Ολλανδός ναύτης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το γιοτ το 2022 Σημαντικά σημεία έκτακτης ανάγκης ARC Ναυαγοσωστικό EPIRB

11
Ολλανδός ναύτης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το γιοτ το 2022 Σημαντικά σημεία έκτακτης ανάγκης ARC Ναυαγοσωστικό EPIRB

1 Φεβρουαρίουαγ2023 – Μιλώντας ανοιχτά για να παροτρύνει όλους τους ναύτες να φέρουν μια θέση έκτακτης ανάγκης που δείχνει Radio Beacon (EPIRB), ο Ολλανδός καπετάνιος Menno Schröder αφηγείται τη διάσωση του X-Yacht 4.9 Καταιγισμός ιδεών κατά τη διάρκεια του περσινού ARC (Atlantic Rally for Cruisers).

Ένα χρόνο αργότερα, καθώς οι συμμετέχοντες του Ιανουαρίου 2023 ARC ολοκληρώνουν το μάθημα, ο έμπειρος ναύτης λέει ότι η δοκιμασία υπογράμμισε πώς η συσκευή Ocean Signal rescueME EPIRB1 των 406 MHz του γιοτ μπορεί να παρέχει μια αξιόπιστη σωτήρια σύνδεση με τις αρχές διάσωσης όταν χρειάζεται περισσότερο.

Στις 18 Ιανουαρίου 2022, ο πρώτος συμμετέχων στο ARC Menno, ο οποίος ήταν ένα από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος στο πλοίο, ήταν εννέα ημέρες μετά το ράλι από τη Γκραν Κανάρια προς την Αγία Λουκία όταν κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναγκάζοντάς τους να ενεργοποιήσουν το EPIRB.

Το Ocean Signal EPIRB1 χρησιμοποιήθηκε για τη διάσωση 2 δρομέων ARC

Μετά από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα στον αγώνα με ελαφρούς ανέμους, ο Menno θυμάται μια «τέλεια μέρα για ιστιοπλοΐα» με άνεμο μεγέθους περίπου 15 καρτών και κύμα 2,5 μέτρων όταν το πλήρωμα έχασε τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης.

Είπε: «Καθώς κατεβάσαμε τα πανιά για να ερευνήσουμε, σύντομα ανακαλύψαμε ότι το πηδάλιο δεν βρισκόταν πλέον στο πάνω μέρος του ρουλεμάν και το γιοτ είχε υποστεί κάποια δομική ζημιά, με το νερό να μπαίνει μέσα. Ήταν σκοτεινά και παίρναμε περισσότερο νερό από ό,τι θα μπορούσαμε να ανασύρουμε».

Με την πλησιέστερη στεριά σε απόσταση 1000 χλμ., η απόφαση για την ενεργοποίηση του EPIRB ήταν αδιαμφισβήτητη.

Μετά την ενεργοποίηση, η σωτήρια συσκευή έχει σχεδιαστεί για να παρέχει σχεδόν στιγμιαία ειδοποίηση και αναφορά θέσης στις αρχές διάσωσης, σε αυτήν την περίπτωση στο MRCC Ponta Delgada, το οποίο στη συνέχεια προχώρησε σε ειδοποίηση ARC Rally Control.

«Το EPIRB ήταν εξαιρετικά εύκολο να ενεργοποιηθεί και έλαβα μια κλήση από το MRCC Delgada Portugal μέσα σε λίγα λεπτά», πρόσθεσε ο Menno. «Σίγουρα θα συνιστούσα ένα EPIRB για ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης, αλλά και πιο κοντά στην ακτή».

Συνάδελφοι συμμετέχοντες στο γιοτ ARC Τι έπεται, επτά ώρες μακριά, και Ραψωδία VI15 ώρες μακριά, επικοινώνησε το MRCC Ponta Delgada, ενημερώθηκε για την κατάσταση και κατευθύνθηκε στο Καταιγισμός ιδεών τοποθεσία, περίπου 1.200 ναυτικά μίλια από τα Κανάρια Νησιά.

Το πλήρωμα στο πλοίο Καταιγισμός ιδεών κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση σταθεροποιώντας επιτυχώς το πηδάλιο και συνδέοντας έναν νέο σωλήνα για να δημιουργήσει επιπλέον χωρητικότητα αντλίας υδροσυλλεκτών, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να περιμένουν τη νύχτα.

Στο φως της ημέρας το επόμενο πρωί στις 19 Ιανουαρίουουη μεταφορά του πληρώματος στο Ραψωδία VI και Τι έπεται πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια – ακριβώς στην ώρα του, με την κατάσταση να είναι πιθανό να επιδεινωθεί λόγω δομικών ζημιών και χωρίς τιμόνι. Καταιγισμός ιδεών διασώθηκε σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα.

Τα EPIRB είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή στον Αγώνα ARC. Το πλήρωμα στο πλοίο Καταιγισμός ιδεών απέκτησε το Ocean Signal rescueME EPIRB1 μέσω διανομέων Shiptron Trading. Ένα από τα πιο συμπαγή EPIRB στην αγορά, η συσκευή αξιοποιεί τις δυνατότητες επικοινωνίας μέσω του δορυφορικού συστήματος Cospas-Sarsat 406 MHz με ενσωματωμένο δέκτη GPS 66 καναλιών και φάρο 121,5 MHz για την τελική τοποθεσία με σκάφος έρευνας και διάσωσης. Αυτή η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένα στροβοσκοπικά φώτα υψηλής έντασης για μεγιστοποίηση της ορατότητας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και τεράστια διάρκεια ζωής μπαταρίας 10 ετών.

Για να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς, η Ocean Signal κυκλοφόρησε πρόσφατα τα AIS EPIRB επόμενης γενιάς, το Ocean Signal rescueME EPIRB3 και το SafeSea EPIRB3 Pro. Αυτά τα πλήρως εξοπλισμένα καινοτόμα beacons, τα οποία ενσωματώνουν το Automatic Identification System (AIS), την τεχνολογία Near Field Communication (NFC) για χρήση με τη δωρεάν εφαρμογή Ocean Signal για κινητά και τη συμβατότητα με την ειδοποίηση Return Link Service (RLS), αποστέλλονται τώρα στο Ocean Signal’s δίκτυο αντιπροσώπων και διανομέων σε όλη την Ευρώπη.

Η Ocean Signal παρέχει ένα δωρεάν φάρο αντικατάστασης για όλους τους κατόχους των EPIRB και PLB της που ενεργοποιούν τα beacon τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το rescueME EPIRB1 και άλλα προϊόντα Ocean Signal, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.oceansignal.com.

Schreibe einen Kommentar