Πώς να γίνετε ιατροδικαστής νοσοκόμα

133
Πώς να γίνετε ιατροδικαστής νοσοκόμα

Για τους ανθρώπους που απολαμβάνουν την περιστασιακή αστυνομική δραματική σειρά, ο όρος «εγκληματολόγος» και οι επιπτώσεις του είναι πιθανώς οικείοι. Αλλά τώρα μάλλον αναρωτιέστε: Οι ιατροδικαστές πηγαίνουν στους τόπους του εγκλήματος; Συμμετέχουν σε ποινικές έρευνες; Τι είδους νοσοκόμα είναι η ιατροδικαστική νοσοκόμα; Εάν ενδιαφέρεστε να ακολουθήσετε μια δουλειά που έχει συνδέσμους τόσο με την υγειονομική περίθαλψη όσο και με το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, η ιατροδικαστική νοσηλευτική μπορεί να είναι ιδανική.

Η ιατροδικαστική νοσηλευτική είναι μια από τις πιο ευαίσθητες και σημαντικές νοσηλευτικές ειδικότητες. Στο σταυροδρόμι νοσηλευτικής και νομικής, αυτή η δουλειά ασχολείται με μερικούς από τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς ασθενών: θύματα βίας και κακοποίησης. Η φύση του επαγγέλματος απαιτεί ισχυρή ενσυναίσθηση, χοντρό δέρμα και ακλόνητη δέσμευση για την απονομή δικαιοσύνης.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το επάγγελμα. Θα συζητήσουμε πώς να γίνετε ιατροδικαστής, ο μέσος μισθός στο πεδίο, η περιγραφή της θέσης εργασίας και πολλά άλλα.

Ας αρχίσουμε.

Τι είναι η Ιατροδικαστική Νοσηλευτική;

Οι ιατροδικαστές είναι εγγεγραμμένοι νοσηλευτές που ειδικεύονται σε παροχή φροντίδας σε ασθενείς που είναι θύματα εγκλημάτων και τραυματικής βίας, είτε φυσιολογική είτε ψυχολογική. Μπορούν να είναι παρόντες στον τόπο του εγκλήματος ή να αξιολογήσουν το θύμα το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ποινικές έρευνες. Για παράδειγμα, μπορεί να ζητηθεί από τους Forensic RN να τραβήξουν φωτογραφίες, να πάρουν αίμα ή να λάβουν δείγματα ιστού από θύματα. Είναι επίσης οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στο είδος του τραυματισμού, όπως τραύμα, παραμέληση, ατύχημα, κακοποίηση, σεξουαλική κακοποίηση, εκμετάλλευση κ.λπ.

Ενώ αυτός ο ρόλος είναι όπου συναντώνται η υγεία και η νομική, η εγκληματολογική νοσηλευτική αντλεί επίσης από άλλους τομείς όπως η φαρμακολογία, η παθοφυσιολογία, η δημόσια υγεία, η εγκληματολογία, η ψυχική υγεία, η τραυματολογία, η θυματολογία και η ηθική.

Αυτό το κομμάτι καριέρας για RN έχει γίνει δημοφιλές τις τελευταίες δεκαετίες με προέλευση από τη δεκαετία του 1980. Ωστόσο, μόνο το 2009 η Αμερικανική Ένωση Νοσοκόμων (ANA) και η Διεθνής Ένωση Ιατροδικαστών Νοσοκόμων (IAFN) συνδημοσίευσαν τα πρώτα πρότυπα και το εύρος των κατευθυντήριων γραμμών πρακτικής για αυτό το δυναμικό επάγγελμα. Συνολικά, το περιγράφουν αυτό ο νοσηλευτικός ρόλος ως βασικός στη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων, στην παροχή συμβουλών στα θύματακαι τελικά αποδίδοντας δικαιοσύνη σε βίαιους εγκληματίες.

Τι κάνει μια ιατροδικαστική νοσοκόμα;

Οι ιατροδικαστικοί νοσηλευτές έχουν μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και σημαντική περιγραφή εργασίας ως ο ενδιάμεσος για το θύμα του εγκλήματος και ο μηχανισμός υγειονομικής περίθαλψης. Από συλλογή στοιχείων από ζωντανά ή νεκρά θύματα προς την παροχή συμβουλών σε επιζώντες ή καταθέτοντας στο δικαστήριο Ως ειδικοί μάρτυρες, οι εγκληματολογικοί RN έχουν ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων και ευθυνών που μπορούν να αλλάξουν την πορεία των ποινικών ερευνών και να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Σε πολλά ατυχή γεγονότα μπορεί να απαιτηθεί επαγγελματική βοήθεια από ιατροδικαστή. Για παράδειγμα, αυτοί μπορεί να είναι ο πρώτος επαγγελματίας υγείας που ανταποκρίνεται σε περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης, ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης παιδιών, κακοποίησης ηλικιωμένων, επίθεσης, ανθρωποκτονίας ή εμπορίας ανθρώπων.

