Η OCEAN SIGNAL ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ COSPAS-SARSAT ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ EPIRBS ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

16
Η OCEAN SIGNAL ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ COSPAS-SARSAT ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ EPIRBS ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σε μια πολυαναμενόμενη εξέλιξη για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, η Ocean Signal ανακοινώνει την έγκριση Cospas-Sarsat για τα πιο προηγμένα EPIRB στον κόσμο – συσκευές επόμενης γενιάς που συνδυάζουν τη δύναμη των πιο πρόσφατων τεχνολογιών ασφάλειας.

Οι φάροι Ocean Signal rescueME EPIRB3 και SafeSea EPIRB3 Pro διαθέτουν ενσωματωμένη τεχνολογία AIS (Automatic Identification System), τεχνολογία NFC (Near Field Communication) για χρήση με τη δωρεάν εφαρμογή Ocean Signal για κινητά και συμβατότητα με ειδοποίηση Return Link Service (RLS). Οι λεπτοί, ελαφροί φάροι, με διάρκεια μπαταρίας 10 ετών, περιλαμβάνουν επίσης εντοπισμό θέσης GNSS (Global Navigation Satellite System), σήμα κινδύνου 406 MHz Cospas-Sarsat με συμβατότητα MEOSAR και σήμα τοπικής εστίασης 121,5 MHz.

Το αποτέλεσμα είναι ένας πλήρως εξοπλισμένος φάρος που αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα εντοπισμού και βοήθειας, ενισχύοντας την πιθανότητα διάσωσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για ψυχαγωγικούς και εμπορικούς χρήστες, είτε κάνουν κρουαζιέρα, ψάρεμα, εργάζονται ή πλέουν ανοιχτά. Το EPIRB3 διατίθεται με βραχίονα χειροκίνητης απελευθέρωσης Κατηγορίας II. Το EPIRB3 Pro συνοδεύεται από βραχίονα αυτόματης απελευθέρωσης κατηγορίας I, χωρίς πλωτήρα που παρέχει πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς IMO για τα πλοία SOLAS.

Μεταφέρεται από ένα σκάφος, ένα EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacon) παραδοσιακά ενεργοποιείται σε ένα απειλητικό για τη ζωή συμβάν, όπως βύθιση, ιατρικά επείγοντα περιστατικά, σύγκρουση και ατυχήματα, για να μεταδώσει ένα σήμα κινδύνου 406 MHz μέσω του δορυφορικού συστήματος Cospas-Sarsat σε επικοινωνήστε με τις παγκόσμιες υπηρεσίες διάσωσης.

Ενσωματώνοντας το AIS στα beacons της για πρώτη φορά, η Ocean Signal μπορεί τώρα να προσφέρει στους ιδιοκτήτες EPIRB3 την επιπλέον διαβεβαίωση ότι και άλλα κοντινά πλοία θα ειδοποιηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ένα σήμα κινδύνου θα ληφθεί από όλα τα πλοία, τα σκάφη και τα αεροσκάφη που είναι εξοπλισμένα με AIS στην περιοχή, επιτρέποντάς τους να ανταποκριθούν με άμεση βοήθεια. Το EPIRB3 διαθέτει υπέρυθρο στροβοσκόπιο, καθώς και ορατό φως, για να διευκολύνει τη διάσωση σε κακή ορατότητα ή τη νύχτα.

Προσφέροντας περισσότερη άνεση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η σειρά EPIRB3 είναι συμβατή με την τεχνολογία ειδοποίησης Return Link Service και μπορεί να παρέχει επιβεβαίωση ότι το διεθνές δορυφορικό σύστημα έχει λάβει μήνυμα κινδύνου και θέση.

