Πρέπει και δεν πρέπει για τους εμπόρους

23
Πρέπει και δεν πρέπει για τους εμπόρους

Το Super Bowl πλησιάζει γρήγορα και πολλοί έμποροι χρησιμοποιούν αυτή τη σημαντική στιγμή για να προωθήσουν το προϊόν ή την υπηρεσία τους — ακόμα κι αν είναι σε μικρότερη κλίμακα από ένα διαφημιστικό σποτ. Εάν είστε δημιουργός περιεχομένου για μια επωνυμία (ή το δικό σας blog), το πιθανότερο είναι ότι το έχετε ήδη κάνει ή έχετε σκεφτεί να το κάνετε αυτό. Αλλά προτού πατήσετε „δημοσίευση“, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε στο μάρκετινγκ γύρω από το „Μεγάλο παιχνίδι!“

Οδηγίες διαφήμισης Super Bowl: Τι ακριβώς προστατεύεται το εμπορικό σήμα;

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει, ακόμη και οι viral διαφημίσεις του Super Bowl έχουν συνήθως ποδοσφαιρικό θέμα, αλλά στην πραγματικότητα δεν αναφέρετε το όνομα της εκδήλωσης. Αυτό συμβαίνει επειδή το National Football League (NFL) σήμανε εμπορικό σήμα τη φράση „Super Bowl“ το 1969. Το NFL θεωρεί ότι οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα που χρησιμοποιεί τον όρο „Super Bowl“ παραβιάζει. Και μην υποτιμάτε πόσο σοβαρά το παίρνουν αυτό. Στο παρελθόν δεν έχουν διστάσει να στείλουν γράμματα παύσης και παραίτησης σε επιχειρήσεις και ακόμη και εκκλησίες που χρησιμοποίησαν το όνομά τους για να προωθήσουν εκδηλώσεις και υπηρεσίες.

Γιατί; Επειδή το NFL επιβάλλει αυστηρά αυτούς τους νόμους περί εμπορικών σημάτων για να αποτρέψει τη σύγχυση μεταξύ των χορηγών του. θέλουν να εξαλείψουν κάθε λανθασμένη αντίληψη ότι κάτι θα μπορούσε να συσχετιστεί ή να χρηματοδοτηθεί από τον οργανισμό τους.

Το „Super Bowl“ δεν είναι ο μόνος όρος που έχει κατοχυρώσει το NFL. Άλλες φράσεις όπως „Super Sunday“, „Gameday“, „Back to Football“, „1st and GOAL“ προστατεύονται όλες. Το ίδιο ισχύει για το λογότυπο του οργανισμού και τα λογότυπα της ομάδας.

Τούτου λεχθέντος, κάθε δημιουργός περιεχομένου θα πρέπει να γνωρίζει αυτήν τη λίστα με τις οδηγίες διαφήμισης Super Bowl.

Super Bowl Advertising Guidelines: The Don’ts

Είτε γράφετε μηνύματα καμπάνιας, δημιουργείτε διαφημιστικό υλικό, ενισχύετε τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της επωνυμίας σας ή συντονίζετε ένα δώρο, φροντίστε να τηρείτε αυτές τις οδηγίες:

  • Μη χρησιμοποιείτε τις λέξεις Super Bowl ή Σούπερ Κυριακή
  • Αποφύγετε τη χρήση των συγκεκριμένων ονομάτων ομάδων
  • Μείνετε μακριά από την ενσωμάτωση του λογότυπου του NFL ή των λογότυπων της ομάδας στο δημιουργικό σας υλικό
  • Μην χρησιμοποιείτε το όνομα ενός ποδοσφαιριστή

Σημείωση: Οι παραπάνω οδηγίες διαφήμισης Super Bowl αφορούν διαφημιστικό υλικό και διαφημίσεις και όχι απαραίτητο αν δημιουργείτε χωρίς σήμα και χωρίς χορηγία περιεχόμενο.

Οδηγίες διαφήμισης Super Bowl: Τι μπορώ να πω λοιπόν;

  • Μπορείς να πεις Το μεγάλο παιχνίδι ή Μεγάλο παιχνίδι
  • Επιμείνετε στους γενικούς όρους του ποδοσφαίρου
  • Για το σχεδιασμό, επιμείνετε σε γενικά σχήματα και θέματα ποδοσφαίρου
  • Εάν αναφέρετε έναν παίκτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό του
  • Για να είστε ασφαλείς, μπορείτε να προσθέσετε μια αποκάλυψη όπως „Δεν είναι επίσημος χορηγός του NFL“.

Γνωρίζατε για αυτές τις οδηγίες διαφήμισης Super Bowl;

Schreibe einen Kommentar