Πώς να γίνετε νομικός σύμβουλος νοσοκόμας

17
Πώς να γίνετε νομικός σύμβουλος νοσοκόμας

Ο τομέας της νοσηλευτικής παρέχει στους επίδοξους RN ένα πλήθος συναρπαστικών ευκαιριών, πολλές εκτείνονται πέρα ​​από την παραδοσιακή φροντίδα δίπλα στο κρεβάτι. Ένα από αυτά τα ανταποδοτικά μονοπάτια σταδιοδρομίας στη συμβουλευτική νομικών νοσοκόμων.

Βρίσκοντας τη δουλειά τους στη διασταύρωση της νοσηλευτικής και της νομικής, οι Νομικοί Σύμβουλοι Νοσηλευτών εφαρμόζουν την εκτεταμένη νοσηλευτική τους γνώση και τεχνογνωσία σε νομικές υποθέσεις που αφορούν ιατρικά ζητήματα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για νοσηλευτές που θέλουν να εξασφαλίσουν μια επιπλέον πηγή εισοδήματος, ενώ παράλληλα ενδιαφέρονται για την εσωτερική λειτουργία του νομικού συστήματος.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα διερευνήσουμε λεπτομερώς τι συνεπάγεται μια σταδιοδρομία στη νομική συμβουλευτική νοσοκόμων. Από το πώς να γίνετε LNC, τι κάνουν και πόσο καλά αμείβονται για τις υπηρεσίες τους – θα αναφερθούμε σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με αυτό το επάγγελμα.

Ας προχωρήσουμε.

Τι είναι ένας νομικός σύμβουλος νοσοκόμας;

Ένας νομικός σύμβουλος νοσοκόμας, γνωστός και με τη συντομογραφία LNC, είναι εγγεγραμμένος νοσοκόμος που υπηρετεί ως εμπειρογνώμονας και επικουρεί δικηγόρους σε διάφορες νομικές υποθέσεις. Σε ορισμένες νομικές διαφορές που εμπλέκουν ιατρικά ζητήματα, οι δικηγόροι μπορεί να απαιτήσουν εξωτερική βοήθεια για να κατανοήσουν και να αξιολογήσουν τα γεγονότα. Ή η μαρτυρία ενός εμπειρογνώμονα μπορεί να είναι απαραίτητη στο δικαστήριο για να διευκρινιστούν περίπλοκοι ισχυρισμοί υγείας.

Εκεί έρχονται οι Νομικοί Σύμβουλοι Νοσηλευτών. Οι LNC φέρνουν κλινικές γνώσεις και μπορούν να παρέχουν τεκμηριωμένες απόψεις σχετικά με τη φύση και την αιτία των τραυματισμών και τα αποτελέσματα των ασθενών. Μεταφράζουν την περίπλοκη ιατρική ορολογία σε εύχρηστες έννοιες και εκτελούν κρίσιμες αξιολογήσεις κλινικά σχετικών θεμάτων σε ποικίλα περιβάλλοντα στον νομικό χώρο. Εν ολίγοις, η πείρα τους είναι απαραίτητη σε νομικές ενέργειες που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη.

Μια μεγάλη ποικιλία διαφορών απαιτούν τις υπηρεσίες Νομικών Συμβούλων Νοσηλευτών. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν αίτια ασφαλιστικής απάτης, σωματικών βλαβών, ιατρικό λάθος, αποζημίωση εργαζομένων, κανονιστική συμμόρφωση, διαχείριση κινδύνου ή τοξική αδικοπραξία. Οι νοσηλευτές μπορούν επίσης να κληθούν να σταθμίσουν τις ιατροδικαστικές ή ποινικές υποθέσεις, ζητήματα πολιτικών δικαιωμάτων ή δικαστικές διαφορές μακροχρόνιας περίθαλψης.

μισθός νομικού συμβούλου νοσηλευτή

Πώς να γίνετε νομικός σύμβουλος νοσοκόμας;

Για να θεωρηθούν επιλέξιμοι να παρουσιάσουν την πείρα τους σε δικαστήριο, οι Νομικοί Σύμβουλοι Νοσοκόμων πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες απαιτήσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης. Το να είσαι Εγγεγραμμένος Νοσηλευτής με λίγα χρόνια εμπειρίας στο χώρο είναι η βασική προϋπόθεση για την απόκτηση αυτής της θέσης.

