Πώς να Γίνετε Ερευνήτρια Νοσοκόμα

59
Πώς να Γίνετε Ερευνήτρια Νοσοκόμα

Ο τομέας της υγείας εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς. Εισάγονται νέες τεχνολογίες ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης, η ανάπτυξη φαρμάκων φέρνει επανάσταση και χρησιμοποιούνται νέες μέθοδοι παροχής πιο ενεργητικής, εξατομικευμένης και βολικής φροντίδας. Η κλινική έρευνα βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των εξελίξεων στον τομέα της υγείας.

Οι νοσηλευτές έρευνας αποτελούν ζωτικό κρίκο στη διαδικασία κλινικής έρευνας. Ως μέρος πολυεπιστημονικών ομάδων, συνδυάζουν την επιστήμη και τη νοσηλευτική πρακτική για να βρουν νέους και καινοτόμους τρόπους για την ανίχνευση, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη ασθενειών, παθήσεων και καταστάσεων. Η τεχνογνωσία τους προορίζεται για τη βελτίωση της παροχής φροντίδας και την προώθηση του μέλλοντος της υγειονομικής περίθαλψης.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα αναλύσουμε τον ρόλο του Ερευνητή Νοσοκόμα. Θα θίξουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το τι σημαίνει μια δουλειά στην κλινική έρευνα, πώς να γίνετε Ερευνητής Νοσοκόμας, τι να περιμένετε όσον αφορά τον μισθό μόλις το κάνετε και πολλά άλλα.

Ας αρχίσουμε.

Τι είναι μια νοσοκόμα ερευνήτρια;

Οι Νοσοκόμοι Έρευνας είναι επίσης γνωστοί στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης με άλλα ονόματα: Clinical Nurse Researcher, Clinical Trial Research Nurse ή Nurse Researcher. Αν και το όνομα στην αίτηση εργασίας μπορεί να διαφέρει ελαφρώς, η υπόθεση της θέσης είναι η ίδια. Η ερευνητική νοσηλευτική είναι μια νοσηλευτική ειδικότητα που εστιάζει στη φροντίδα ασθενών που συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες.

Οι Ερευνητές Νοσοκόμων συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων, εμβολιασμών και ιατρικών διαδικασιών παρέχοντας και συντονίζοντας κλινική φροντίδα στους συμμετέχοντες. Αυτά, με τη σειρά τους, θα επηρεάσουν θετικά εκατομμύρια άλλους ασθενείς μακροπρόθεσμα. Η ποιότητα των κλινικών δοκιμών και της τεκμηριωμένης έρευνας βασίζεται σε Ερευνητές Νοσηλευτές. γι‘ αυτό η θέση απαιτεί προηγμένη εκπαίδευση και κατάρτιση.

ερευνήτρια νοσοκόμα

Τι κάνει μια ερευνητική νοσοκόμα;

Οι Ερευνητές Νοσοκόμων έχουν ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων, επομένως δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η περιγραφή εργασίας ενός Ερευνητή Νοσοκόμου είναι αρκετά εκτενής και πολύπλευρη. Ενώ η ουσία της δουλειάς είναι ότι εστιάζει στην έρευνα, υπάρχουν πολλές συγκεκριμένες επαγγελματικές ευθύνες που πρέπει να γνωρίζουν οι επίδοξοι ερευνητές νοσοκόμων. Σε αυτήν την ενότητα, θα περιγράψουμε ορισμένα από τα κύρια καθήκοντα που μπορεί να εκτελούν οι Ερευνητές Ερευνητές σε καθημερινή βάση:

