Πώς να λερώσετε το ξύλο για αρχάριους

15
Πώς να λερώσετε το ξύλο για αρχάριους

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Θέλετε να μάθετε πώς να προετοιμάζετε σωστά το ξύλο για χρώση και φινίρισμα; Αυτός είναι ο βήμα προς βήμα οδηγός σας για να δημιουργήσετε ένα κομμάτι ξύλου που διαρκεί και ποιότητας.

Στο μέρος 1 σας έδειξα πώς σχεδίασα το DIY προσαρμοσμένο ράφι ντουλάπας χρησιμοποιώντας shelfhelpnow.com και cutlistoptimizer.com για να με βοηθήσετε με τη βελτιστοποίηση της διάταξης και της κοπής πάνελ. Αν το χάσατε, μπορείτε να διαβάσετε το μέρος 1 εδώ.

Στο μέρος 2 θα σας μεταφέρω στη διαδικασία λείανσης και χρώσης και μπορείτε να παρακολουθήσετε το YouTube παρακάτω βίντεο όπου σας μεταφέρω στη διαδικασία του πώς να λερώσετε το ξύλο σαν επαγγελματίας με μερικά εύκολα βήματα.

Πώς να λερώσετε το ξύλο για αρχάριους

Προϊόντα που χρησιμοποιούνται για αυτό το έργο:

? Κοντίσιονερ προ-λεκέδων

? Κλασικός μαύρος λεκές

? Πολυκρυλικό φινίρισμα

? Τροχιακό τριβείο

Βήμα 1: Τρίψιμο

Το τρίψιμο του ξύλου πριν από τη χρώση θα αφαιρέσει τυχόν ελαττώματα από το ξύλο. Τρίψοντας καλά θα έχετε ομοιόμορφη κάλυψη λεκέδων. Το τρίψιμο προετοιμάζει το ξύλο και επιτρέπει στον λεκέ να προσκολλάται ομοιόμορφα για να επιτύχει ομοιόμορφη εμφάνιση και λεία υφή.

Για αυτό χρησιμοποίησα ένα τροχιακό τριβείο και γυαλόχαρτο 220 και τρίψιμο ακολουθώντας την κατεύθυνση του ξύλου μέχρι να γίνει λείο στην αφή. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί, σκουπίστε τη σκόνη από το ξύλο για να βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι καθαρή πριν εφαρμόσετε τον προλεκέ.

Βήμα 2: Μαλακτικό για προ-λεκέδες

Επεξεργασία του ξύλου με Conditioner για προ-λεκέδες ξύλο προετοιμάζει το ξύλο για λεκέ που βοηθά στην αποφυγή ραβδώσεων και κηλίδων. Ανοίγει τους κόκκους του ξύλου και επιτρέπει στον λεκέ να διεισδύσει ομοιόμορφα.

Ανακατέψτε το κουτί του μαλακτικού προλεκέ. Εφαρμόστε προς την κατεύθυνση του κόκκου χρησιμοποιώντας ένα επίθεμα χρώσης ή ένα καθαρό στεγνό πινέλο. Αφήστε να στεγνώσει για περίπου 20 λεπτά.

Ακολουθήστε ένα άλλο ελαφρύ τρίψιμο ακολουθώντας τους κόκκους του ξύλου για να αφαιρέσετε τυχόν υφή από τον προλεκέ και να τον λειάνετε για άλλη μια φορά πριν εφαρμόσετε λεκέ. Σκουπίστε με ένα καθαρό πανί.

Βήμα 3: Εφαρμογή λεκέ

Ανακατέψτε το κουτάκι του λεκές επιμελώς για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο χρώμα. Το να φοράτε γάντια θα σας βοηθήσει να προστατέψετε τα χέρια σας από λεκέδες! Βουτήξτε το μαξιλάρι χρώσης στον λεκέ και απλώστε το στο ξύλο εφαρμόζοντάς το προς την κατεύθυνση των κόκκων του ξύλου.

Συνεχίστε να εφαρμόζετε λεκέ σε ένα λεπτό ομοιόμορφο στρώμα σε όλη την επιφάνεια μέχρι να καλυφθεί πλήρως. Εστιάστε κυρίως στο να καλύπτεται ομοιόμορφα η επιφάνεια, αποφεύγοντας ραβδώσεις και πιτσιλίσματα.

Ανάλογα με το πόσο βαθύ θέλετε το χρώμα, μετά από 5-15 λεπτά, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί και σκουπίστε τυχόν επιπλέον λεκέ που ακολουθεί τους κόκκους του ξύλου. Αν θέλετε πιο σκούρο λεκέ, αφήστε τον λεκέ να στεγνώσει εντελώς και μετά επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό χρώμα.

Βήμα 4: Εφαρμογή φινιρίσματος

Η εφαρμογή μιας τελικής στρώσης στο έργο θα βοηθήσει στη σφράγιση του ξύλου έτσι ώστε να διαρκέσει πολύ και να παραμείνει ανθεκτικό. Το φινίρισμα που προτιμώ είναι πολυκρυλικό. Περιμένετε 24 ώρες μετά τη χρώση πριν εφαρμόσετε την τελική στρώση.

Ανακατέψτε απαλά το πολυκρυλικό κουτί για να μην δημιουργηθούν φυσαλίδες. Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι καθαρή και απαλλαγμένη από σκόνη. Βουτήξτε το πινέλο σφουγγαριού σε πολυκρυλικό και εφαρμόστε μια λεπτή ομοιόμορφη στρώση χρησιμοποιώντας ωραίες μακριές πινελιές ακολουθώντας τους κόκκους του ξύλου. Αφήστε αυτό το παλτό να στεγνώσει εντελώς.

Εφαρμόστε 2-3 στρώσεις τελικής στρώσης, τρίβοντας με γυαλόχαρτο 220 grit ανάμεσα σε κάθε στρώση. Μόλις φτάσετε στο επιθυμητό φινίρισμα, αφήστε το να στεγνώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσετε.

Το επόμενο μέρος στο Μέρος 3 θα είναι η αποκάλυψη του έργου! Δεν θα θέλετε να το χάσετε, οπότε μείνετε συντονισμένοι!!

αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, φροντίστε να καρφιτσώσετε και να τη μοιραστείτε με φίλους!

Schreibe einen Kommentar