Μπορείτε να μαγειρέψετε κρέας σε μια κουζίνα ρυζιού;

13
Μπορείτε να μαγειρέψετε κρέας σε μια κουζίνα ρυζιού;

Αποθηκεύσετε για αργότερα!

Μπορείτε να μαγειρέψετε κρέας σε μια κουζίνα ρυζιού

Οι κουζίνες ρυζιού είναι εκπληκτικές συσκευές και μπορούν να βγουν τέλεια μαγειρεμένο ρύζι. Τι άλλο όμως μπορούν να κάνουν αυτές οι συσκευές; Ας μάθουμε αν μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε κρέας σε ρυζόμαρα.

Μπορείς να μαγειρέψεις κρέας σε ρυζόμαρα; Μπορείτε να μαγειρέψετε κρέας σε μια κουζίνα ρυζιού, συμπεριλαμβανομένου του βοείου κρέατος, του κοτόπουλου και του ψαριού. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε λαχανικά στον ατμό και ακόμη και να φτιάξετε επιδόρπια όπως cheesecake και κέικ σοκολάτας.

Μπορώ να μαγειρέψω ωμό κρέας σε μια κουζίνα ρυζιού;

Αρχικά, ας καταλάβουμε τι είναι η κουζίνα ρυζιού. Παρά το όνομά της, δεν είναι μια συσκευή μίας χρήσης.

Μια κουζίνα ρυζιού είναι βασικά ένας μικρός ατμομάγειρας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μαγειρέψει πολλά πράγματα, αρκεί να είστε εντάξει με το να μαγειρεύονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Μπορείτε να μαγειρέψετε ωμό κρέας σε μια κουζίνα ρυζιού, αλλά θα πρέπει να τηρείτε ορισμένες προφυλάξεις. Αρχικά, το ωμό κρέας πρέπει να μαγειρευτεί σε μια συγκεκριμένη εσωτερική θερμοκρασία, ανάλογα με τον τύπο.

Η χρήση ενός θερμόμετρου κρέατος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε αυτά τα αποτελέσματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα την ετοιμότητα του κρέατος σας, ώστε να μην είναι υπερβολικά ψημένο και λαστιχωτό ή κακοψημένο και μη ασφαλές.

Πώς να μαγειρέψετε το κρέας σε μια χύτρα ρυζιού

Πώς να μαγειρέψετε το κρέας σε μια χύτρα ρυζιού

Κρέας και ρύζι

Όλοι είναι απασχολημένοι αυτές τις μέρες, οπότε αν μπορείτε να βρείτε απλές μεθόδους για να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο σας πιο αποτελεσματικά, όλοι κερδίζουν. Το να μπορείτε να μαγειρέψετε το κρέας και το ρύζι σας μαζί σε μια κουζίνα ρυζιού θα σας βοηθήσει να πάρετε το δείπνο στο τραπέζι πολύ πιο γρήγορα.

Για να το κάνετε αυτό, μετρήστε το ρύζι και το νερό σας και προσθέστε τα στη χύτρα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ωμό κρέας σας από πάνω.

Είναι καλύτερο να καρυκεύετε το κρέας σας σε αυτό το βήμα. Όχι μόνο θα κάνει το κρέας να έχει καλύτερη γεύση, αλλά οι χυμοί και οι γεύσεις θα απορροφηθούν από το ρύζι, κάτι που θα το κάνει πιο γευστικό.

Όταν προσθέτετε το κρέας, βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια δεν είναι πολύ χοντρά. Ο στόχος είναι να μαγειρεύονται και το κρέας και το ρύζι ταυτόχρονα, έτσι ώστε το πιο αραιό κρέας να μαγειρεύεται πιο γρήγορα και να είναι πιο έτοιμο.

Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικούς διαφορετικούς τύπους τεμαχίων κρέατος για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι το κρέας κάνει το ρύζι να κολλάει στα πλαϊνά της κουζίνας. Εάν συμβαίνει αυτό, προσθέστε περισσότερο νερό στο αρχή ή μαρινάδα το κρέας σας νωρίτερα, ώστε να διατηρεί περισσότερη υγρασία.

Κοτόπουλο και ρύζι

Όπως θα μαγειρεύατε το κρέας και το ρύζι, για το κοτόπουλο, ξεκινήστε με το ρύζι και το νερό στην κουζίνα. Στη συνέχεια, βάλτε από πάνω το μισό από ολόκληρο το κοτόπουλο.

Το κοτόπουλο δεν χρειάζεται τόσο καρύκευμα όσο το βόειο κρέας, αλλά θα πρέπει να προσθέσετε αλάτι, πιπέρι και ό,τι άλλο μπαχαρικό θέλετε.

Σε αντίθεση με το βόειο κρέας, το κοτόπουλο πρέπει να μαγειρευτεί καλά για να είναι βρώσιμο. Κόβουμε στο πιο χοντρό μέρος του κοτόπουλου για να διαπιστώσουμε αν έχει ψηθεί καλά πριν το σερβίρουμε.

