Οι Webbies κερδίζουν τον συλλογικό διαγωνισμό για τη θαλάσσια ενέργεια του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ

11
Οι Webbies κερδίζουν τον συλλογικό διαγωνισμό για τη θαλάσσια ενέργεια του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ

από την Juliette Lehman ’22

Minh Tran ’22 και Luke Kiely ’22 στο Brooklyn Boatworks Launch Day

Το Ινστιτούτο Webb ήταν για πρώτη φορά ανταγωνιστής στον Συλλογικό Διαγωνισμό Θαλάσσιας Ενέργειας (MECC) του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, ο οποίος φιλοξενείται από το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (NREL). Το MECC απαιτεί από τις συμμετέχουσες ομάδες να ολοκληρώσουν έναν τεχνικό σχεδιασμό, ένα επιχειρηματικό σχέδιο και μια οικονομική ανάλυση μιας συγκεκριμένης λύσης θαλάσσιας ενέργειας. Οι ομάδες πρέπει επίσης να συμμετέχουν σε διάφορες μορφές προσέγγισης της κοινότητας για να αυξηθεί η κατανόηση και το ενδιαφέρον για τη θαλάσσια ενέργεια.

Η ομάδα Webb MECC ολοκλήρωσε επίσης το προαιρετικό τμήμα Build and Test του διαγωνισμού. Η ομάδα αποτελούταν από επτά μαθητές: Juliette Lehman ’22, Sasha Kritsuk ’22, Luke Kiely ’22, Minh Tran ’22, Adriana Torres-Rodriguez ’23, Si Cong Chen ’23, και Rebecca Ashmore ’25, και έλαβε συμβουλές
από τους καθηγητές Michael Martin και Richard Royce.
Η ομάδα υπέβαλε την έκθεσή της, «An Oscillating Water Column Wave Energy Converter for Small-Scale Disaster Relief» μαζί με μια αφίσα και παρουσίαση της έρευνας. Στη συνέχεια, αυτή η έρευνα παρουσιάστηκε σε μια ομάδα επαγγελματιών του κλάδου.

Η Sasha Kritsuk ’22 και ο Luke Kiely ’22 με τους Girl Scouts of America

Το τμήμα κατασκευής και δοκιμής του έργου ελήφθη από τη διατριβή των Juliette Lehman ’22 και Sasha Kritsuk ’22, The Design, Construction, and Testing of an Oscillating Water Column Wave Converter. Οι οικονομικές αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν με βάση τη διατριβή του Luke Kiely του ’22, A Feasibility Study of the Installation and Operation of a Floating Offshore Windfarm στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το επίκεντρο του τεχνικού σχεδιασμού ήταν η δημιουργία μιας απλής, οικονομικά αποδοτικής στήλης ταλαντευόμενου νερού που θα μπορούσε να παράγει αρκετή ισχύ για τη λειτουργία μιας περιπατητικής εγκατάστασης υγειονομικής περίθαλψης και μιας μονάδας αφαλάτωσης. Το επιχειρηματικό σχέδιο στόχευε περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε συχνές φυσικές καταστροφές.

Για τη συμμετοχή της στην κοινότητα, η ομάδα του Webb εργάστηκε σκληρά για να δημιουργήσει εκπαιδευτικό υλικό και κιτ για νέους μαθητές, να φιλοξενήσει και να παρακολουθήσει κοινοτικές εκδηλώσεις και να αλληλεπιδράσει με επαγγελματίες του κλάδου. Ο καθηγητής Bradley Golden συνέδεσε την ομάδα με τους προσκόπους της Αμερικής, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον Webb για να μάθουν για την ενέργεια των κυμάτων και να κατασκευάσουν το δικό τους μοντέλο στήλης ταλαντούμενου νερού! Η ομάδα παρακολούθησε επίσης την Ημέρα Εκκίνησης του Brooklyn Boatworks, όπου οι μαθητές κατασκεύασαν και αλληλεπιδρούσαν με τους δικούς τους μετατροπείς ενέργειας κυμάτων. Η Adriana Torres-Rodriguez ’23 και η Si Cong Chen ’23 παρακολούθησαν το Water Power Week για να κατανοήσουν τα στοιχεία που είναι σημαντικά για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού μοντέλου για μετατροπείς ενέργειας κυμάτων.
Η ομάδα ήταν ενθουσιασμένη που έλαβε βραβεία τόσο για την Καλύτερη Προσέγγιση όσο και για την Κοινοτική Δέσμευση και την Πρώτη Θέση συνολικά. Ενώ η ομάδα ήταν ενθουσιασμένη που είχε τόσο καλή απόδοση τον πρώτο χρόνο των αγώνων, υπήρχαν επίσης πολλά να μάθουν από αυτή την πρώτη χρονιά. Αυτός ο διαγωνισμός όχι μόνο παρείχε πόρους και χρηματοδότηση για έρευνα, αλλά ήταν επίσης μια θαυμάσια ευκαιρία για το Webb Institute να σχηματίσει μια διαταξική ομάδα μαθητών. Η φετινή ομάδα είναι ενθουσιασμένη που μαθαίνει ότι μια άλλη ομάδα Webb έχει εγκριθεί για τον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς και τους ευχόμαστε καλή τύχη!

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μπορείτε να βρείτε στο webbmecc.wordpress.com!

Juliette Lehman ’22 και Sasha
Kritsuk ’22 Θέσεις Κατασκευή
Υλικά Webb MECC Kit

Schreibe einen Kommentar