Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ανάπτυξης TEFL –

9
Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ανάπτυξης TEFL –

Ο προγραμματισμός του πότε θα ξεκινήσει η διδασκαλία στο διαδίκτυο ή στο εξωτερικό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πότε ξεκινά και πότε τελειώνει ένα ακαδημαϊκό έτος σε συγκεκριμένες χώρες.

Σημαντικό είναι επίσης όταν κάθε χώρα έχει σχολικές διακοπές – καθώς το καλοκαίρι και το χειμώνα γίνονται πιο συχνά «στρατόπεδα» εντατικής εκπαίδευσης στα αγγλικά.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι εάν θέλετε να διδάξετε στο εξωτερικό, υπάρχουν μεγάλες περίοδοι διεκπεραίωσης, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε την τεκμηρίωση για τη Βίζα Εργασίας πριν ταξιδέψετε.

Σας συμβουλεύουμε πάντα να ταξιδεύετε ΠΑΝΤΑ με τη σωστή τεκμηρίωση της VISA ΕΡΓΑΣΙΑΣ πριν ταξιδέψετε.

Παρακάτω είναι μια σύνοψη των 9 κορυφαίων χωρών TEFL:

Κίνα

Επειδή η Κίνα βρίσκεται στο βόρειο ημισφαίριο, οι καλοκαιρινοί της μήνες είναι σύμφωνοι με την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Το σχολικό έτος στην Κίνα διαρκεί συνήθως από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Ιουλίου.

Οι καλοκαιρινές διακοπές συνήθως περνούν σε καλοκαιρινά μαθήματα ή μελετώντας για εισαγωγικές εξετάσεις. Η μέση σχολική μέρα διαρκεί από τις 7:30 π.μ. έως τις 5 μ.μ., με ένα μεσημεριανό διάλειμμα δύο ωρών.

Ιαπωνία

Τα περισσότερα ιαπωνικά σχολεία λειτουργούν με πρόγραμμα τριμήνου. Το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει τον Απρίλιο και τελειώνει τον επόμενο Μάρτιο, με διαλείμματα για το καλοκαίρι, το χειμώνα και την άνοιξη που χωρίζουν τις τρεις περιόδους.

Σε κάθε τάξη, ο μέσος αριθμός μαθητών είναι 29 με πέντε ή έξι υπολογιστές να μοιράζονται μεταξύ τους.

Ρωσία

Το σχολικό έτος στη Ρωσία διαρκεί από την πρώτη Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Μαΐου. Οι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα από τις 8:30 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Οι μαθητές παραμένουν μαζί στην ίδια τάξη από την πρώτη έως τη δέκατη τάξη. Κάθε τάξη έχει περίπου 16 μαθητές.

Νότια Κορέα

Το σχολικό έτος στη Νότια Κορέα διαρκεί συνήθως από τον Μάρτιο έως τον Φεβρουάριο. Το έτος χωρίζεται σε δύο εξάμηνα (Μάρτιος έως Ιούλιος και Σεπτέμβριος έως Φεβρουάριος). Οι μέρες του σχολείου είναι από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, αλλά πολλές μένουν αργότερα μέχρι το βράδυ.

Μετά τις 5 μ.μ. οι μαθητές έχουν ένα σύντομο δείπνο στο σπίτι ή τρώνε στο σχολείο, πριν ξεκινήσουν οι συνεδρίες μελέτης ή άλλες δραστηριότητες το βράδυ. Οι μαθητές παρακολουθούν το σχολείο από Δευτέρα έως Παρασκευή, με ορισμένα μαθήματα του Σαββάτου διάσπαρτα καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους.

Βιετνάμ

Η σχολική εβδομάδα στο Βιετνάμ είναι έξι ημέρες, ξεκινώντας τη Δευτέρα και τελειώνει το Σάββατο, αλλά τα παιδιά συνήθως πηγαίνουν στο σχολείο μόνο τη μισή ημέρα.

Το σχολικό έτος διαρκεί συνήθως από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο.

Βραζιλία

Η Βραζιλία, που βρίσκεται επίσης στο νότιο ημισφαίριο, μοιράζεται τους ίδιους καλοκαιρινούς μήνες με την Αυστραλία. Το σχολικό έτος διαρκεί από τα τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου. Το μέσο μέγεθος της τάξης είναι 23 ή περισσότεροι μαθητές.

Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα ήταν ένα από τα πρώτα έθνη στην Κεντρική και Νότια Αμερική που πρόσφερε δωρεάν δημόσια εκπαίδευση. Κατά μέσο όρο, υπάρχουν περίπου είκοσι οκτώ μαθητές σε μια τάξη.

Το σχολικό έτος στην Κόστα Ρίκα διαρκεί από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο. Οι μαθητές έχουν διακοπές για περίπου δύο μήνες, από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, και μερικές εβδομάδες άδεια τον Ιούλιο.

Κενύα

Το σχολικό έτος σε αυτό το έθνος του νότιου ημισφαιρίου χωρίζεται σε τρεις περιόδους, το καθένα διάρκειας 13 εβδομάδων, με διαλείμματα ενός μήνα μεταξύ τους. Οι σχολικές ημέρες είναι από τις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Οι στολές είναι υποχρεωτικές στα κρατικά σχολεία. Οι περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας έχουν περίπου τριάντα μαθητές σε αυτές.

Μεξικό

Η σχολική χρονιά στο Μεξικό διαρκεί από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο. Οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο από Δευτέρα έως Παρασκευή και έχουν μαθήματα επιλογής τα Σάββατα.

Σε κάθε τάξη, υπάρχουν περίπου 24 μαθητές.

Νιγηρία

Το σχολικό έτος στη Νιγηρία διαρκεί από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο. Το έτος χωρίζεται σε τρία εξάμηνα με ένα μήνα άδεια μεταξύ κάθε εξαμήνου.

Υπάρχουν περίπου 40 μαθητές σε κάθε τάξη στη Νιγηρία.

Τα παραπάνω παρέχονται για να μπορείτε να σχεδιάσετε το μέλλον σας, να προγραμματίσετε τον χρόνο επεξεργασίας της τεκμηρίωσης για τη βίζα εργασίας, τον χρόνο ταξιδιού, τον χρόνο διακοπών κ.λπ.

Schreibe einen Kommentar