Ο πίνακας ελέγχου ενοικίασης Mountain View μετακινείται προς το τέλος του RUBS • California Apartment Association

2
Ο πίνακας ελέγχου ενοικίασης Mountain View μετακινείται προς το τέλος του RUBS • California Apartment Association

Η Επιτροπή Ενοικίασης Κατοικιών του Mountain View αποφάσισε τη Δευτέρα να καταργήσει σταδιακά τη χρήση των Συστημάτων Τιμολόγησης Αναλογίας Utility, ή RUBS, για τον υπολογισμό του κόστους κοινής ωφέλειας στις κατοικίες της πόλης που ελέγχονται από το ενοίκιο.

Αυτό το σύστημα, γνωστό για την προσέγγιση επιμερισμού του κόστους και τα οφέλη εξοικονόμησης νερού, προσεγγίζει τις χρεώσεις κοινής ωφέλειας για τους ενοικιαστές σε κτίρια με μετρητή μέτρησης, προάγοντας δίκαια έξοδα κοινής ωφέλειας με βάση παράγοντες όπως η πληρότητα και το μέγεθος του διαμερίσματος.

Η επιτροπή υποστήριξε ότι τα τέλη κοινής ωφέλειας που καταβάλλονται στους ιδιοκτήτες θα πρέπει να θεωρούνται μέρος του ενοικίου και επομένως να υπόκεινται σε περιορισμούς βάσει του νόμου ελέγχου ενοικίων της Mountain View, του νόμου περί κοινοτικής σταθεροποίησης και δίκαιης ενοικίασης.

Στη συνάντηση, ο Anil Babbar, ανώτερος αντιπρόεδρος τοπικών δημοσίων υποθέσεων για την Ένωση Διαμερισμάτων της Καλιφόρνια, παρουσίασε δεδομένα που δείχνουν αύξηση της χρήσης νερού σε πολυκατοικίες μετά την κατάργηση του RUBS από το Σαν Χοσέ το 2018. Οι πάροχοι κατοικιών επαναλαμβάνουν τις ανησυχίες του Babbar, συμβάλλοντας στην υπογράμμιση του ρόλου του RUBS για την προώθηση της υπεύθυνης χρήσης του νερού.

Η σύλληψή τους αποτυπώνεται στο «Stop Mountain View Waste», μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία για να συσπειρώσει την κοινότητα ενάντια στην πρόταση του RHC.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η εξάλειψη του RUBS επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες σπιτιού με δυσανάλογες ευθύνες διατήρησης.

Πριν από την απόφαση της επιτροπής, ο Steve Welter, ένας μακροχρόνιος ιδιοκτήτης ακινήτου στο Mountain View, έγραψε ένα δημοσίευσε στο Mountain View Voice Το επιχείρημα ότι η εξάλειψη του RUBS θα μπορούσε να αποθαρρύνει τη διατήρηση του νερού, αναφέροντας μια «μαζική αύξηση στην κατανάλωση νερού, μερικές φορές έως και ένα εκπληκτικό 43%», στο Σαν Χοσέ, αφού η πόλη υιοθέτησε ένα παρόμοιο μέτρο.

«Το διοικητικό συμβούλιο ενοικίασης κάνει σοβαρό λάθος αν πιστεύει ότι αυτός είναι ο τρόπος για να επιτευχθεί [housing affordability]», γράφει ο Welter στο άρθρο του. «Πιο προβλέψιμα έξοδα κοινής ωφελείας για ενοικιαστές με βάση τη χρήση τους θα μπορούσαν να επιτευχθούν περιορίζοντας οποιαδήποτε αύξηση της κοινής ωφέλειας που μπορεί να βιώσει ο ενοικιαστής κατά το ίδιο ποσό που αυξάνονται αυτά τα ποσοστά κοινής ωφέλειας κάθε χρόνο».

Ο Βέλτερ επέκρινε επίσης την επιτροπή ότι αγνόησε τους στόχους βιωσιμότητας της πόλης, δηλώνοντας τη στάση τους «τα σύνορα στην άρνηση της κλιματικής αλλαγής».

Η απόφαση της Επιτροπής Ενοικίασης Κατοικιών δεν επηρεάζει μόνο το σύστημα τιμολόγησης αλλά επιφέρει και διοικητικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πρόσληψης έκτακτου ή μόνιμου προσωπικού για την επίβλεψη της μετάβασης. Οι νέοι κανονισμοί, αφού συνταχθούν και εγκριθούν, θα τεθούν σε ισχύ αμέσως για τις νέες μισθώσεις, ενώ θα εφαρμοστεί κλιμακωτό χρονοδιάγραμμα για τις υφιστάμενες μισθώσεις.

Schreibe einen Kommentar