Τα καλύτερα εύκολα στην καλλιέργεια παχύφυτα για αρχάριους – Συμβουλές κήπου 2023

19
Τα καλύτερα εύκολα στην καλλιέργεια παχύφυτα για αρχάριους – Συμβουλές κήπου 2023

Αποθηκεύσετε για αργότερα!

Τα καλύτερα παχύφυτα για αρχάριους που καλλιεργούνται εύκολα

Αγαπάτε τα φυτά αλλά δεν έχετε μεγάλη επιτυχία για να τα κρατήσετε ζωντανά; Ταξιδεύετε πολύ για να μην μπορείτε να διατηρήσετε ένα κανονικό πρόγραμμα ποτίσματος; Τα παχύφυτα είναι τα τέλεια φυτά για το σπίτι σας!

Μερικά από τα πιο εύκολα παχύφυτα για αρχάριους περιλαμβάνουν κότες και νεοσσούς, αλόη βέρα και sempervivum. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε φυτά φιδιού και sedum. Για όλα αυτά τα παχύφυτα, τοποθετήστε τα σε μια φωτεινή περιοχή αλλά όχι σε άμεσο φως και αφήστε το χώμα να στεγνώσει εντελώς πριν ποτίσετε ξανά.

Είναι ένα παχύφυτο ένα καλό φυτό για αρχάριους;

Τα παχύφυτα είναι καταπληκτικά για αρχάριους λάτρεις των φυτών. Η ομορφιά των παχύφυτων είναι ότι θα αναπτυχθούν σχεδόν οπουδήποτε και θα προσέχουν ελάχιστα.

Με το χώμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα υλικά υψηλής ποιότητας. Ενώ μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε με χυμώδες χώμα γλάστρας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν ό,τι έχετε στη διάθεσή σας.

Όσο για το νερό, τα παχύφυτα μπορούν να μείνουν πολύ μεταξύ ποτίσματος. Στην πραγματικότητα, τα καταφέρνουν καλύτερα αν ξεχάσετε να τα ποτίσετε παρά αν τα ποτίσετε πολύ.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω να καλλιεργώ παχύφυτα;

Για να ξεκινήσετε να καλλιεργείτε παχύφυτα, χρειάζεστε πραγματικά χώμα και ένα κατάλληλο δοχείο. Αν και είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με τροπικό χώμα γλάστρας, τα περισσότερα παχύφυτα δεν είναι επιλεκτικά σχετικά με τα θρεπτικά συστατικά σε αυτό το έδαφος.

Η σωστή αποστράγγιση είναι το κλειδί, ωστόσο, καθώς στα παχύφυτα δεν αρέσει να μένουν σε υγρό έδαφος. Βρείτε ένα δοχείο με καλές τρύπες αποστράγγισης που επιτρέπουν στο χώμα να στεγνώσει μεταξύ του ποτίσματος.

15 καλύτερα παχύφυτα για αρχάριους

Τα καλύτερα παχύφυτα για αρχάριους

Οι κότες και οι νεοσσοί

Ίσως το πιο γνωστό παχύφυτο που είναι τέλειο για αρχάριους είναι οι κότες και οι νεοσσοί. Αυτό το φυτό έχει ένα μεγαλύτερο κέντρο, γνωστό ως κότα, που παράγει παραφυάδες γνωστούς ως νεοσσούς.

Αυτό το παχύφυτο θα αναπτυχθεί και θα χωριστεί αρκετά γρήγορα, κάτι που θα σας επιτρέψει να το διαχωρίσετε εάν θέλετε επιπλέον παχύφυτα ή εάν έχετε μεγαλύτερη ποσότητα εδάφους που θέλετε να καλύψετε. Ανθίζει επίσης κάθε χρόνο για λίγο ροζ χρώμα.

Haworthia Zebra

Αυτό το υπέροχο παχύφυτο έχει αιχμηρές μύτες και μοναδικά λευκά σημάδια που ταιριάζουν στο όνομα του φυτού. Σε αντίθεση με τα ζωηρά πράσινα φύλλα, αυτό είναι ένα εντυπωσιακό φυτό.

Η ζέβρα Haworthia είναι ένα δημοφιλές παχύφυτο, επομένως δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να το βρείτε σε οποιοδήποτε τοπικό φυτώριο. Είναι μη τοξικό, επομένως είναι φιλικό προς τα κατοικίδια και θα παραμείνει μικρό αν βρίσκεται σε μικρό δοχείο.

Να ζεις για πάντα

Υπάρχουν πολλοί τύποι sempervivum, ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Αυτό το παχύφυτο έχει ένα όμορφο σχέδιο όπου τα φύλλα μεγαλώνουν συμμετρικά έξω από το κέντρο.

Μπορείτε να βρείτε ποικιλίες που είναι πράσινες, κόκκινες ή μπλε-γκρι για μια μοναδική δυναμική χρώματος. Αυτά τα παχύφυτα είναι εύκολο να αναπτυχθούν και μπορούν να ανεχθούν τόσο τις ζεστές όσο και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Sedum Donkey’s Tail

Με ένα μοναδικό όνομα, αυτό το παχύφυτο είναι τέλειο αν σας αρέσει λίγη ιδιοτροπία στα φυτά σας. Το απαλό πράσινο χρώμα αυτού του παχύφυτου πλαισιώνεται από μικρά φύλλα που μεγαλώνουν το ένα πάνω στο άλλο για μια κωμική εμφάνιση.

