Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ανάπτυξης TEFL –

12
Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ανάπτυξης TEFL –

Χρειάζεστε κάποια έμπνευση για να εμφυσήσετε τη διασκέδαση στην τάξη σας TEFL;

Θέλετε μερικά γρήγορα και εύκολα παιχνίδια στην τάξη για να διδάξετε αγγλικά σε παιδιά;

Αυτό το άρθρο είναι γραμμένο από έναν από τους κορυφαίους δασκάλους του ESL World – την Jessica Portman – Τα έχει όλα για εσάς!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

1. Χαράδες

Αυτό είναι ένα παιχνίδι που έχω διαπιστώσει ότι είναι δημοφιλές σε παιδιά όλων των ηλικιών! Χρησιμοποιώ έναν φάκελο γεμάτο με αποκομμένες λέξεις ή ένα σετ από κάρτες flash για μαθητές, για να το παίξω.

Δείξτε σε έναν μαθητή κρυφά μια λέξη ή μια κάρτα flash και μετά βάλτε τους να την παίξουν σιωπηλά, στο μπροστινό μέρος της τάξης, ενώ τα άλλα παιδιά φωνάζουν –στα αγγλικά– ποια πιστεύουν ότι είναι η μυστική λέξη.

Τα παιδιά γίνονται εξαιρετικά ανταγωνιστικά σε αυτό και οι μίμοι μπορεί να είναι ξεκαρδιστικοί!

Τα Charades μπορούν επίσης να προσαρμοστούν για να μάθουν σχεδόν οποιοδήποτε λεξιλόγιο – ζώα, αθλήματα, χόμπι, συναισθήματα – έτσι είναι ατελείωτα χρήσιμο!

Χρησιμοποιώ το παιχνίδι Charades μερικές φορές κάθε όρο και οι λέξεις που έχω στα flashcards είναι λέξεις από τη λεξιλόγια του μαθήματος που χρησιμοποιήσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες. Αυτό βοηθά τους μαθητές με τη διατήρηση της μνήμης και το πλαίσιο λεξιλογίας

Για μεγαλύτερους μαθητές (6-18 και άνω) μπορείτε να ζητήσετε από τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τις λέξεις σε μια πρόταση ή μια σύντομη ιστορία, για να προσθέσουν περιεχόμενο στη λέξη.

2. Παιχνίδια με ονόματα

Τα παιχνίδια ονομάτων είναι ένας πραγματικά διασκεδαστικός και συναρπαστικός τρόπος για να ξεκινήσετε ένα μάθημα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στην αρχή της χρονιάς για να σας βοηθήσουν να θυμάστε τα ονόματα όλων των νέων μαθητών σας!

Γυρίστε τον κύκλο και βάλτε τα παιδιά να πουν το όνομά τους και ένα από τα αγαπημένα τους πράγματα (φαγητό, παιχνίδια, βιβλία κ.λπ.).

Όταν το επόμενο παιδί συστήνεται, πρέπει πρώτα να συστήσει το παιδί που προηγήθηκε και ούτω καθεξής μέχρι το τελευταίο παιδί να θυμηθεί τα ονόματα και τα αγαπημένα πράγματα όλων στην ομάδα!

Αυτό που προκύπτει, μπορεί να είναι αρκετά αστείο για όλη την τάξη!

Αυτό μπορεί να γίνει πιο δύσκολο για τους μεγαλύτερους μαθητές, με τον κανόνα ότι το αγαπημένο τους πράγμα πρέπει να ξεκινά με το ίδιο γράμμα με το μικρό τους όνομα ή ευκολότερο για τους νεότερους μαθητές, απλώς βάζοντάς τους να θυμούνται τα ονόματα.

3. Pictionary

Παρόμοια με τους χαρακτήρες, αλλά τα παιδιά σχεδιάζουν τη μυστική λέξη αντί να την υποδυθούν.

Ανακάλυψα ότι τα παιδιά λατρεύουν να τους δίνεται η ευκαιρία να χρησιμοποιούν μαρκαδόρο και πίνακα – και να επιδεικνύουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.

Προσοχή! – Λέω να χρησιμοποιήσω αυτό το παιχνίδι στο τέλος του μαθήματος (τελευταία 5-10 λεπτά) καθώς μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο απείθαρχο!

4. Μαντέψτε το Flashcard

Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ απλό αλλά πολύ αποτελεσματικό και μπορεί να παιχτεί από μαθητές όλων των ηλικιών – νηπιαγωγείο έως ενήλικες

Ενώ κρατάτε ένα κρυφό σετ από κάρτες flash στα χέρια σας, αποκαλύψτε σιγά-σιγά μία κάθε φορά ενώ οι μαθητές μαντεύουν τι είναι.

Το παιδί που μαντεύει σωστά κρατάει το flashcard – κάτι που του αρέσει απόλυτα – και το παιδί με τα περισσότερα flashcards στο τέλος είναι το νικητή!

Και πάλι, αυτό το παιχνίδι λειτουργεί πραγματικά στη διατήρηση λεξιλογίων/λέξεων και στη μνήμη

Μείνετε συντονισμένοι για άρθρα με τα άλλα 8 παιχνίδια

Τάξη διασκέδασης = Τάξη που είναι Μάθηση!

TEFL PDI – Επαναφέρετε τη διασκέδαση στη Μάθηση!

Schreibe einen Kommentar