Σημείωση από τους Συνεκτελεστικούς Διευθυντές μας

9
Σημείωση από τους Συνεκτελεστικούς Διευθυντές μας

Αγαπητοί River Defenders,

Αυτή είναι μια στιγμή για το International Rivers και το κίνημα προστασίας του ποταμού που πρέπει να αρπάξουμε.

Αυτό είναι που μας έρχεται στο μυαλό καθώς αναπολούμε αυτόν τον πρώτο χρόνο της κοινής ηγεσίας μας ως συνδιευθυντές στην International Rivers και προχωράμε σε ό,τι μας περιμένει. Τον περασμένο χρόνο, με την απίστευτη υποστήριξή σας, ορίσαμε την πορεία για τους Διεθνείς Ποταμούς να προωθήσουν βασικές προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ψήφισης νόμων για την προστασία των ποταμών στη Βραζιλία, για παράδειγμα, και την υιοθέτηση στόχων για τα οικοσυστήματα του γλυκού νερού παράλληλα με την ισχυρή προστασία για τους αυτόχθονες πληθυσμούς της το ιστορικό πλαίσιο του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα που συμφωνήθηκε τον Δεκέμβριο.

Αυτές οι ευκαιρίες είναι πλέον πραγματικότητα. Είμαστε περισσότερο από έτοιμοι να βοηθήσουμε τις κοινότητες με τις οποίες συνεργαζόμαστε να τις αξιοποιήσουν ώστε να υποστηρίξουν δυναμικά τη γη τους, τους πολιτισμούς και τους τρόπους ζωής τους και τα ποτάμια τους.

Αυτή είναι επίσης μια χρονιά για νέο στρατηγικό σχεδιασμό στο International Rivers γύρω από τους βασικούς τομείς εστίασής μας: κοινοτικά δικαιώματα, ηγεσία των γυναικών, πιο πράσινη ενέργεια και μόνιμη προστασία των ποταμών. Ο όγκος της έρευνας αυξάνεται μέρα με τη μέρα που δείχνει πόσο απαραίτητα είναι τα υγιή ποτάμια για την προστασία των δασών και των ωκεανών, τη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και την αποτροπή της κλιματικής καταστροφής. Ακόμη και όταν βλέπουμε την παλίρροια να στρέφεται παγκοσμίως ενάντια στην κατασκευή νέων φραγμάτων, η ανάγκη προστασίας και αποκατάστασης των ποταμών και των οικοσυστημάτων του γλυκού νερού δεν ήταν ποτέ πιο επιτακτική.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που αντιμετωπίζουμε τις ευκαιρίες (και τις προκλήσεις!) του επόμενου έτους και ανυπομονούμε να σας κρατάμε ενήμερους για την πρόοδό μας. Παρακαλούμε να έχετε το νου σας για ενημερώσεις, εκδηλώσεις και ευκαιρίες συμμετοχής.

Τα λέμε σύντομα!

Isabella Winkler και Josh Klemm

Συνεκτελεστικοί Διευθυντές, International Rivers

Επιλεγμένη εικόνα: Λίμνη Τουρκάνα

Schreibe einen Kommentar