 • Περιγραφή κριτηρίων δοκιμής σε συνεργασία με άλλα μέλη της διεπιστημονικής ερευνητικής ομάδας
 • Πρόσληψη ασθενών για κλινικές δοκιμές
 • Διασφάλιση της επιλεξιμότητας των δυνητικών συμμετεχόντων με τη διεξαγωγή προληπτικών εξετάσεων υγείας που προσδιορίζουν εάν οι ασθενείς δεν έχουν οποιεσδήποτε συνθήκες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη μελέτη
 • Εκπαίδευση των ασθενών σχετικά με τη δοκιμή και απάντηση σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχουν σχετικά με τη μελέτη στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν
 • Εξηγώντας διεξοδικά στους ασθενείς τη διαδικασία συναίνεσης και διασφάλιση ότι η ενημερωμένη συγκατάθεση διατηρείται σε όλη τη διάρκεια της μελέτης
 • Παροχή κλινικής φροντίδας στους συμμετέχοντες στην έρευνα
 • Προετοιμασία, χορήγηση και παρακολούθηση φαρμάκων και άλλων θεραπειών στους συμμετέχοντες
 • Τακτική αξιολόγηση της κατάστασης των συμμετεχόντων καθ‘ όλη τη διάρκεια της μελέτης με τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων και την προσεκτική παρακολούθηση της υγείας τους
 • Παρατηρώντας στενά τυχόν αλλαγές στην κατάσταση των συμμετεχόντων, αναζητώντας σημάδια βελτίωσης και παρακμής
 • Τεκμηρίωση όλων των αλλαγών και εκτενής καταγραφή όλων των πληροφοριών σχετικά με τους συμμετέχοντες που συμμετείχαν στη μελέτη. Η συλλογή δεδομένων είναι ένα από τα πιο κρίσιμα βήματα στην ερευνητική διαδικασία, επειδή η έρευνα θα είναι τόσο καλή όσο τα δεδομένα.
 • Τήρηση αρχείων για άμεσες αντιδράσεις σε φάρμακα ή θεραπείες, παρενέργειες και ιατρικό ιστορικό
 • Διασφάλιση της ασφάλειας των συμμετεχόντων ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών και τηρώντας τα ρυθμιστικά πρότυπα της έρευνας
 • Παροχή νοσηλευτικής φροντίδας σε περίπτωση που προκύψουν επείγοντα ιατρικά περιστατικά κατά τη διάρκεια της δοκιμής
 • Βεβαιωθείτε ότι οι προμήθειες και ο εξοπλισμός είναι σε καλή κατάσταση και λειτουργούν πλήρως
 • Επικοινωνία με ασθενείς και αντιμετώπιση των ανησυχιών τους
 • Τήρηση δεοντολογικών προτύπων
 • Συμμετοχή στη διαδικασία σύνταξης αιτήσεων επιχορήγησης για εξασφάλιση χρηματοδότησης
 • Αναφορά των ευρημάτων των μελετών. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται τη δημοσίευση ερευνητικών άρθρων σε περιοδικά νοσηλευτικής και την παρουσίαση αποτελεσμάτων σε συνέδρια, συναντήσεις ή άλλες επαγγελματικές εκδηλώσεις.
 • Συνεργασία με χορηγούς, γιατρούς, νοσηλευτές και άλλα μέλη της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης από διαφορετικούς κλάδους, ιδρύματα και κλάδους.

θέσεις εργασίας νοσηλευτών έρευνας

Πού εργάζονται οι νοσηλευτές κλινικής έρευνας;

Ως επί το πλείστον, οι Νοσηλευτές Ερευνών θα βρουν απασχόληση σε περιβάλλοντα κλινικής έρευνας. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Ερευνητικές μονάδες σε ακαδημαϊκά ιατρικά κέντρα
 • Ερευνητικά εργαστήρια
 • Φαρμακευτικές εταιρείες
 • Οργανισμοί ιατρικής έρευνας
 • Ακαδημαϊκά νοσοκομεία
 • Κυβερνητικές υπηρεσίες
 • Ιατρικές οργανώσεις
 • Διεθνείς Οργανισμοί Υγείας
 • Ιδιωτικά και δημόσια ιδρύματα
 • Ακαδημαϊκή κοινότητα

Πώς να γίνετε ερευνήτρια νοσοκόμα;

Η διαδικασία να γίνεις Ερευνητικός Νοσοκόμος μπορεί να είναι μάλλον χρονοβόρα, καθώς χρειάζονται τουλάχιστον επτά έως οκτώ χρόνια για να αποκτήσεις τα διαπιστευτήρια που σου επιτρέπουν να εξασκηθείς σε αυτόν τον νοσηλευτικό ρόλο. Σε αυτήν την ενότητα, θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα που απαιτούνται για να γίνετε Ερευνητής Νοσοκόμας για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα τι χρειάζεται για να ξεκινήσετε μια καριέρα σε αυτόν τον συναρπαστικό τομέα.

πιστοποίηση ερευνητικού νοσηλευτή

Βήμα 1: Εγγραφείτε σε Πρόγραμμα Νοσηλευτικής

Πρώτον, ως επίδοξος Ερευνητικός Νοσοκόμος, πρέπει να εγγραφείτε σε ένα διαπιστευμένο πρόγραμμα νοσηλευτικής. Δύο δημοφιλείς επιλογές για υποψήφιους φοιτητές είναι ένα Associate Degree in Nursing (ADN) ή ένα Bachelor’s Degree in Nursing (BSN). Και τα δύο αυτά προγράμματα έχουν ως αποτέλεσμα την αδειοδότηση ως Εγγεγραμμένη Νοσοκόμα.

