Παραθαλάσσιο Οικογενειακό Σπίτι Προσφέρει πολύ χώρο για ανάπτυξη

26
Παραθαλάσσιο Οικογενειακό Σπίτι Προσφέρει πολύ χώρο για ανάπτυξη

Όταν ο αρχιτέκτονας Grant Kirkpatrick συνάντησε τους νέους πελάτες του, ένα νεαρό παντρεμένο ζευγάρι, τα αυτιά του άναψαν με την αντισυμβατική προσέγγισή τους: Δεν υπήρχαν απαιτήσεις, δεν υπήρχαν προκαθορισμένες ιδέες. Ήταν έτοιμοι να ακούσουν όλες τις ιδέες.

Η μόνη τους επιθυμία για το νέο τους σπίτι μπροστά στον ωκεανό ήταν να προσφέρει εύκολη μετακίνηση μεταξύ των εσωτερικών χώρων και του φυσικού σκηνικού του, στο The Strand στην παραλία του Μανχάταν, μια πεμπτουσία της υπέροχης ακτής της Νότιας Καλιφόρνιας. Το ζευγάρι ήξερε ότι η ελευθερία και ο χώρος για παιχνίδι -μέσα στο σπίτι και στην παραλία- θα ήταν ιδανικοί για τα παιδιά τους.

«Στο μεγαλύτερο μέρος τους, δεν είχαν ατζέντα», θυμάται ο Kirkpatrick, ιδρυτικός συνεργάτης του KAA Design Group στο Λος Άντζελες. Αυτός και το προσωπικό του ήταν ενθουσιασμένοι με τον κόσμο των δυνατοτήτων που είχαν μπροστά τους.

Ο στόχος της δημιουργίας μιας εύκολης μετάβασης μεταξύ του σπιτιού και του εξωτερικού ήταν απόλυτα συγχρονισμένος με τη φιλοσοφία της KAA να δίνει τόση σημασία στο σκηνικό ενός ακινήτου όσο και στο ίδιο το σπίτι. «Η δουλειά μας ξεκινά πάντα με την αρχιτεκτονική και την αρχιτεκτονική τοπίου. Όλα έχουν να κάνουν με το εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον και την αξιοποίηση του όμορφου σκηνικού», λέει ο Kirkpatrick. «Είναι συνυφασμένο».

Σήμερα το ευάερο τριώροφο σπίτι των πέντε υπνοδωματίων είναι ζεστό, αναπαυτικό και κομψό ταυτόχρονα. Τα παντζούρια με περσίδες τόσο μέσα όσο και έξω δίνουν μια επεκτατική αίσθηση. Άλλα μεγάλα χαρακτηριστικά – όπως το υπαίθριο δωμάτιο που βρίσκεται στην κορυφή του σπιτιού και προσφέρει μια σκάλα προς την πισίνα – κάνουν τους χώρους ακόμα πιο προσιτούς. Κάτω από τον μεσαίο όροφο, όπου οι επισκέπτες μπαίνουν στο σπίτι, υπάρχει μια αίθουσα παιχνιδιών με τραπέζι μπιλιάρδου και μπαρ.

Πολλές στρώσεις υλικών δίνουν στο σπίτι ενδιαφέρον και μια δόση πολυπλοκότητας. «Η πελεκητή πέτρα σχηματίζει τους τοίχους για το σπίτι, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους», λέει ο Kirkpatrick. «Χρησιμοποιήσαμε τη ζεστασιά της πέτρας για να προκαλέσουμε την έννοια της εσωτερικής-εξωτερικής διαβίωσης. Η πέτρα διακόπτεται μόνο από πόρτες ή από όμορφες φρεζαρίες». Η εσωτερική διακόσμηση, από τη Lynn Pépe της Pépe Studio, Inc. στην παραλία του Μανχάταν, αγκαλιάζει τους τόνους και τις υφές της σκληρής αλλά εκλεπτυσμένης αρχιτεκτονικής.

Οι εξατομικευμένες οθόνες με πτερύγια κέδρου από τη Louvertec, είναι ένας εύκολος τρόπος για τον έλεγχο των επιπτώσεων του καιρού και την αντιμετώπιση προβλημάτων απορρήτου. Οι περσίδες λειτουργούν σε σύστημα «ανύψωσης και ολίσθησης», το οποίο σφραγίζει σφιχτά. Όπως λέει ο Kirkpatrick, «Θέλετε τη θέα και το αεράκι, αλλά χρειάζεστε λίγη ιδιωτικότητα και έλεγχο του ήλιου». Τα ασβεστολιθικά δάπεδα είναι εκλεπτυσμένα, στιβαρά και καθαρίζονται εύκολα.

Σε στενή συνεργασία με τον αρχιτέκτονα τοπίου KAA Michael McGowan, ο Kirkpatrick και το προσωπικό του δημιούργησαν το συμβολικό και φυσικό κέντρο του σπιτιού: μια ιδιωτική αυλή, η οποία αντικαθιστά μια παραδοσιακή μπροστινή αυλή. Όλα τα δωμάτια περιστρέφονται γύρω από την αυλή, μια ομορφιά με απαλή τροπική αίσθηση και φυτά που αγαπούν τη σκιά, όπως το μπαμπού και το φιλόδεντρο. Η αυλή φέρνει φως και παρέχει έναν προστατευμένο υπαίθριο χώρο όπου μπορούν να παίξουν τα τρία μικρά παιδιά του ζευγαριού. Προσφέρει επίσης μια ευχάριστη θέα στο εσωτερικό του και προς την πύλη εισόδου και έναν γραμμικό κήπο.

Σε κοντινή απόσταση υπάρχει μια πισίνα με υδραυλικό ανελκυστήρα που μπορεί να κατεβάσει μια πέτρινη οροφή πάνω από την πισίνα όταν χρειάζεται περισσότερος χώρος για όρθια στάση. Εντός της θέας της πισίνας βρίσκεται το υπαίθριο δωμάτιο στον τελευταίο όροφο, που βρίσκεται έξω από την κύρια σουίτα του υπνοδωματίου. Καλυμμένος με κίτρινο-κέδρο της Αλάσκας για ένα ελαφρύ εφέ παρασυρόμενου ξύλου, ο χώρος προσφέρει στους γονείς θέα τόσο προς την πισίνα όσο και προς τον ωκεανό.

Στην καρδιά του, το σπίτι είναι πολύ οικογενειακό, λέει ο Kirkpatrick: «Οι πελάτες ενδιαφέρθηκαν πολύ να εξερευνήσουν τρόπους για να ζήσουν οι νέες οικογένειες. Όλα έχουν να κάνουν με την ευκολία και τη ροή».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε kaadesigngroup.com

Schreibe einen Kommentar