Ο Webb είναι περήφανος που είναι «Χωρίς κατάταξη» από την US News and World Report (και τους περισσότερους άλλους οργανισμούς κατάταξης)

14
Ο Webb είναι περήφανος που είναι «Χωρίς κατάταξη» από την US News and World Report (και τους περισσότερους άλλους οργανισμούς κατάταξης)

Της Lauren Carballo
Διευθυντής Εισαγωγών και Φοιτητών στο Ινστιτούτο Webb

Τον Σεπτέμβριο, US News and World Report κυκλοφόρησαν τα 38 τουςου ετήσια κατάταξη κολεγίων και πανεπιστημίων…και για άλλη μια φορά, το Webb Institute, το κολέγιο για το οποίο υπηρετώ ως Διευθυντής Εισαγωγών και Υποθέσεων Φοιτητών, χαρακτηρίστηκε «μη κατάταξη» σε όλες τις κατηγορίες εκτός από μία. Όπως γνωρίζαμε πάντα, ένα προπτυχιακό κολέγιο «χωρίς δίδακτρα» με ένα μοναδικό πτυχίο και σωματικό μέγεθος φοιτητή λίγο πάνω από 100 δεν έπρεπε ποτέ να ταιριάζει σε καμία κατηγορία. Αν αυτό δεν ήταν αρκετό, ανά Ειδήσεις ΗΠΑ» κριτήρια κατάταξης, ήταν απλώς το εξειδικευμένο μας πρόγραμμα και το μέγεθος του μαθητικού μας σώματος που υποβίβασαν αυτόματα τον Webb σε αυτό το καθεστώς.

Δεν είμαστε μόνοι. Συνολικά, 131 (ή 8%) από τα 1.631 σχολεία που εξετάζονται από Ειδήσεις ΗΠΑ χαρακτηρίζονται επίσης «μη κατάταξη» στις περισσότερες κατηγορίες. Περιλαμβάνουν σχολεία όπως Olin College of Engineering, Babson College, Η Σχολή Τζούλιαρντκαι το Culinary Institute of America-όλα τα απίστευτα ιδρύματα, όλα μοναδικά και όλα ανίκανα να συμμετάσχουν πλήρως Ειδήσεις ΗΠΑ «παιχνίδι» λόγω της φύσης των ακαδημαϊκών προγραμμάτων τους.

Για ορισμένες κατηγορίες, υποθέτω ότι αυτό είναι λογικό. Πώς θα συγκρίνατε ολιστικά με οποιοδήποτε από τα παραπάνω σχολεία Ουίλιαμς ή Χάρβαρντ, που ταιριάζει πιο εύκολα στο καλούπι ενός «τυπικού» κολεγίου; Ωστόσο, για άλλες κατηγορίες—κατηγορίες που εστιάζουν σε συγκεκριμένα δεδομένα που κάνουν δυνατή τη σύγκριση ακόμη και των πιο μοναδικών σχολείων, Ειδήσεις ΗΠΑ εξακολουθεί να αφήνει το 8% από αυτές τις λίστες. Το Πρίνστον, για παράδειγμα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας „Κολέγια όπου οι περισσότεροι απόφοιτοι δωρίζουν“ με ετήσιο ποσοστό προσφοράς αποφοίτων 55%, παρόλο που το ετήσιο ποσοστό προσφοράς αποφοίτων του Webb είναι πάνω από 70%. Στην ενότητα „Σχολές με καλύτερη αξία“, η Webb εξαιρείται επίσης, παρόλο που η Webb παρέχει υποτροφίες πλήρους διδασκαλίας σε όλους τους μαθητές της, έχει έναν από τους χαμηλότερους μέσους όρους χρέους φοιτητών, έχει 100% ποσοστό τοποθέτησης σε θέση εργασίας και έχει ένα από τα υψηλότερα πρώτα χρόνια σταδιοδρομίας μισθολογικά στοιχεία στη χώρα. Άλλες λίστες όπως οι „Κορυφαίοι 100-Χαμηλότερα Ποσοστά Αποδοχής“ ή „Οι περισσότεροι Φοιτητές που Λαμβάνουν Βοήθεια Αξίας“ είναι άλλες στις οποίες θα πρέπει να συμπεριληφθεί το Webb, αλλά δεν είναι. Ομοίως, ένας αριθμός από τα άλλα 131 κολέγια χωρίς κατάταξη θα ήταν επίσης καλά σε πολλές από αυτές τις λίστες.

