καμία από τις ασκήσεις ή τα εργαλεία που προσπαθείτε να τους διδάξετε. Ρωτήστε την ομάδα σας, πόσο πιστεύετε ότι επηρεάζει ο εγκέφαλός σας τον τρόπο που ενεργείτε καθημερινά; Αντίστοιχα, πόσο πιστεύεις ότι επηρεάζει τον τρόπο παιχνιδιού σου; Ίσως εκπλαγείτε αν τους ακούσετε να απαντούν σε υψηλά ποσοστά.

Επιστροφή στον ορθολογισμό

Όταν απασχολείστε για ένα κάλεσμα διαιτητή, ένα παιχνίδι που δεν σας ταιριάζει ή για τις ενέργειες ενός άλλου παίκτη, είναι εύκολο να αντιδράσετε με εξαιρετικά αρνητικό τρόπο και να σας αφήσει να ξεψυχήσει για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Διδάξτε στους παίκτες σας πώς να επιστρέψουν σε μια κατάσταση όπου μπορούν να ενεργούν ορθολογικά, γιατί όταν μας πλημμυρίζουν τα συναισθήματά μας, δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αναπνεύσετε βαθιά και αργά από τη μύτη σας και να βγείτε από το στόμα σας. Ο Γουέλς θέλει να λέει στα παιδιά του «μυρίστε τα μπράουνις και σβήστε τα κεριά» για να τα βοηθήσει να ηρεμήσουν.

Ξανακαλωδιώστε τον εγκέφαλό σας

Ως άνθρωποι, έχουμε την τάση να βλέπουμε τα πράγματα πιο αρνητικά και να τα θυμόμαστε έτσι—ονομάζεται μεροληψία αρνητικότητας. Αντιδρούμε πιο έντονα στα αρνητικά γεγονότα παρά στα θετικά, τα σκεφτόμαστε πιο συχνά και αναπολούμε τις προσβολές καλύτερα από τον έπαινο. Μόλις μπορέσετε να αναγνωρίσετε αυτό το «μειονέκτημα», μπορείτε εφαρμόζουν διάφορες πρακτικές να επανασυνδέσετε τον εγκέφαλό σας ώστε να σκέφτεται πιο θετικά—όπως η άσκηση ευγνωμοσύνης, ο διαλογισμός, η συνείδηση ​​των μαρτύρων, η πρόκληση αρνητικών ερμηνειών και η συλλογή στοιχείων που υποστηρίζουν θετικές πεποιθήσεις.

Θα πας εκεί που εστιάζεις. Εάν επιλέξετε να εστιάσετε σε θετικά αποτελέσματα στον αθλητισμό, είναι πιο πιθανό να τα αποδώσετε.

Επίγνωση

Η επίγνωση των πραγμάτων που σας εμποδίζουν διανοητικά στο γήπεδο—όπως η ανταγωνιστικότητα, η απογοήτευση ή η έλλειψη αυτοπεποίθησης—μπορεί να σας επιτρέψει να μάθετε πώς να τα ελέγχετε.

Ποδοσφαιρική Ανθεκτικότητα—η οποία διευθύνεται από έναν Πρωταθλητή Παγκοσμίου Κυπέλλου, έναν Πρωταθλητή Κυπέλλου MLS, έναν πρώην επικεφαλής προπονητή του NCAA DI και έναν Κλινικό Ψυχολόγο—συνεργάζεται με ποδοσφαιρικούς οργανισμούς για να βοηθήσει τις ομάδες τους να επενδύσουν περισσότερο στην πνευματική προπόνηση.

Για να είστε ενήμεροι για όλα τα καυτά θέματα που σχετίζονται με το άθλημά σας—όπως ψυχική φυσική κατάσταση, τεχνολογία, ανάπτυξη και άλλα—εγγραφείτε στον κυλινδρικό τίτλο του LeagueApps Youth Sports.

Schreibe einen Kommentar