Πώς να επανατοποθετήσετε το Monstera που αγοράστηκε από το κατάστημα – Συμβουλές κήπου 2023

18
Πώς να επανατοποθετήσετε το Monstera που αγοράστηκε από το κατάστημα – Συμβουλές κήπου 2023

Αποθηκεύσετε για αργότερα!

Παραδόξως, τα φυτά monstera μπορούν να ζήσουν για δεκαετίες εάν έχουν τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης. Για να ξεκινήσετε σωστά το φυτό σας, ίσως θελήσετε να το σκεφτείτε να το επαναφυτεύσετε, ακόμα κι αν το έχετε μόλις αγοράσει.

Για να επανατοποθετήσετε το monstera που αγοράσατε από το κατάστημα, γνωστό και ως ελβετικό τυρί, χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​χώμα γλάστρας και ένα δοχείο με καλές τρύπες αποστράγγισης. Εάν το φυτό φαίνεται σαν να είναι ριζωμένο, μεταβείτε σε ένα μεγαλύτερο δοχείο.

Πρέπει να επανατοποθετήσω το Monstera μου που μόλις αγόρασα;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα τα καταστήματα είναι τέλεια, αλλά δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Όταν αγοράζετε ένα φυτό monstera, μπορεί να μην έχετε ιδέα πώς το φροντίζατε ή ποια μέτρα έχουν ληφθεί για να εξασφαλιστεί η επιβίωσή του.

Ως αποτέλεσμα, είναι καλύτερο να μεταμοσχεύσετε το φυτό σας Monstera, ακόμα κι αν το αγοράσατε μόλις. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν πολλή δουλειά, αλλά καθώς το φυτό σας μπορεί να ζήσει έως και 40 χρόνια, θεωρήστε το μια επένδυση στην αγορά σας.

Το πού αγοράζετε το φυτό σας Monstera θα είναι επίσης καθοριστικός παράγοντας για το εάν πρέπει να το επαναφυτεύσετε ή όχι. Τα μεγάλα καταστήματα οικιακής βελτίωσης ή ακόμα και τα παντοπωλεία δεν έχουν αρκετό προσωπικό για τη σωστή συντήρηση των φυτών. Από την άλλη πλευρά, τα τοπικά κέντρα κηπουρικής μπορεί να είναι πιο αφοσιωμένα στην ευημερία των φυτών, ώστε να μπορείτε γενικά να εμπιστευτείτε ότι έχουν τη γνώση για τη σωστή φροντίδα των φυτών σε γλάστρες.

Πώς να επανατοποθετήσετε ένα monstera που αγοράστηκε από το κατάστημα;

Πώς να επανατοποθετήσετε ένα monstera που αγοράστηκε από το κατάστημα

Βρείτε ένα δοχείο

Έχετε δύο επιλογές όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο για το φυτό σας Monstera. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μέγεθος με αυτό που ήρθε ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγαλύτερο.

Για να προσδιορίσετε ποιο μέγεθος θα λειτουργήσει καλύτερα, αναζητήστε σημάδια υπερπληθυσμού με το τέρας σας. Εάν οι ρίζες είναι σφιχτές ή πιέζουν μέσα από την κορυφή του εδάφους, τότε αυτά είναι σημάδια ότι είναι έτοιμες για ένα μεγαλύτερο δοχείο.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο δοχείο από το κατάστημα ή να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό. Ό,τι κι αν επιλέξετε, το κάτω μέρος πρέπει να έχει καλές τρύπες αποστράγγισης.

Εάν χρησιμοποιείτε πλαστικό δοχείο, φροντίστε να το τοποθετήσετε σε ένα μεγαλύτερο, διακοσμητικό δοχείο για να πιάσει τυχόν απορροή νερού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πήλινο σκεύος που έχει μια πλάκα κάτω για να πιάσετε τυχόν υπερβολικό νερό.

Εδαφος

Όταν πρόκειται για τη μεταφύτευση του φυτού monstera σας, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε καλό χώμα για γλάστρες για όλες τις χρήσεις. Θα πρέπει να έχει ένα ωραίο μείγμα από τύρφη και κοκοφοίνικα καρύδας, που θα εξασφαλίσει σωστή αποστράγγιση.

Το φυτό πρέπει επίσης να έχει αναμεμειγμένο λίπασμα. Εάν όχι, αγοράστε ένα μείγμα αζώτου, φωσφόρου και καλίου για να ξεκινήσετε το φυτό σας αμέσως.

Αφαιρέστε και αντικαταστήστε

Αφού έχετε όλα τα υλικά σας, αφαιρέστε απαλά τη δομή της ρίζας του monstera σας από το αρχικό δοχείο. Τοποθετήστε το στην άκρη σε μια πετσέτα και τοποθετήστε φρέσκο ​​χώμα για γλάστρες είτε στο παλιό δοχείο είτε σε ένα νέο.