Ορισμένοι δικηγόροι αναφέρονται στους Νομικούς Συμβούλους Νοσοκόμων ως Νοσηλευτές Paralegal. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η νομική ή η παρανομική εκπαίδευση δεν αποτελεί προϋπόθεση για την πρακτική της συμβουλευτικής νομικής νοσοκόμας.

Παρακάτω θα βρείτε μια πιο λεπτομερή περιγραφή του τι χρειάζεται για να γίνεις LNC.

Βήμα 1: Εγγραφείτε σε Πρόγραμμα Νοσηλευτικής

Οι Νομικοί Σύμβουλοι Νοσηλευτών είναι πρώτα και κύρια νοσηλευτές. Ως εκ τούτου, το να γίνετε νοσοκόμα είναι το πρώτο βήμα στη λίστα υποχρεώσεων σας. Για να αποκτήσετε άδεια νοσηλευτικής, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα δύο Πτυχίο Συνεργάτη Νοσηλευτικής ή Πτυχίο Νοσηλευτικής.

Ενα Πτυχίο Συνεργάτη Νοσηλευτικής (ADN) είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να γίνεις εγγεγραμμένος νοσηλευτής, με κατά μέσο όρο δύο χρόνια. Μπορείτε να συμμετάσχετε στην εξέταση NCLEX-RN στο τέλος του προγράμματος. Εάν αποφασίσετε να προωθήσετε τη νοσηλευτική σας εκπαίδευση, μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα fast-track bridge RN-to-BSN. Τα περισσότερα από αυτά είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Αυτό το πρόγραμμα διαρκεί περίπου ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί, καθιστώντας το έναν σχετικά γρήγορο τρόπο για να αποκτήσετε το πτυχίο Bachelor ενώ σας επιτρέπει να συνεχίσετε να εργάζεστε.

ΕΝΑ Πτυχίο Νοσηλευτικής (BSN) διαρκεί λίγο περισσότερο – περίπου τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά οφέλη από την επιδίωξη αυτού του πτυχίου. Όσον αφορά τις προσλήψεις, περίπου το 80% των εργοδοτών προτιμούν έντονα τις νοσοκόμες που έχουν εκπαιδευτεί στο BSN. Επιπλέον, η πρόσθετη εκπαίδευση σας προετοιμάζει καλύτερα για τις περιπλοκές της νοσηλευτικής πρακτικής που οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς μακροπρόθεσμα.

Nightingale College’s Πρόγραμμα BSN μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις 32 μήνες και ακολουθεί μια συνδυασμένη μορφή μάθησης με διαδικτυακή διδακτική διδασκαλία και επιτόπια βιωματική μάθηση. Και αν ακολουθήσετε τη διαδρομή ADN, μπορείτε να προωθήσετε την εκπαίδευσή σας με το δικό μας πλήρως online RN-to-BSN πρόγραμμα.

Βήμα 2: Περάστε το NCLEX-RN

Μόλις ολοκληρώσετε ένα πρόγραμμα νοσηλευτικής, υπάρχει μόνο ένα ορόσημο ανάμεσα σε εσάς και αυτόν τον πολυπόθητο τίτλο Εγγεγραμμένος Νοσηλευτής: το NCLEX-RN. Εσύ μόνο αποκτήστε άδεια ως RN αφού περάσετε το NCLEX. Αυτή η περιεκτική πεντάωρη εξέταση δοκιμάζει εξαντλητικά τις νοσηλευτικές σας γνώσεις και την ετοιμότητά σας να εισέλθετε στο εργατικό δυναμικό ως RN.