Τώρα Ειδήσεις ΗΠΑ έχει μερικές κατηγορίες ή «λίστες ειδικοτήτων», στις οποίες αυτά τα μοναδικά ιδρύματα είναι κατατάσσονται, ωστόσο η μεθοδολογία τους εξακολουθεί να βρίσκει τρόπο να τιμωρεί τους μοναδικούς και λιγότερο γνωστούς. Στην κατηγορία του Καλύτερου Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών Μηχανικών, για παράδειγμα, αντί για τους «17 δείκτες ακαδημαϊκής ποιότητας» που χρησιμοποιούνται στο Ειδήσεις ΗΠΑ» κύριες κατατάξεις, οι οποίες παρέχουν τουλάχιστον ένα πολύπλευρο μέσο σύγκρισης, αυτή η λίστα ειδικοτήτων χρησιμοποιεί μόνο μία «ακαδημαϊκή φήμη», που δεν καθορίζεται από το ποσοστό τοποθέτησης σε θέση εργασίας, τον αρχικό μισθό, το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, την ανατροφοδότηση του κλάδου ή την ανατροφοδότηση φοιτητών, αλλά ο αντίληψη του προγράμματος από άλλους διαχειριστές κολεγίων—ένας παλιομοδίτικος διαγωνισμός δημοτικότητας. Έτσι, αν συγκρίνετε το ένα πτυχίο του Webb στη Ναυτική Αρχιτεκτονική και τη Ναυτική Μηχανική με μεγαλύτερα προγράμματα μηχανικής με περισσότερα πτυχία σε πιο γνωστά ιδρύματα από την οπτική γωνία άλλων διαχειριστών κολεγίων, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Webb δεν μπορεί να ανταγωνιστεί.

…Και Ειδήσεις ΗΠΑ δεν είναι ο μόνος οργανισμός κατάταξης που περιορίζει στρατηγικά μοναδικά σχολεία. Το 2014, ο Webb κατατάχθηκε στο #2 Περιοδικό Money‚μικρό Τα καλύτερα κολέγια για τα χρήματά σας, ξεπερνώντας ΜΕ, Πρίνστον, Στάνφορντκαι Χάρβαρντ. Ωστόσο, λίγο μετά, Περιοδικό Money αποφάσισαν να αλλάξουν τα κριτήρια κατάταξής τους, ώστε να συμπεριλαμβάνονται μόνο κολέγια με πληθυσμό άνω των 500 φοιτητών, αφαιρώντας έτσι εντελώς τον Webb από τη λίστα. Από τότε δεν έχουμε συμπεριληφθεί στην κατάταξή τους.

Πιστεύω ότι τα στατιστικά στοιχεία του Webb μιλούν από μόνα τους όπως συμβαίνει με πολλά από τα άλλα κολέγια χωρίς κατάταξη, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μη κατάταξη αξίζουν μια θέση σε πολλές από αυτές τις λίστες —συχνά στην κορυφή. Γιατί, λοιπόν, τα σπουδαία σχολεία τόσο συχνά παραλείπονται από αυτές τις λίστες που βασίζονται σε φαινομενικά τυχαίους περιοριστικούς παράγοντες, π.χ. το μέγεθος του σώματος των μαθητών, που δημιουργούνται από φορείς κατάταξης; Καλή ερώτηση. Δεν θα απειλούσε την αξιοπιστία τους στα μάτια των αναγνωστών τους η ύπαρξη ενός Ivy στην κορυφή των λιστών τους; Ή μήπως ανησυχούν ότι τα κολέγια που υποστηρίζουν αυτές τις κατατάξεις συμπληρώνοντας έρευνες ή αγοράζοντας διαφημίσεις θα σταματήσουν να το κάνουν εάν τα ιστορικά πιο γνωστά ιδρύματα δεν συνεχίσουν να εκπροσωπούνται στις κορυφές των καταλόγων; Θα μπορούσε ένα μικροσκοπικό κολέγιο 100 ατόμων να αποτελεί πραγματικά κίνδυνο για αυτούς τους οργανισμούς κατάταξης; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το αναγνωστικό κοινό τους συνεχίζει να αυξάνεται και οι υποψήφιοι φοιτητές συνεχίζουν να καθοδηγούνται από αυτές τις λίστες, ανεξάρτητα από το πόσο ελλιπείς είναι.

Μέχρι πρόσφατα, η δημοσίευση κάθε λίστας κατάταξης και ο χαρακτηρισμός «μη κατάταξης» θα προκαλούσε αμέσως απογοήτευση και απογοήτευση. Ωστόσο, ίσως εμείς στο Webb βλέπαμε αυτή την κατηγορία «μη κατάταξη» με λάθος τρόπο. Τα κολέγια πάντα αναζητούν τρόπους για να καυχηθούν για το πόσο μοναδικά είναι…και όμως, οι «μη κατάταξη» πολλές φορές δεν κατατάσσονται επειδή είναι πραγματικά μοναδικοί. Για τον Webb, αυτή η μοναδικότητα είναι που μας οδήγησε να ξεπεράσουμε τους ομοτίμους μας σε πολλές από τις κατηγορίες κατάταξης. Έτσι, αντί να παραμείνουμε κρυμμένοι στον χαρακτηρισμό «χωρίς κατάταξη» που μας δίνουν φέτος οι εταιρείες κατάταξης, θα φορέσουμε περήφανα το σήμα «μη κατάταξη» και θα επαναπροσδιορίσουμε τι είναι το «καλύτερο κολέγιο». Ο Webb είναι περήφανος που δεν έχει κατάταξη. Και για όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους κολεγιακούς συμβούλους εκεί έξω, σας ενθαρρύνουμε να αφιερώσετε χρόνο για να εξετάσετε το υπόλοιπο 8%. μπορεί να υπάρχει ένα εξαιρετικό και «χωρίς κατάταξη» ίδρυμα που κρύβεται σε κοινή θέα μόνο για εσάς!

Πανεπιστημιούπολη του Ινστιτούτου Webb στο Glen Cove, NY

Schreibe einen Kommentar