Ένα ADN χρειάζεται περίπου δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί, ενώ μπορείτε να επιτύχετε ένα BSN σε περίπου τέσσερα χρόνια. Για να εργαστείτε στην κλινική έρευνα, χρειάζεστε ένα προχωρημένο πτυχίο, έτσι πολλοί νοσηλευτές προτιμούν να ξεκινούν το νοσηλευτικό ταξίδι τους με ένα πρόγραμμα Bachelor. Nightingale College’s Πρόγραμμα BSN διαρκεί μόλις 32 μήνες και θα σας εξοπλίσει με τις βασισμένες σε στοιχεία δεξιότητες και γνώσεις που απαιτούνται για να περάσετε το NCLEX-RN και να επιτύχετε στη νοσηλευτική πρακτική.

Εάν ακολουθήσετε τη διαδρομή ADN, μπορείτε να προχωρήσετε στο πτυχίο σας εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα Bridge RN-to-BSN. Τα περισσότερα RN-to-BSN, Nightingale College’s περιλαμβάνονται, χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να αποκτήσετε και είναι ειδικά σχεδιασμένα για επαγγελματίες που εργάζονται, επιτρέποντάς σας να σπουδάζετε και να εργάζεστε ταυτόχρονα.

Βήμα 2: Περάστε το NCLEX-RN σας

Μόλις ολοκληρώσετε το πρόγραμμα νοσηλευτικής, υπάρχει μια ακόμη φάση που πρέπει να εκπληρώσετε για να μπορέσετε να αναλάβετε τον Εγγεγραμμένο Ρόλο Νοσηλευτή: να περάσετε την εξέταση NCLEX-RN. Αυτή η εξαντλητική εξέταση διάρκειας πέντε ωρών έχει έναν πρωταρχικό στόχο – να καθορίσει εάν είναι ασφαλές για εσάς να ασκηθείτε ως RN μετά την ολοκλήρωση της σχολής νοσηλευτικής.

Βήμα 3: Αποκτήστε κάποια εργασιακή εμπειρία

Οι νεοαποφοιτήσαντες νοσηλευτές που θέλουν να εργαστούν σε περιβάλλοντα κλινικής έρευνας θα πρέπει να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους αποκτώντας πρακτική νοσηλευτική εμπειρία. Η εργασία δίπλα στο κρεβάτι για τουλάχιστον μερικά χρόνια ενθαρρύνεται ιδιαίτερα επειδή εξοπλίζει τους νοσηλευτές με πρακτικές γνώσεις και εξειδίκευση. Άλλα μονοπάτια έναρξης σταδιοδρομίας περιλαμβάνουν βοηθό ερευνητή, συλλέκτη κλινικών δεδομένων ή παρακολούθηση κλινικής έρευνας.

Βήμα 4: Προωθήστε την εκπαίδευσή σας

Η αναζήτηση σταδιοδρομίας ερευνητικής νοσοκόμας απαιτεί προηγμένα πτυχία όπως MSN ή διδακτορικό. Ενώ απαιτείται μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Νοσηλευτική για τις περισσότερες θέσεις εργασίας κλινικής έρευνας, το διδακτορικό δεν είναι προαπαιτούμενο. Οι νοσηλευτές που ενδιαφέρονται για ερευνητικές θέσεις μπορούν να διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα και να λειτουργούν με υψηλότερα αυτονομίαεξ ου και η ανάγκη κατοχής υψηλότερων πτυχίων.

Βήμα 5: Σκεφτείτε να λάβετε πιστοποίηση

Λήψη πιστοποίησης είναι μια εθελοντική πρακτική για νοσηλευτές, αλλά ενθαρρύνεται ιδιαίτερα. Η πιστοποίηση στην κλινική έρευνα θα σας δώσει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα σας διαμορφώσει σε έναν καλύτερο και πιο αξιοσέβαστο επαγγελματία. Ορισμένες πιθανές επιλογές πιστοποίησης για Ερευνητές Νοσηλευτών περιλαμβάνουν:

Οι πιστοποιήσεις έχουν διαφορετικά κριτήρια καταλληλότητας, επομένως ελέγξτε προσεκτικά όλες τις απαιτήσεις προτού αναζητήσετε να αποκτήσετε αυτό το διαπιστευτήριο.

νοσηλευτής ερευνητής

Ποιος είναι ο μισθός μιας ερευνητικής νοσοκόμας;

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για Ερευνητές Νοσηλευτών, κάτι που μεταφράζεται σε υψηλότερους μισθούς. Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας, από τον Μάιο του 2021, ο μέσος ετήσιος μισθός για τους ιατρικούς επιστήμονες ήταν 95.310 $. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται και οι Ερευνητές Νοσηλευτές.

