Πολλοί Ουκρανοί βρήκαν δουλειά μέσω ενός γραφείου ευρέσεως εργασίας

35
Πολλοί Ουκρανοί βρήκαν δουλειά μέσω ενός γραφείου ευρέσεως εργασίας

Το UWV σημειώνει ότι ενδέχεται να υπάρχουν διπλές με αυτόν τον αριθμό. Για παράδειγμα, οι Ουκρανοί μπορούν να έχουν πολλές θέσεις εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί εργοδότες αναφέρουν ένα άτομο στο UWV. Οι εργοδότες δεν χρειάζεται επίσης να διαγράψουν έναν Ουκρανό υπάλληλο που αποχωρεί από την εταιρεία. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να έχουν γίνει πολλές αναφορές.

Το UWV επιβεβαιώνει την εικόνα

Η υπηρεσία παροχών επιβεβαιώνει ότι οι περισσότεροι Ουκρανοί εργάζονται στον τομέα της προσωρινής απασχόλησης. Όσοι έχουν βρει δουλειά αλλού συχνά εργάζονται στους ίδιους τομείς που αναφέρει η ABU. «Ένα μεγάλο μέρος τους εργάζεται στον κλάδο της εστίασης και σε αγροτικές εταιρείες», λέει ένας εκπρόσωπος του UWV. „Επιπλέον, και στον τομέα της καθαριότητας, του λιανικού εμπορίου και των επιχειρηματικών υπηρεσιών. Ο τελευταίος κλάδος περιλαμβάνει θέσεις εργασίας όπως προσωπικό εστίασης, επιμελητές παραγγελιών και εργάτες παραγωγής.“

Heroyam στο Zwolle

Οι Ουκρανοί δεν βρήκαν δουλειά μόνο μέσω των γνωστών γραφείων ευρέσεως εργασίας, όπως οι Randstad, Timing και Tempo Team. Στο Zwolle, μια ομάδα φίλων δημιούργησε ένα γραφείο απασχόλησης που επικεντρωνόταν ειδικά στους πρόσφυγες από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα της Ανατολικής Ευρώπης. Του δόθηκε το ουκρανικό όνομα Heroyam, που μεταφράζεται στα ολλανδικά ως „για τους ήρωες“. Η εταιρεία δεν είναι κερδοσκοπική. όλα τα κέρδη πηγαίνουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ουκρανία.

Στο δρόμο με έναν διερμηνέα

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή Bart Dikkeschei, έχουν βοηθήσει τετρακόσιους Ουκρανούς να βρουν δουλειά από τότε που ιδρύθηκαν στις αρχές του περασμένου έτους. „Εξετάσαμε τι μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι, για παράδειγμα αν κατέχουν την ολλανδική ή την αγγλική γλώσσα. Αυτό ήταν κάτι που πολλοί πελάτες φοβόντουσαν αρχικά. Ήθελαν να προσλάβουν Ουκρανούς, αλλά φοβούνταν το γλωσσικό εμπόδιο.“ Για να εξυπηρετήσει τους εργοδότες, η Heroyam στέλνει έναν επόπτη που ενεργεί ως διερμηνέας την πρώτη εργάσιμη ημέρα. Μπορούν να υποστηρίξουν τον εργοδότη και τον ολοκαίνουργιο προσωρινό εργαζόμενο με την επιβίβαση.

Καλή δουλειά

Ο Dikkeschei παρατηρεί επίσης ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τον τομέα της καθαριότητας και της φιλοξενίας. Οι Ουκρανοί είναι «γενικά» ικανοποιημένοι από τη δουλειά που κάνουν. «Καταλαβαίνουν ότι μπορούν να βρουν μια ωραία δουλειά και να κερδίσουν κάποια χρήματα, ακόμα κι αν δεν μιλούν την ολλανδική γλώσσα. Προσφέρουμε επίσης μαθήματα γλώσσας. Αυτό τους επιτρέπει να εξελιχθούν μακροπρόθεσμα και ίσως να προχωρήσουν σε μια δουλειά που είναι λίγο καλύτερα. πληρώνει.“

Schreibe einen Kommentar