Τα φύλλα είναι σαρκώδη και πέτρινα, περισσότερο μετά το πότισμα του φυτού. Μπορείτε να φυτέψετε αυτό το παχύφυτο σε ένα δοχείο ή να το χρησιμοποιήσετε σε ένα κρεμαστό καλάθι, αλλά προτιμά πιο ζεστά κλίματα.

Φυτό νεφρίτη

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα τουλάχιστον ένα άτομο που γνωρίζετε να έχει φυτό νεφρίτη στο σπίτι του αυτή τη στιγμή. Αυτό το εμβληματικό φυτό έχει ταξινομηθεί ως χυμώδης θάμνος που σημαίνει ότι θα έχει μεγαλύτερο μίσχο με πολλαπλά κλαδιά να αναπτύσσονται έξω από αυτό.

Τα φυτά νεφρίτη έχουν σαρκώδη φύλλα που έχουν έντονο πράσινο χρώμα. Μπορείτε να τα αφήσετε ή αν έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε επίσης να τα κλαδέψετε εάν έχετε ένα συγκεκριμένο σχήμα στο μυαλό σας.

Αλόη

Οι φυσικές θεραπείες επιστρέφουν επιτέλους σε στυλ και η αλόη βέρα εξυπηρετεί διπλό σκοπό στο σπίτι. Όχι μόνο είναι ένα εύκολο παχύφυτο στην καλλιέργεια, αλλά μπορείτε επίσης να κόψετε μέρος των φύλλων για να το χρησιμοποιήσετε ως θεραπεία εγκαυμάτων στο δέρμα σας.

Τα φυτά της αλόης βέρα έχουν μεγάλα, ελαφρώς αιχμηρά έλικες και ως πλεονέκτημα, παράγουν μετατοπίσεις που μπορούν εύκολα να πολλαπλασιαστούν. Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου είναι δύσκολο να σκοτωθεί καθώς προτιμά ξηρό έδαφος και έντονο φως που δεν είναι πολύ ζεστό.

Καλανχόη

Έλα τον Μάρτιο, μπορεί να νιώθετε φαγούρα για μια επιστροφή στα λουλούδια και εδώ λάμπει πραγματικά το φυτό Kalanchoe. Πολλά καταστήματα κηπουρικής θα πουλήσουν αυτό το παχύφυτο στις αρχές της άνοιξης, καθώς είναι περισσότερο γνωστό για τα ζωηρά του χρώματα όταν είναι ανθισμένο.

Αυτές οι ανθοφορίες θα διαρκέσουν εβδομάδες, αν όχι μήνες, οπότε το φυτό είναι εξαιρετικό αν θέλετε να φωτίσετε τον χώρο σας. Το φυτό μπορεί επίσης να μείνει εβδομάδες χωρίς νερό, επομένως είναι τέλειο αν ταξιδεύετε πολύ.

Αγαύη

Το σιρόπι αγαύης είναι πλέον στη μόδα καθώς είναι ένα φυσικό γλυκαντικό και α πιο υγιεινή εναλλακτική στη ζάχαρη. Προέρχεται από το φυτό αγαύης, το οποίο έχει ένα υπέροχο, μπλε-γκρι χρώμα και αιχμηρά φύλλα.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά αγαύης σε ηλιόλουστη ή μερική σκιά και είναι πολύ ανθεκτικά στην ξηρασία. Όσο το έδαφος μπορεί να στραγγίσει καλά, θα επιβιώσει.

Φυτό φιδιού

Αν ψάχνετε για λίγο ύψος από τα παχύφυτά σας, τότε ένα φυτό φιδιού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να πάτε. Αυτό το μικρό αλλά ψηλό φυτό μπορεί να φτάσει τα 10 πόδια, ανάλογα με την ποικιλία.

Ένας άλλος λόγος για να αγοράσετε ένα φυτό φιδιού είναι ότι είναι εξαιρετικό στον καθαρισμό του αέρα σας, κάτι που είναι τέλειο εάν έχετε μέλη της οικογένειας που είναι αλλεργικά στα αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα. Τα πάει καλύτερα σε μερικό ήλιο, αλλά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.

Γαστερία

Γνωστό και ως Γλώσσα αγελάδας ή Γλώσσα βοδιού, μπορεί να λάβετε την υπόδειξη ότι τα φύλλα μοιάζουν με γλώσσα. Είναι παχιά και ογκώδη και έχουν ένα ανοιχτό πράσινο μοτίβο για μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Το Gasteria δεν μεγαλώνει πολύ, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για τραπεζάκια σαλονιού και άλλα σημεία εστίασης. Για βέλτιστη ανάπτυξη, τοποθετήστε το Gasteria σας σε έμμεσο αλλά έντονο φως.

