Μια επισκόπηση των εργασιών μηχανικής κατεργασίας για την κατασκευή μετάλλων

40
Μια επισκόπηση των εργασιών μηχανικής κατεργασίας για την κατασκευή μετάλλων

Πολλά μεταλλικά προϊόντα στην αγορά είναι αποτέλεσμα κατεργασίας. Η μηχανική κατεργασία αναφέρεται στην επεξεργασία ή τη διαμόρφωση υλικού, συνήθως μετάλλου, ή στην κοπή στο επιθυμητό σχήμα για την κατασκευή εξαρτημάτων για εργαλεία, μηχανές, μεταφορά, κατασκευή και άλλα.

Η σύγχρονη μηχανική κατεργασία περιλαμβάνει τη χρήση υπολογιστικού αριθμητικού ελέγχου (CNC). Με το CNC, οι μηχανικοί χρησιμοποιούν υπολογιστές για να ελέγχουν πώς λειτουργεί ή κινείται το μηχάνημα. Για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει στη λειτουργία τόρνων, μύλους και άλλων μηχανών κοπής, αυξάνοντας έτσι την απόδοση. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα τεχνολογίας CNC για εργασίες κατεργασίας κατασκευής μετάλλων είναι α Παγκόσμιος.

μηχανουργικές εργασίες

Μάθετε τις διάφορες εργασίες κατεργασίας για την κατασκευή μετάλλων παρακάτω για αναφορά.

Λειτουργίες μηχανικής κατεργασίας για την κατασκευή μετάλλων:

Στροφή:

Το γύρισμα είναι σχετικά εύκολο, χρησιμοποιώντας εργαλεία κοπής με κυκλικό τμήμα για τεμάχια μηχανής. Αυτή η διαδικασία κατεργασίας μπορεί να περιλαμβάνει μια αδιάλειπτη ή διακοπτόμενη διαδικασία κοπής, επηρεάζοντας την επιλογή του εργαλείου για κυκλική φόρτωση.
Η στροφή περιλαμβάνει διαφορετικές ταχύτητες κοπής, βάθη κοπής και χρεώσεις. Τα τεμάχια εργασίας μπορεί να περιλαμβάνουν συναρμολογημένα εξαρτήματα, τελικά εξαρτήματα ή εξαρτήματα για περαιτέρω επεξεργασία.

Γεώτρηση:

Η διάτρηση δημιουργεί στρογγυλές οπές χρησιμοποιώντας ένα περιστρεφόμενο εργαλείο με ελικοειδείς ακμές κοπής. Οι δύο κατηγορίες γεώτρησης περιλαμβάνουν μια μικρή οπή και μια βαθιά τρύπα, όπου διαφέρουν ως προς την πληρότητα εκκένωσης τσιπ και την ταχύτητα αφαίρεσης υλικού.

Το περιστροφικό εργαλείο κοπής που χρησιμοποιείται συνήθως για τη διάτρηση είναι ένα τρυπάνι πολλαπλών σημείων, το οποίο πιέζεται πάνω στο τεμάχιο εργασίας και περιστρέφεται. Ο ρυθμός περιστροφής διαρκεί εκατοντάδες ή χιλιάδες στροφές ανά λεπτό, πιέζοντας την κοπτική άκρη πάνω στο τεμάχιο εργασίας και αποκόπτοντας τα τσιπς ή τα τσιπάκια από την τρύπα κατά τη διάρκεια της διάτρησης.

Στη μηχανική κατεργασία CNC, οι μηχανικοί χρησιμοποιούν τρύπημα με ράμφος για να αποφύγουν σκάνδαλο συσσώρευση κατά τη διάνοιξη βαθιάς οπής. Το σπάσιμο τσιπ ή η διάτρηση με ράμφος υψηλής ταχύτητας είναι η τροποποιημένη έκδοση του τρυπήματος με ράμφος, η οποία περιλαμβάνει ελαφρά απόσυρση του τρυπανιού για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του τρυπανιού.

Αλεσμα:

Το φρεζάρισμα αφαιρεί τα τσιπς ή το σκάνδαλο χρησιμοποιώντας περιστροφικούς κόφτες σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Τα τσιπ διαχωρίζονται όταν η άκρη του περιστροφικού κόφτη τοποθετείται πάνω στο τεμάχιο εργασίας. Αυτή η διακοπτόμενη κατεργασία είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται συνήθως για τη δημιουργία προσαρμοσμένων εξαρτημάτων με ακριβείς ανοχές.

μηχανουργικές εργασίες

Το φρεζάρισμα διατίθεται σε δύο τύπους, το απλό και το γενικό φρεζάρισμα. Το απλό φρεζάρισμα περιλαμβάνει κάθετο και οριζόντιο φρέζα ή εστίες. Από την άλλη πλευρά, οι κατακόρυφες μηχανές έχουν ακμές κοπής στην τελική όψη για τη δημιουργία επίπεδων επιφανειών και διαφόρων εσοχών για το τεμάχιο εργασίας.

