Σχεδόν 300.000 είπαν να διαδηλώσουν για το Ισραήλ στη μεγαλύτερη συγκέντρωση του είδους του – eJewish Philanthropy

0
Σχεδόν 300.000 είπαν να διαδηλώσουν για το Ισραήλ στη μεγαλύτερη συγκέντρωση του είδους του – eJewish Philanthropy

Καλή Τετάρτη πρωί.

Στη σημερινή έκδοση του Ο Καθημερινός σας Φιλ, κάνουμε συνέντευξη Πρόεδρος JSpace Canada Joe Roberts, και παρουσιάζουν κομμάτια γνώμης από Tyler Gregory και Πολ Μπερνστάιν για το χθεσινό Πορεία για το Ισραήλ. ΕΝΑΕπίσης σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο: Ραβίνος Σεθ Γουίνμπεργκ, Δρ Τζορτζ Μπράιτμπεργκ και Adam Lehman. Θα ξεκινήσουμε με την πορεία της Τρίτης στην Ουάσιγκτον, DC

ΕΝΑ Το πλήθος υπέρ του Ισραήλ εκτιμάται ότι ήταν σχεδόν 300.000 γέμισαν την περιοχή από το Δυτικό Μέτωπο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ μέχρι το Reflecting Pool για αυτό που περιγράφεται ως η μεγαλύτερη τέτοια συγκέντρωση στην ιστορία των ΗΠΑ, κανω ΑΝΑΦΟΡΑ eJewishPhilanthropyΗ Haley Cohen και Εβραϊκό InsiderΗ Γκάμπι Ντόιτς από τη σκηνή.

Οι υποστηρικτές κυμάτισαν ισραηλινές και αμερικανικές σημαίες κατά χιλιάδες, και ισάριθμες πινακίδες σηματοδοτούσαν την υποστήριξη του εβραϊκού κράτους σε μια δύσκολη στιγμή και επέστησαν την προσοχή στους εκατοντάδες ομήρους που κρατούνταν στη Γάζα.

Ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών του Κογκρέσου, Διασημότητες υψηλού προφίλ και οι οικογένειες όσων κρατούνται όμηροι στη Γάζα, ανέβηκαν στη σκηνή για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου, καθώς και για να καταδικάσουν την επακόλουθη άνοδο του παγκόσμιου αντισημιτισμού.

Οι υποστηρικτές του Ισραήλ ήρθαν από κοντά και μακριά στην Ουάσιγκτον για την πορεία, η οποία σχεδιάστηκε σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα από τις Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής και τη Διάσκεψη των Προέδρων των Μεγάλων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων. Οι διοργανωτές υπολόγισαν ότι υπήρχαν τουλάχιστον 290.000 παρευρισκόμενοι – μεγαλύτερη προσέλευση από τις δύο μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της εβραϊκής κοινότητας στο National Mall στο DC, κατά τη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα το 2002 και για την υποστήριξη των Σοβιετικών Εβραίων το 1987, που συγκέντρωσε 100.000 και 250.000 αντίστοιχα. . Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Conference of Presidents William Daroff είπε ότι επιπλέον 250.000 άτομα παρακολούθησαν τη ζωντανή ροή του ράλι στο διαδίκτυο.

Λεωφορεία και αεροπλάνα που μετέφεραν τους παρευρισκόμενους στο DC οργανώθηκαν από τοπικές εβραϊκές ομοσπονδίες, σχολεία, συναγωγές και εβραϊκή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 12.000 μαθητών ημερήσιων σχολείων από όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Prizmah, το δίκτυο για εβραϊκά ημερήσια σχολεία. Η ιστορική προσέλευση θα ήταν μεγαλύτερη αν όχι μια αντιπροσωπεία 900 ατόμων που οργανώθηκε από την Εβραϊκή Ομοσπονδία του Ντιτρόιτ που έμεινε αποκλεισμένη στο αεροδρόμιο Dulles της Ουάσιγκτον μετά την ακύρωση των λεωφορείων τους όταν οι οδηγοί φέρεται να αρνήθηκαν να τους οδηγήσουν στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με μια αρχηγός τοπικής ομοσπονδίας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι οδηγοί είχαν οργανώσει σκόπιμα μια «κακόβουλη αποχώρηση». Ορισμένα λεωφορεία που ναυλώθηκαν από το Ισραηλινό Αμερικανικό Συμβούλιο στη Νέα Υόρκη ανέφεραν παρόμοια ζητήματα.

Ο απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον αντισημιτισμό, Πρέσβης Deborah Lipstadt, είπε στο πλήθος ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν «στέκεται ώμο με ώμο ενάντια στο μίσος των Εβραίων».

«Σήμερα στην Αμερική δεν δίνουμε καμία κύρωση στον αντισημιτισμό, καμία βάση, καμία ανοχή, ούτε στην πανεπιστημιούπολη, ούτε στα σχολεία μας, ούτε στις γειτονιές μας, ούτε στους δρόμους μας ή στους δρόμους των πόλεων μας. Όχι στην κυβέρνησή μας. Πουθενά. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ», είπε ο Λίπσταντ.

Διαβάστε την πλήρη έκθεση εδώ.

Schreibe einen Kommentar