Ας ρίξουμε μια πιο λεπτομερή ματιά στις εργασίες που μπορεί να περιμένει μια νοσοκόμα σε αυτόν τον ρόλο σε καθημερινή βάση:

 • Διαβούλευση, συνεργασία και επικοινωνία με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου
 • Ανταπόκριση στον τόπο του εγκλήματος, του ατυχήματος ή του θανάτου.
 • Συλλογή αποδεικτικών στοιχείων είτε από τόπο εγκλήματος είτε από αλληλεπίδραση με το θύμα. Μερικά παραδείγματα αποδεικτικών στοιχείων περιλαμβάνουν συντρίμμια, σωματικά υγρά, δείγματα αίματος/ιστών, δέρμα, τρίχες, επιχρίσματα για ανάλυση DNA, ρούχα και σφαίρες.
 • Πραγματοποίηση σωματικών εξετάσεων
 • Λήψη φωτογραφιών τραυμάτων ή πληγών
 • Διεξαγωγή συνεντεύξεων με το θύμα/ασθενή, την οικογένειά του ή τους μάρτυρες.
 • Λήψη λεπτομερούς ιστορικού ασθενούς
 • Εκτέλεση φροντίδας τραύματος ή παροχή άλλων τύπων νοσηλευτικής φροντίδας
 • Εργασία με θύματα οικιακής ή σεξουαλικής κακοποίησης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αναφορά περιπτώσεων επίθεσης ή κακοποίησης στις Υπηρεσίες Επιβολής του Νόμου ή στις Υπηρεσίες Παιδικής Προστασίας.
 • Βοήθεια σε αυτοψίες
 • Παροχή μαρτυριών στο δικαστήριο

θέσεις ιατροδικαστικής νοσηλευτικής

Πώς να γίνετε ιατροδικαστής νοσοκόμα;

Για να γίνεις ιατροδικαστής, χρειάζεσαι σπουδαία αποφασιστικότητα και συμπόνια. Επειδή αυτός ο ρόλος νοσηλείας θα σας φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με τις πιο άσχημες πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, χρειάζεστε ενσυναίσθηση και συναισθηματικό σθένος.

Χρειάζεστε επίσης ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση. Η παροχή βοήθειας σε θύματα κακοποίησης και εγκληματικότητας απαιτεί γνώση, δεξιότητες και εξειδίκευση – και η σχολή νοσηλευτικής παίζει ουσιαστικό ρόλο για να σας βοηθήσει να τα πετύχετε. Ας συζητήσουμε τη διαδικασία βήμα προς βήμα για να γίνετε Νοσοκόμος Ιατροδικαστής.

Βήμα 1: Εγγραφείτε σε Πρόγραμμα Νοσηλευτικής

Προκειμένου να γίνετε ιατροδικαστής, πρέπει να είστε εγγεγραμμένος νοσηλευτής με άδεια. Και το πρώτο βήμα είναι να εγγραφείτε σε ένα διαπιστευμένο πρόγραμμα νοσηλευτικής. Ενώ μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένες θέσεις στην ιατροδικαστική νοσηλευτική με πτυχίο ADN, η εγγραφή σε πρόγραμμα πτυχίου είναι η καλύτερη επιλογή.

Το διαπιστευμένο BSN του Nightingale College πρόγραμμα μπορεί να ενισχύσει τις γνώσεις σας σε μόλις 32 μήνες. Αυτό το πρόγραμμα θα σας βάλει στο δρόμο για καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης, εξέλιξη σταδιοδρομίας και τη δυνατότητα να υπηρετήσετε την κοινότητά σας ως παράγοντας υγείας.