Η Ocean Signal εισήγαγε επίσης την τεχνολογία NFC στα EPIRB3 και EPIRB3 Pro, παρέχοντας έναν νέο τρόπο στους ιδιοκτήτες beacon να παρακολουθούν τα beacon τους, να ελέγχουν τα αποτελέσματα αυτοελέγχου, να προβάλλουν τοποθεσίες δοκιμής GNSS και να παρακολουθούν την απόδοση και τη συντήρηση του beacon. Κρατώντας απλώς ένα κινητό τηλέφωνο πάνω από την καθορισμένη περιοχή NFC του φάρου, οι πιο πρόσφατες πληροφορίες του φάρου μεταφέρονται αυτόματα στην εφαρμογή Ocean Signal για κινητά στο τηλέφωνο για έλεγχο. Το πλεονέκτημα είναι ότι η ισχύς που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία προέρχεται από την κινητή συσκευή και όχι από το beacon.

Ο James Hewitt, Διευθύνων Σύμβουλος της Ocean Signal, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε αυτά τα νέας γενιάς EPIRB που όχι μόνο υπερβαίνουν τις νέες απαιτήσεις εντολής EPIRB, αλλά παρέχουν επίσης στους πελάτες μας την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά που ζητούν. Τα σχόλια και η ζήτηση από τους πελάτες μας σχετικά με τα χαρακτηριστικά που θέλουν είναι ξεκάθαρα, επομένως ακούσαμε και ενσωματώσαμε καινοτομίες στα νέα μας EPIRB που θα θέτουν νέα πρότυπα στον κλάδο.

«Ο συνδυασμός μιας ακριβούς τοποθεσίας που λαμβάνεται μέσω των δορυφόρων Cospas-Sarsat και ενός σήματος AIS από το EPIRB θα επιτρέψει στις αρχές Έρευνας και Διάσωσης να κατευθύνουν τις προσπάθειες έρευνας μέσω δορυφορικών επικοινωνιών στην περιοχή του συμβάντος, οπότε ο εξοπλισμός AIS του πλοίου θα τους επιτρέψει για τον εντοπισμό του EPIRB, επιτυγχάνοντας έτσι ταχύτερη διάσωση σε απομακρυσμένες τοποθεσίες».

Ο προηγμένος φάρος Ocean Signal της κατηγορίας I πληροί τους νέους ενημερωμένους κανονισμούς EPIRB της Επιτροπής Ναυτιλιακής Ασφάλειας του ΙΜΟ (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός) που τέθηκαν σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2022. Οι νέοι κανόνες του ΙΜΟ ορίζουν ότι τα πλοία σύμφωνα με τους κανονισμούς SOLAS θα πρέπει να τοποθετούν ένα νέο EPIRB με εσωτερικό Σήμα εντοπισμού AIS και εσωτερικός δέκτης GNSS, μαζί με τους πομπούς 406 MHz και 121,5 MHz, όταν πρόκειται να αντικατασταθούν οι τρέχουσες συσκευές.

Τα σκάφη αναψυχής και άλλα πλοία εκτός SOLAS μπορούν να συνεχίσουν να εγκαθιστούν τα EPIRB που επιτρέπονται σύμφωνα με τους εθνικούς τους κανονισμούς, με πολλές χώρες να αναμένεται να επιβάλουν την εντολή του IMO AIS EPIRB σε ένα έως δύο χρόνια λόγω των σωτήριων πλεονεκτημάτων που προσφέρουν αυτοί οι νέοι φάροι .

Ο ΙΜΟ ενημέρωσε τις απαιτήσεις του EPIRB τον Ιούνιο του 2019 για να υποκινήσει ουσιαστικές βελτιώσεις στην απόδοση και στο σχεδιασμό μιας από τις πιο σημαντικές συσκευές ασφαλείας που μεταφέρονται στο σκάφος από μια σειρά σκαφών αναψυχής και εμπορίας.

Αυτή η συσκευή δεν έχει ακόμη εγκριθεί όπως απαιτείται από τους Κανόνες της FCC και δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της RED (Οδηγία για τον ραδιοεξοπλισμό). Αυτή η συσκευή δεν προσφέρεται και δεν μπορεί να προσφερθεί προς πώληση ή μίσθωση ή πώληση ή μίσθωση έως ότου ληφθεί τέτοια εξουσιοδότηση.

Schreibe einen Kommentar