Λαχανικά και ρύζι

Η χρήση μιας κουζίνας ρυζιού μπορεί εύκολα να ανεβάσει τα βαρετά λαχανικά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό αντί για νερό για να μαγειρέψετε το ρύζι και τα λαχανικά μαζί, κάνοντας τα πάντα πιο νόστιμα.

Για αυτήν τη μέθοδο, ξεκινήστε μαγειρεύοντας το ρύζι σας στη συσκευή. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, μπορείτε να συνδέσετε μια σχάρα ατμού, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από την αγορά σας.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα διάφορα λαχανικά σας, κομμένα, στη σχάρα του ατμού. Μπορείτε να προσαρμόσετε τον χρόνο ψησίματος των λαχανικών σας ανάλογα με το πόσο ψημένα θέλετε να είναι. Ωστόσο, ο στόχος είναι να γίνουν ταυτόχρονα και τα λαχανικά και το ρύζι.

Στιφάδο

Το μαγείρεμα σε μια κατσαρόλα είναι θαύμα. Μπορείτε να προετοιμάσετε τα πάντα μπροστά, να τα συναρμολογήσετε και απλά να φύγετε καθώς μαγειρεύεται.

Για να δημιουργήσετε ένα στιφάδο σε μια χύτρα ρυζιού, ξεκινήστε με όλα τα υλικά που χρειάζεστε. Βασικά μπορείτε να μαγειρέψετε οποιοδήποτε είδος στιφάδο, οπότε επιλέξτε τα αγαπημένα σας.

Κόψτε οτιδήποτε, όπως λαχανικά και κρέας, και τοποθετήστε τα στη χύτρα. Στη συνέχεια, προσθέστε τα καρυκεύματα και το νερό για να καλυφθούν. Αν θέλετε να μετατρέψετε το στιφάδο σας σε σούπα, απλά προσθέστε περισσότερο νερό ή ζωμό.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε τη χύτρα ρυζιού και να την αφήσετε να είναι. Ελέγξτε το αργότερα και εάν τα υλικά πρέπει να μαγειρευτούν περισσότερο, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό για να αποφύγετε την εξάτμιση και αφήστε το να σιγοβράσει περισσότερο.

Ψάρι στον ατμό

Μια υγιεινή επιλογή για τη χρήση μιας κουζίνας ρυζιού είναι τα ψάρια στον ατμό. Για αυτό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σχάρα ατμού για την κουζίνα σας.

Ξεκινήστε ρίχνοντας τουλάχιστον δύο φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα. Χρειάζεστε αυτό για να δημιουργήσετε ένα καλό μάγειρα στο ψάρι και να μην στεγνώσει.

Αλατοπιπερώστε το ψάρι σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και μετά βάλτε το στον ατμομάγειρα. Με τα περισσότερα ψάρια, μπορείτε να ελέγξετε το ψήσιμο, επομένως ελέγχετε περιοδικά για να δείτε πώς μαγειρεύεται και προσαρμόστε ανάλογα την ώρα.

Μπορείτε να μαγειρέψετε άλλα φαγητά σε μια χύτρα ρυζιού;

Παραδόξως, μπορείτε να μαγειρέψετε πολλά πράγματα σε μια κουζίνα ρυζιού, συμπεριλαμβανομένων των γλυκών. Αυτό περιλαμβάνει αγαπημένα όπως το κέικ σοκολάτας.

Για να φτιάξετε το κέικ σοκολάτας, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας ρυζιού είναι ωραία και καθαρή και μετά λαδώστε τη για να μην κολλήσει.

Προσθέστε το κουρκούτι και ρυθμίστε το ρύζι σας σε μια ρύθμιση αργού ψησίματος. Ο χρόνος θα ποικίλλει ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το κέικ σας, αλλά περιμένετε να χρειαστεί τουλάχιστον 30 ή 40 λεπτά για να ψηθεί.

Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να δείτε αν το κέικ σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ψηθεί. Πιέστε την οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρή, το κέικ σας είναι έτοιμο.

Τι δεν μπορείτε να μαγειρέψετε σε μια χύτρα ρυζιού;

Ειλικρινά, δεν υπάρχουν πολλά που δεν μπορείτε να μαγειρέψετε σε μια κουζίνα ρυζιού. Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε περιλαμβάνουν πιο λαχταριστά πιάτα που απαιτούν ψήσιμο και μεγαλύτερα ψητά, καθώς θα χρειαστούν περισσότερο χώρο.

συμπέρασμα

Παρά το όνομά του, μπορείτε να μαγειρέψετε περισσότερα από ρύζι σε μια κουζίνα ρυζιού. Από ψάρι μέχρι στιφάδο και ακόμη και κέικ σοκολάτας, υπάρχουν μερικοί δημιουργικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μικρή συσκευή.

Σχετικά Άρθρα:

Αποθηκεύσετε για αργότερα!

Schreibe einen Kommentar