Βήμα 4: Αποκτήστε εμπειρία

Γενικά, οι Νομικοί Σύμβουλοι Νοσηλευτών πρέπει να έχουν άδεια ως Εγγεγραμμένοι Νοσηλευτές για α τουλάχιστον πέντε ετών πριν εγγραφείτε για αυτόν τον ρόλο. Η εργασία ως RN διασφαλίζει ότι όταν μπαίνουν στο ρόλο του LNC, διαθέτουν την επιτόπια γνώση και την κλινική εμπειρία που είναι πολύτιμες για την επιτυχία σε μια θέση νομικής συμβουλευτικής νοσηλευτικής.

Βήμα 4: Πιστοποιηθείτε ως Νομικός Σύμβουλος Νοσοκόμων

Λήψη πιστοποίησης ως Νομικός Σύμβουλος Νοσηλευτών, ενώ δεν είναι υποχρεωτικό, θα σας οδηγήσει ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Η διαδικασία πιστοποίησης συνδέεται με αυξημένη εμπιστοσύνη στις δεξιότητές του και υψηλότερο βαθμό σεβασμού και αναγνώρισης μεταξύ των συνομηλίκων. Έτσι, οι πιστοποιημένοι LNC είναι πιο ανταγωνιστικοί στον τομέα της παροχής συμβουλών σε νομικές νοσοκόμες.

Μπορείτε να γίνετε Πιστοποιημένος Νομικός Σύμβουλος Νοσηλευτών και να αυξήσετε την ανταγωνιστικότητά σας στον τομέα μέσω του American Legal Nurse Consultant Board Certification Board. Οι απαιτήσεις που πρέπει να εκπληρώσετε πριν καθίσετε για να λάβετε τα διαπιστευτήριά σας είναι:

 • τρέχουσα άδεια ως Εγγεγραμμένος Νοσηλευτής με πλήρη και απεριόριστη άδεια
 • τουλάχιστον πέντε χρόνια εμπειρίας ως RN
 • αποδεικτικά στοιχεία 2000 ωρών εμπειρίας συμβουλευτικής νομικής νοσοκόμας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μόλις πληροίτε τα κριτήρια καταλληλότητας, θα πρέπει να περάσετε μια εξέταση πιστοποίησης, μετά την οποία γίνετε επίσημα πιστοποιημένος νομικός σύμβουλος νοσοκόμων (LNCC). Αυτό δείχνει περαιτέρω στους συναδέλφους σας νοσηλευτές, πελάτες, εργοδότες και άλλους στο ιατρονομικό σύστημα ότι είστε ενημερωμένοι, έμπειροι και αφοσιωμένοι στην ειδικότητα της συμβουλευτικής νομικών νοσοκόμων.

πιστοποίηση νομικού συμβούλου νοσηλευτή

Πού εργάζονται οι νομικοί σύμβουλοι νοσοκόμων;

Οι Νομικοί Σύμβουλοι Νοσηλευτών μπορούν να επεκτείνουν την εμπειρία τους σε νομικές υποθέσεις είτε με μερική είτε με πλήρη απασχόληση. Υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις όπου οι LNC μπορούν να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

 • Δικηγορικά γραφεία
 • Ασφαλιστικές εταιρείες
 • Κυβερνητικές υπηρεσίες
 • Νοσοκομεία
 • Ανεξάρτητες πρακτικές
 • Ιατροδικαστική

Οι εγγεγραμμένοι νοσηλευτές που ενδιαφέρονται για μια σταδιοδρομία συμβούλων νομικών νοσοκόμων μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω ενός πρακτορείου ή σε ανεξάρτητη βάση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι νομικοί σύμβουλοι νοσοκόμων μπορούν να κάνουν ακόμη και απομακρυσμένες εργασίες.

Τι κάνει ένας νομικός σύμβουλος νοσοκόμας;

Οι θέσεις εργασίας Νομικών Συμβούλων Νοσοκόμων συνοδεύονται από μια σημαντική λίστα καθηκόντων και ευθυνών. Φυσικά, τα καθήκοντά τους θα διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση, αλλά μερικές από τις πιο γενικές καθημερινές εργασίες που μπορεί να εκτελούν τα LNC είναι:

 • Αναθεώρηση, ανάλυση και οργάνωση ιατρικά αρχεία για τον προσδιορισμό της αλυσίδας των γεγονότων, τα χρονολογικά χρονοδιαγράμματα και εάν ελήφθησαν τα κατάλληλα ιατρικά μέτρα. Ο Νομικός Σύμβουλος Νοσηλευτής συνήθως αναζητά παραποίηση ή αθέμιτη πρακτική κατά την εξέταση των ιατρικών αρχείων.
 • Βοήθεια να καθορίσει εάν μια υπόθεση έχει αρκετή αξία να προχωρήσουμε μπροστά.
 • Διευκρίνιση εάν ο ασθενής χρειάζεται ή τα πρότυπα περίθαλψης αντιμετωπίστηκαν επαρκώς.
 • Σύνταξη προσχεδίων και παροχή σχολίων σχετικά με τις ιατρικές πληροφορίες που παρουσιάζονται σε νομικά έγγραφα.
 • Γεφύρωση του χάσματος μεταξύ νομικών και επαγγελματιών υγείας με εκπαίδευση πελατών και δικηγόρων σε σχετικά θέματα.
 • Υπηρετώντας ως ένα πραγματογνώμονα σε δικαστήριο. Πριν εμφανιστεί ως μάρτυρας δικαστηρίου, το LNC πρέπει να προετοιμάσει κατάθεση.
 • Συνεντεύξεις ασθενών to να αποκτήσετε καλύτερη κατανόηση των ιατρικών στοιχείων. Μερικές φορές, μπορεί να απαιτείται πρόσθετη έρευνα, καθώς μπορεί να μην είναι όλες οι πληροφορίες ξεκάθαρες.
 • Βοήθεια καθορίσει το κόστος της περίθαλψης και ζημιές.
 • Συμμετοχή ή παρακολούθηση ιατρικών εξετάσεων να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.

καθήκοντα νομικού συμβούλου νοσηλευτή

Ποιος είναι ο μισθός ενός νομικού συμβούλου νοσοκόμας;

Οι νομικοί σύμβουλοι νοσοκόμων τείνουν να κερδίζουν αρκετά υψηλούς μισθούς. Σύμφωνα με το ZipRecruiter, ο μέσος όρος Ο ετήσιος μισθός ενός Νομικού Συμβούλου Νοσοκόμου είναι $81.195.

Αυτό είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τον μισθό που υποδεικνύεται από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας για Εγγεγραμμένους Νοσηλευτές. Σύμφωνα με το BLS, οι διάμεσοι μισθοί για τους RN είναι 82.750 $. Επιπλέον, οι Εγγεγραμμένοι Νοσηλευτές προβλέπεται να έχουν άριστες προοπτικές εργασίας καθ‘ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας, με τις ευκαιρίες απασχόλησης να αναμένεται να αυξηθούν κατά 9%. Στη συνέχεια, οι Νομικοί Σύμβουλοι Νοσηλευτών απολαμβάνουν παρόμοιες προοπτικές.

Σας ενδιαφέρει μια καριέρα που γεφυρώνει τη νοσηλευτική και τη νομική;

Με τόσες πολλές διαφορετικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας για Εγγεγραμμένους Νοσηλευτές, η εύρεση μιας θέσης για την οποία είστε παθιασμένοι μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ ικανοποιητική καριέρα.

Η νομική συμβουλευτική νοσοκόμων είναι η βέλτιστη δουλειά για νοσηλευτές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία τους με περισσότερους από έναν τρόπους. Το να βοηθήσετε τους δικηγόρους και τους πελάτες να κατανοήσουν περίπλοκες ιατρικές διαδικασίες και τη γλώσσα είναι ένας πολύ ευχάριστος τρόπος για να βάλετε τις δεξιότητές σας σε συνθήκες που είναι μακριά από το κρεβάτι.

Και με ποιοτική εκπαίδευση κάτω από τη ζώνη σας, είναι όλα εφικτά! Εγγραφείτε στο Nightingale College’s Πρόγραμμα BSN ή προωθήστε την εκπαίδευσή σας με το δικό μας online RN-to-BSN πρόγραμμα και ξεκινήστε να χτίζετε τα θεμέλια μιας συναρπαστικής καριέρας τις γέφυρες νοσηλευτικής και νομικής.

Schreibe einen Kommentar