Αδρομίσχου

Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή χυμώδους, αυτό το φυτό έχει φαρδιά φύλλα που έχουν στίγματα ανοιχτό πράσινο και μοβ χρώμα. Τα φύλλα ακτινοβολούν από το κέντρο για να το κάνουν ένα μάλλον αξιολάτρευτο θέαμα.

Τα φύλλα του Adromischus έχουν τριχωτή υφή. Αυτό βοηθά στη συλλογή υγρασίας, πράγμα που σημαίνει ότι το φυτό μπορεί να περάσει εβδομάδες πριν χρειαστεί να ποτιστεί.

Εχεβέρια

Αυτό το παχύφυτο έχει ένα όμορφο σχέδιο ροζέτας, το οποίο είναι πολύ ευχάριστο στο μάτι. Οι ποικιλίες έρχονται σε διαφορετικά χρώματα, από απαλό ροζ έως ανοιχτό πράσινο.

Το φυτό δεν αναπτύσσεται πολύ ψηλά, επομένως προσφέρει είτε ιδανική εδαφοκάλυψη είτε χαμηλή οθόνη. Ορισμένες από τις ροζέτες, ωστόσο, μπορούν να φτάσουν τα δύο πόδια σε πλάτος.

Lithops

Γνωστό και ως ζωντανή πέτρα, αυτό το φυτό μοιάζει πράγματι με πέτρα. Το φυτό είναι μοναδικό γιατί μεγάλο μέρος του αναπτύσσεται υπόγεια, έτσι βλέπετε μόνο ένα μέρος του φυτού όταν σκάει στην επιφάνεια.

Αναπτύσσεται καλύτερα σε ρηχά δοχεία και έχει λευκό, κίτρινο ή ανοιχτό πράσινο χρώμα σε αυτό. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια οπτική ψευδαίσθηση και να περιβάλετε το παχύφυτο με πραγματικούς βράχους.

Σενέσιο

Αυτό το παχύφυτο έχει μακριούς μίσχους με μικρά, λεπτά φύλλα που αναπτύσσονται από αυτό για μια πιο άγρια ​​εμφάνιση από άλλες επιλογές. Εάν έχετε μερικά παχύφυτα σε ένα δοχείο μαζί, φυτέψτε το Senecio σας στο εξωτερικό για να επιτρέψετε στους μίσχους να αναπτυχθούν προς τα έξω.

Με γκρι-μπλε φύλλα και ανοιχτό πράσινους μίσχους, αυτό είναι ένα πολύχρωμο παχύφυτο. Προτιμά το χαμηλό φωτισμό και όπως τα περισσότερα παχύφυτα, δεν χρειάζεται να ποτίζεται πολύ συχνά.

Ανδρακλή

Αν και αυτό θεωρείται παχύφυτο, συνήθως αναπτύσσεται μόνο ως ετήσιο, πράγμα που σημαίνει ότι διαρκεί μόνο για μία σεζόν. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να δώσετε καμία σημασία στα φυτά σας, η γλιστρίδα είναι το τέλειο φυτό.

Απλώς τοποθετήστε το στον ήλιο και σε μια περιοχή όπου οι ρίζες του μπορούν να τρέξουν άγρια. Θα ανταμειφθείτε με λουλούδια με έντονα χρώματα που κυμαίνονται από ροζ ματζέντα έως έντονο κίτρινο.

Ποιο είναι το πιο εύκολο παχύφυτο στην καλλιέργεια;

Ενώ τα παχύφυτα είναι σχεδόν πάντα εύκολο να αναπτυχθούν, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με τις κότες και τους νεοσσούς. Αυτό είναι το τέλειο παχύφυτο, καθώς χρειάζεται λίγο νερό και πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά στο χώμα του.

Επιπλέον, οι κότες και οι νεοσσοί πολλαπλασιάζονται εύκολα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μία μόνο κότα και σύντομα να έχετε πολλά φυτά που μπορείτε να απλώσετε τριγύρω.

Ποιο παχύφυτο είναι πιο εύκολο στη φροντίδα;

Αυτό που κάνει τα παχύφυτα τέλεια για αρχάριους είναι ότι δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα. Οι απαιτήσεις τους στο έδαφος είναι περιορισμένες και φυτρώνουν σχεδόν παντού.

Η Kalanchoe πηγαίνει αυτή την ευκολία ακόμη παραπέρα. Μπορείτε να περάσετε εβδομάδες χωρίς να το ποτίσετε και θα ανταμειφθείτε με μια μακρά περίοδο ζωηρής ανθοφορίας.

συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλά καταπληκτικά παχύφυτα που είναι τέλεια αν είστε νέος στην κηπουρική. Ενώ ορισμένα παχύφυτα αντέχουν το κρύο, τα περισσότερα προτιμούν να βρίσκονται μέσα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά ως φυτά εσωτερικού χώρου. Μην ποτίζετε πολύ, μην ταράζεστε πολύ για αυτά και όταν έχετε αμφιβολίες, απλά αφήστε τα ήσυχα!

Σχετικά Άρθρα:

Αποθηκεύσετε για αργότερα!

Schreibe einen Kommentar