ΕΝΑ Το BSN έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με ένα πρόγραμμα ADN. Το πιο στέρεο θεωρητικό υπόβαθρο και ο μεγαλύτερος χρόνος προετοιμασίας (χρειάζονται περίπου τέσσερα χρόνια για να ολοκληρώσετε ένα BSN έναντι δύο ετών για να αποκτήσετε το πτυχίο ADN) σημαίνει ότι οι νοσηλευτές με πτυχίο BSN είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να παρέχουν άριστες συμβουλές και φροντίδα ασθενών. Επίσης, οι κάτοχοι BSN έχουν περισσότερες ευκαιρίες εργασίας, περισσότερες επιλογές για εξέλιξη και υψηλότερους μισθούς. Πάνω από το 80% των εργοδοτών προτιμούν έντονα τους αποφοίτους BSN, οπότε αν ακολουθήσετε αυτό το πτυχίο θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας στην αγορά εργασίας.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να γίνετε εγγεγραμμένος νοσηλευτής ολοκληρώνοντας ένα πρόγραμμα Associate Degree in Nursing. Αυτή η επιλογή είναι ταχύτερη και λιγότερο δαπανηρή. Επιπλέον, εάν αποφασίσετε να προωθήσετε την εκπαίδευσή σας, μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα Bridge RN-to-BSN και να αποκτήσετε το πτυχίο Bachelor σε περίπου ένα χρόνο. Πλέον Τα RN-to-BSN είναι online, Περιλαμβάνεται το Nightingale College, διευκολύνοντας την εξάσκηση ως νοσοκόμα ενώ παίρνετε το πτυχίο σας.

Βήμα 2: Περάστε το NCLEX

Η ολοκλήρωση ενός προγράμματος νοσηλευτικής, είτε ADN είτε BSN είναι μόνο η πρώτη φάση για την απόκτηση άδειας ως Εγγεγραμμένος Νοσηλευτής. Γεμάτος Η άδεια έρχεται αφού περάσετε το NCLEX-RN εξέταση. Αυτή η περιεκτική τελική εξέταση πέντε ωρών ελέγχει τις γνώσεις και την ετοιμότητά σας να εξασκηθείτε ως RN.

Βήμα 3: Ξεκινήστε να εργάζεστε

Τώρα που έχετε μια άξια και χωρίς επιβάρυνση άδεια RN, είναι καιρός να βάλετε αυτό το πτυχίο να λειτουργήσει. Συγκεντρώνοντας μερικά η πρακτική κλινική εμπειρία είναι απαραίτητη για τη μετάβασή σας από τη φοιτητική ζωή στην επαγγελματική. Πολλοί εργοδότες προτιμούν οι προσλήψεις τους να έχουν προηγούμενη κλινική εμπειρία. Μερικά πολύτιμα αρχικά πεδία μπορεί να είναι η ιατρική-χειρουργική, η παιδιατρική ή η ψυχιατρική νοσηλευτική. Η εμπειρία στο κρεβάτι σάς βοηθά να αναπτύξετε την τεχνογνωσία σας, να μάθετε νέες δεξιότητες και να σας προετοιμάσει για να εισέλθετε στο υποπεδίο της ιατροδικαστικής νοσηλευτικής.

Βήμα 4: Λάβετε πιστοποίηση

Ενώ η πιστοποίηση δεν είναι υποχρεωτική για τους νοσηλευτές, είναι ενθαρρύνεται ιδιαίτερα στην ιατροδικαστική νοσηλευτική. Η International Association of Forensic Nurses συνιστά στους επίδοξους Forensic Nurses να πιστοποιηθεί ως Εξεταστής νοσοκόμας σεξουαλικής επίθεσης (SANE). Μπορείτε είτε να επιλέξετε την πιστοποίηση ως SANE-A, η οποία είναι εξειδικευμένη για Ενήλικες και Εφήβους, είτε ως SANE-P, που εστιάζει στην παιδιατρική.

Για να αποκτήσετε πιστοποίηση SANE, οι απαιτήσεις καταλληλότητας περιλαμβάνουν:

 • Κατοχή ενεργού, απεριόριστης άδειας ως Εγγεγραμμένος Νοσηλευτής
 • Τουλάχιστον δύο χρόνια εργασιακή εμπειρία ως RN
 • 40 ώρες διδασκαλίας στην τάξη
 • Περνώντας μια ολοκληρωμένη εξέταση. Η εξέταση προσφέρεται δύο φορές το χρόνο, τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο.