Ωστόσο, εξετάσαμε επίσης δεδομένα από πλατφόρμες εργασίας για να κατανοήσουμε καλύτερα τις δυνατότητες κερδών των ατόμων που ενδιαφέρονται για αυτήν την καριέρα. Σύμφωνα με τα δεδομένα του ZipRecruiter, ένας Ερευνητής Νοσοκόμας κερδίζει 75.711 $ ετησίως, με τους κορυφαίους να κερδίζουν περίπου 97.000 $ ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ποια είναι η προοπτική εργασίας για εγγεγραμμένους νοσηλευτές;

Οι προβλέψεις για την απασχόληση είναι λαμπρές για τους νοσηλευτές ερευνητές. Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας (BLS) αναφέρει ότι η απασχόληση ιατρικών επιστημόνων προβλέπεται να αυξηθεί κατά 17 τοις εκατό από το 2020 έως το 2030, πολύ πιο γρήγορα από τον μέσο όρο για όλα τα επαγγέλματα. Η ζήτηση για επαγγελματίες της έρευνας στον τομέα της υγείας συνδέεται στενά με τη γήρανση του πληθυσμού. Καθώς ο πληθυσμός γερνάει και τα ποσοστά χρόνιων ασθενειών συνεχίζουν να αυξάνονται, η εκτεταμένη έρευνα για τη θεραπεία ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ ή ο καρκίνος και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τη θεραπεία, όπως η αντίσταση στα αντιβιοτικά, είναι πρωταρχικής σημασίας. Και όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, οι Ερευνητές Νοσοκόμων διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην προώθηση της υγειονομικής περίθαλψης, καθιστώντας τους απαραίτητους για το εργατικό δυναμικό.

Ποιες είναι μερικές ερευνητικές υποειδικότητες νοσηλευτικής;

Η ερευνητική νοσηλευτική ενσωματώνει περισσότερες διαδρομές σταδιοδρομίας. Γι‘ αυτό είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ποιες θέσεις εργασίας είναι διαθέσιμες για νοσηλευτές που φιλοδοξούν να εργαστούν στον τομέα αυτό. Εκτός από τον ρόλο του Νοσηλευτή Κλινικής Έρευνας, ενδέχεται να ενδιαφέρουν και άλλες θέσεις.

ΕΝΑ Συντονιστής Κλινικής Έρευνας διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της κλινικής δοκιμής. Είναι υπεύθυνοι για την ανάθεση εργασιών, την οργάνωση της συλλογής δεδομένων και τη διασφάλιση ότι όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας τηρούνται μέχρι την τελεία.

ο Επιβλέπων Νοσοκόμα Έρευνας διαχειρίζεται την καθημερινή λειτουργία της κλινικής δοκιμής. Παρακολουθούν την εξέλιξη της έρευνας σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο σχέδιο και συχνά είναι υπεύθυνοι για τον καθορισμό της επιλεξιμότητας των ασθενών να συμμετάσχουν στη μελέτη.

ο Κύριος ερευνητής είναι υπεύθυνος για τη μεγάλη εικόνα και τη συνολική διαχείριση της κλινικής δοκιμής. Έχουν λόγο στην προετοιμασία, τη διεξαγωγή και τη διαχείριση της μελέτης και διασφαλίζουν ότι συμμορφώνεται με τις ομοσπονδιακές ή θεσμικές οδηγίες. Οι κύριοι ερευνητές είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των προϋπολογισμών και των χρονοδιαγραμμάτων.

ερευνητική νοσηλευτική

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς την προώθηση της υγειονομικής περίθαλψης;

Από μυριάδες πιθανές επαγγελματικές διαδρομές, οι επίδοξοι νοσηλευτές μπορούν να επιλέξουν ένα προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντά τους, την προσωπικότητα, το εκπαιδευτικό υπόβαθρο, τις φιλοδοξίες τους και πολλά άλλα. Τα άτομα που θέλουν να είναι μέρος της ευρύτερης εικόνας και να προωθήσουν τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης θα βρουν τη νοσηλευτική έρευνα μια θαυμάσια εφαρμογή.

Είναι μια δουλειά που πληρώνει καλά, προσφέρει εξαιρετική ασφάλεια και σε βάζει στην πρώτη γραμμή όλων των εξελίξεων στον κλάδο της υγείας. Η απόκτηση αυτής της καριέρας μπορεί να είναι μακρά και προκλητική, αλλά είναι εξίσου ικανοποιητική. Και ξεκινά με ένα μόνο βήμα: να γίνεις Εγγεγραμμένος Νοσηλευτής.

Εγγραφείτε στο Nightingale College’s Πρόγραμμα BSN σήμερα ή προωθήστε την εκπαίδευσή σας με το δικό μας Διαδικτυακό πρόγραμμα RN-to-BSN. Σπουδαία πράγματα συμβαίνουν στην υγειονομική περίθαλψη και μπορείτε να βοηθήσετε στη διαμόρφωση τους!

Schreibe einen Kommentar