Η γενική άλεση για την κατασκευή μετάλλων είναι εξαιρετικά ευέλικτη επειδή μπορεί να εκτελέσει τόσο κάθετη όσο και οριζόντια άλεση. Μια γενική φρέζα μπορεί να περιστρέφεται που παρέχει γωνία ατράκτου, δημιουργώντας σπειροειδή κωνικά γρανάζια, σπιρούνια, φρέζες, περιστρεφόμενα τρυπάνια και σφηνάκια. Η επιλογή μιας γενικής μηχανής φρεζαρίσματος καθιστά την κατασκευή μετάλλων ευκολότερη και ταχύτερη, επιτρέποντας πολλαπλές λειτουργίες σε ένα εργαλείο.

Σχεδιασμός και διαμόρφωση:

Το πλάνισμα πιέζει και περιστρέφει ένα μεταλλικό τεμάχιο εργασίας πάνω σε ένα σταθερό εργαλείο κοπής. Το εργαλείο κοπής δημιουργεί ένα γλυπτό στρώμα ή επίπεδο στην επιφάνεια του τεμαχίου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Ενώ η διαμόρφωση και το πλάνισμα είναι πολύ παρόμοια, το φρεζάρισμα αντικαθιστά γρήγορα αυτά τα δύο στην κατασκευή μετάλλων.

Στο πλάνισμα χρησιμοποιείται μηχάνημα πλανίσματος. Αυτό το μηχάνημα γραμμικής κίνησης χρησιμοποιεί μια πλάνη για να σχεδιάσει το επίπεδο και την αυλάκωση ή την επιφάνεια του τεμαχίου εργασίας. Το πλάνισμα χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή μεμονωμένων εξαρτημάτων και την παραγωγή μικρών παρτίδων επειδή το εργαλείο είναι πιο απλό. Από την άλλη πλευρά, οι φρέζες προτιμώνται για μαζική παραγωγή.

Αλεση:

Η λείανση περιλαμβάνει διάφορες διαδικασίες, όπως λείανση προσώπου, λείανση δοντιών γραναζιών, λείανση με νήματα και λείανση οπών και αξόνων. Οι μηχανικοί χρησιμοποιούν λείανση για τελειωμένα τεμάχια για να επιτύχουν πιο ακριβές σχήμα, μέτρηση και υψηλή απόδοση επιφάνειας. Ως εκ τούτου, η λείανση είναι μια διαδικασία φινιρίσματος που μπορεί να επεξεργαστεί ένα τεμάχιο εργασίας για να καλύψει ειδικές απαιτήσεις μεγέθους. Η λείανση είναι εξαιρετικά ευεργετική για την κατεργασία σκληρυμένων τεμαχίων.

Broaching

Η διάτρηση στην κατασκευή μετάλλων σχετίζεται με μια διαδικασία μηχανικής κατεργασίας που χρησιμοποιεί ένα σκληρυμένο, αιχμηρό εργαλείο για την αφαίρεση του υλικού από ένα μεταλλικό τεμάχιο με ακριβή, συνεπή και συνεχή τρόπο.

Τα κοινά μέταλλα που χρησιμοποιούνται στη διάνοιξη περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο, ορείχαλκο, τιτάνιο, μπρούτζος και κράμα χάλυβα. Ένα εργαλείο με διάνοιξη δοντιών χρησιμοποιείται για το άνοιγμα για την αφαίρεση υλικού τρέχοντας πάνω σε μια επιφάνεια του τεμαχίου εργασίας με γραμμική κίνηση για να χτυπήσει την τομή. Η κοπή ενός αξονικού συμμετρικού σχήματος, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει την περιστροφή και την πίεση του εργαλείου μέσα στο τεμάχιο εργασίας.

Επιπλέον, το broaching είναι η μηχανική κατεργασία ακριβείας που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μεταλλικών εξαρτημάτων με περίεργα σχήματα. Παραδείγματα περιλαμβάνουν επίπεδες επιφάνειες, κλειδαριές, σφήνες και μη κυκλικές και κυκλικές οπές. Τα κοινά τεμάχια κατεργασίας περιλαμβάνουν μικρά έως μεσαία μεγέθη σφυρηλάτησης, στάμπες, χυτά και εξαρτήματα μηχανών βιδών.

Συμπέρασμα:

Οι εργασίες μηχανών έχουν εξελιχθεί για την κατασκευή μετάλλων. Πολλά μεταλλικά εξαρτήματα κατασκευάζονται με τη χρήση προηγμένων εργασιών μηχανικής κατεργασίας, όπως η γενική άλεση, για να επιτευχθούν πιο ακριβή, λεπτομερή και γυαλισμένα αποτελέσματα. Επιπλέον, η επιλογή των καλύτερων εργασιών κατεργασίας για το εργαστήριο μετάλλων ή την εταιρεία κατασκευής σας περιλαμβάνει διάφορους παράγοντες, όπως τις απαιτήσεις του έργου σας και τον προϋπολογισμό σας για επένδυση σε εργαλεία κοπής.

Schreibe einen Kommentar