Βήμα 5: Εξετάστε το ενδεχόμενο να προωθήσετε την εκπαίδευσή σας

Για Ιατροδικαστές που θέλουν να ανεβάσουν την καριέρα τους στο επόμενο επίπεδο, υπάρχουν Μεταπτυχιακά προγράμματα στην εγκληματολογική νοσηλευτική. Η επιδίωξη αυτού του πτυχίου θα σας πληρούσε τις προϋποθέσεις για να γίνετε ιατροδικαστής νοσοκόμας ερευνητής. Μπορεί επίσης να ανοίξει πόρτες σε ευκαιρίες εργασίας στη διδασκαλία, τη συμβουλευτική νομικών νοσοκόμων, την έρευνα, την ιατροδικαστική ψυχιατρική νοσηλευτική ή άλλους ρόλους που συνεπάγονται ισχυρή συνεργασία με το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

ιατροδικαστικά νοσηλευτικά προγράμματα

Πού εργάζονται οι ιατροδικαστές;

Οι ιατροδικαστικές νοσοκόμες μπορούν να βρουν δουλειά σε διάφορα περιβάλλοντα. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

 • Γενικά νοσοκομεία
 • Ψυχιατρικά νοσοκομεία
 • Ιατροδικαστές ή ιατροδικαστές
 • Οργανώσεις κατά της βίας
 • σωφρονιστικά ιδρύματα
 • Κέντρα κρίσης
 • Αστυνομικά τμήματα
 • Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 • Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που εξυπηρετούν επιζώντες τραύματος/κακομεταχείρισης

Ποιος είναι ο μισθός μιας ιατροδικαστικής νοσοκόμας;

Η εργασία ως ιατροδικαστής είναι μια ανταποδοτική καριέρα με περισσότερους από έναν τρόπους. Φυσικά, είναι μια συναισθηματικά απαιτητική δουλειά, αλλά το να είσαι μέρος της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητικό. Και πάνω από όλα τα άλλα, είναι και νομισματικά προσοδοφόρο.

Σύμφωνα με το ZipRecruiter, ο μέσος μισθός για μια ιατροδικαστική νοσοκόμα είναι 79.558 $ ετησίως. Οι κορυφαίοι κερδισμένοι στον τομέα μπορούν να φέρουν στο σπίτι μισθούς που κυμαίνονται από 99.000 $ έως 120.000 $. Λάβετε υπόψη ότι η αμοιβή των Forensic RNs μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με πολλούς παράγοντες, από επίπεδο εκπαίδευσης, κατάρτιση, πιστοποιήσεις, γεωγραφική τοποθεσία, εργοδότες, χρόνια εμπειρίας κ.λπ.

Επιπλέον, η ιατροδικαστική νοσηλευτική έχει εξαιρετικές προοπτικές εργασίας. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να σχετίζονται με τους Ιατροδικαστικούς Νοσοκόμους, το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας προβλέπει ότι η ζήτηση για Εγγεγραμμένους Νοσηλευτές αναμένεται να αυξηθεί κατά 9% μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η ανάγκη για ιατροδικαστές μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη, ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας.

Είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε μια σταδιοδρομία στην Ιατροδικαστική Νοσηλευτική;

Εάν έχετε τη συναισθηματική αντοχή και μια βαθιά ριζωμένη επιθυμία να δείτε την απονομή δικαιοσύνης, μια καριέρα στην ιατροδικαστική νοσηλευτική μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή καριέρας για εσάς. Δεν είναι εύκολη δουλειά. Μερικές από τις περιπτώσεις στις οποίες θα δουλέψετε μπορεί να είναι ανησυχητικές και προκλητικές, αλλά τελικά, η σημασία του νοσηλευτικού σας ρόλου το κάνει να αξίζει τον κόπο. Μέσω της βοήθειάς σας, τα θύματα λαμβάνουν συμπόνια, ενσυναίσθηση, φροντίδα και επαγγελματισμό και οι εγκληματίες οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Μια καριέρα στον τομέα της ιατροδικαστικής νοσηλευτικής ξεκινά με το σωστό πρόγραμμα νοσηλευτικής. Η ποιοτική εκπαίδευση θα σας βάλει στον δρόμο προς ένα συναρπαστικό επάγγελμα όπου μπορείτε να είστε ο πολύτιμος κρίκος μεταξύ νομικής και υγειονομικής περίθαλψης. Για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς το να γίνετε ιατροδικαστής, εγγραφείτε Πρόγραμμα BSN του Nightingale College ή προωθήστε την εκπαίδευσή σας με το δικό μας διαδικτυακό πρόγραμμα RN-to-BSN.

Schreibe einen Kommentar