Βάλτε τις ρίζες στο δοχείο και προσθέστε περισσότερο χώμα για γλάστρα για να γεμίσει μέχρι πάνω. Μπορείτε να μετακινήσετε απαλά το χώμα γύρω-γύρω για να δημιουργήσετε ένα σταθερό στήριγμα για το φυτό, αλλά μην πιέζετε πολύ, καθώς θέλετε το χώμα να παραμείνει ελαφρύ.

Νερό

Τα φυτά Monstera πρέπει να ποτίζονται κάθε μία έως δύο εβδομάδες. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να ποτίζετε μετά τη μεταφύτευση για να επιτρέψετε σε όλα να καθίσουν και να δώσετε στο φυτό περισσότερα θρεπτικά συστατικά για να συνηθίσει στο νέο του περιβάλλον.

Ελέγξτε ότι το νερό στραγγίζει σωστά καθώς δεν θέλετε να λιμνάζει γύρω από τις ρίζες. Στη συνέχεια, διατηρήστε ένα τακτικό πρόγραμμα ποτίσματος.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη μεταφύτευση τέρας

Ανω ΚΑΤΩ

Η μεταφύτευση μπορεί να γίνει λίγο ακατάστατη, οπότε προγραμματίστε την εργασία σας ανάλογα. Το εξωτερικό σε έναν πάγκο εργασίας είναι η καλύτερη μέθοδος, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παλιές πετσέτες σε ένα τραπέζι κουζίνας για να βοηθήσετε στον καθαρισμό.

Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μυστρί για να αφαιρέσετε τις ρίζες από το αρχικό δοχείο, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό. Διαφορετικά, μπορείτε να μεταδώσετε κατά λάθος την ασθένεια.

Χρησιμοποιήστε νέο χώμα

Χρησιμοποιείτε πάντα νέο χώμα γλάστρας ή χώμα από σακούλα που δεν έχει ανοίξει για πολύ καιρό. Το χώμα της γλάστρας μπορεί να μουχλιάσει αρκετά γρήγορα εάν δεν αποθηκευτεί σωστά.

Σημάδια ασθένειας

Όπως είπαμε νωρίτερα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται το φυτό σας monstera όταν το φέρετε στο σπίτι. Έτσι, η μεταφύτευση είναι μια εξαιρετική στιγμή για να εξετάσετε πραγματικά το φυτό.

Ψάξτε για οποιοδήποτε σημάδια ασθένειας ή βακτηρίων, όπως αποχρωματισμός γύρω από τα φύλλα, το στέλεχος και τις ρίζες. Οποιεσδήποτε άσχημες μυρωδιές είναι προφανές σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Το τι θα κάνετε με αυτές τις πληροφορίες εξαρτάται πλέον από εσάς. Εάν γνωρίζετε πολλά για τα φυτά και είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, μπορείτε να προσπαθήσετε να σώσετε το φυτό σας, κάτι που είναι ένας από τους σκοπούς της μεταφύτευσης.

Ωστόσο, έχετε κάθε δικαίωμα να επιστρέψετε εκεί που αγοράσατε το Monstera σας και να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει την απόδειξή σας και μην περιμένετε πολύ για να τη φέρετε πίσω.

Πέφτουν σοκ τα Monsteras μετά τη μεταφύτευση;

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να κάνουν ένα φυτό monstera να πάθει σοκ μόλις το πάρετε στο σπίτι. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγές θερμοκρασίας, φωτός και υγρασίας.

Η μεταφύτευση μπορεί επίσης να προκαλέσει σοκ στο φυτό σας, αλλά με την κατάλληλη φροντίδα, τα αποτελέσματα δεν θα είναι επιζήμια.

Για να διευκολύνετε το φυτό σας σε αυτή τη μετάβαση, αποφασίστε σε μια περιοχή στην οποία θα ευδοκιμήσει και μην μετακινηθείτε από αυτήν. Το έμμεσο, έντονο φως είναι το καλύτερο για το Monstera και θα τους κάνει πιο χαρούμενους, επομένως επιλέξτε μια τοποθεσία που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Στα φυτά Monstera αρέσει επίσης η υγρασία. Εάν το δωμάτιό σας έχει ξηρό αέρα, κάντε συνήθεια να ομιχλάζετε γύρω από το φυτό για να αναδημιουργήσετε το φυσικό του περιβάλλον.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, η συνοχή είναι το κλειδί. Ενώ το σπίτι σας θα δροσίζεται φυσικά τη νύχτα, βεβαιωθείτε ότι δεν τοποθετείτε το monstera σας οπουδήποτε έχει κρύο ρεύμα ή θερμοκρασίες που κυμαίνονται πολύ άγρια.

συμπέρασμα

Αν και δεν χρειάζεται να επανατοποθετήσετε το monstera σας αμέσως μετά την αγορά του, είναι μια καλή συνήθεια να το αποκτήσετε. Η μεταφύτευση σάς επιτρέπει να εξετάσετε λεπτομερώς το φυτό για να βεβαιωθείτε ότι είναι υγιές. Σας επιτρέπει επίσης να ελέγχετε τις συνθήκες ανάπτυξής του, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα διαρκέσει για τις επόμενες δεκαετίες.

Σχετικά Άρθρα:

Αποθηκεύσετε για αργότερα!

Schreibe einen Kommentar