Τι είναι το Woodruff Key; Διαφορετικοί τύποι κλειδιού Woodfuff

17
Τι είναι το Woodruff Key;  Διαφορετικοί τύποι κλειδιού Woodfuff

Το κλειδί Woodruff είναι ένα από τα πιο διάσημα, ημικυκλικά κλειδιά άξονα που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση γραναζιών, τροχαλιών, πλήμνων, τροχών ή άλλου εξαρτήματος στον περιστρεφόμενο άξονα. Αυτό το κλειδί έχει επίπεδο πάτο και ημικυκλικό σχήμα. Το κάτω κυκλικό τμήμα του σφυρηλατείται στον άξονα και το επίπεδο μέρος στερεώνεται στην πλήμνη.

ξύλινο κλειδί

Το κλειδί ξύλου του στροφαλοφόρου έχει δύο κύρια μέρη: το ίδιο το κλειδί και την πλήμνη, η οποία είναι στερεωμένη στην τροχαλία. Η πλήμνη έχει δόντια που χωρούν σε αυλακώσεις στην τροχαλία του στροφαλοφόρου άξονα. Γυρίζοντας το κλειδί της μίζας προκαλείται επίσης περιστροφή μιας ταχύτητας μέσα στο διακόπτη ανάφλεξης. Αυτό κάνει έναν ήχο καστάνιας καθώς αναποδογυρίζει κάθε φορά που ξεκινάτε τον κινητήρα σας.

Το κλειδί ξύλου συγκρατεί τα πάντα, διατηρώντας την τριβή μεταξύ αυτών των δύο κινούμενων κομματιών στη σωστή ποσότητα, ώστε να μην χωρίζονται ενώ περιστρέφονται γρήγορα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας.

Πώς κατασκευάζονται τα κλειδιά Woodruff;

Τα κλειδιά ξύλου δημιουργούνται από στρογγυλό σύρμα κόβοντάς τα σε συγκεκριμένα μήκη και κατεργάζοντάς τα στο επιθυμητό σχήμα. Οι τόρνοι επεξεργασίας μετάλλων δημιουργούν τις αυλακώσεις και άλλα χαρακτηριστικά, όπως η τοποθέτηση σχισμών και επιπέδων.

Το στρογγυλό σύρμα κόβεται πρώτα σε συγκεκριμένα μήκη χρησιμοποιώντας ταινία ή περιστροφικό πριόνι. Αυτά τα κομμάτια στη συνέχεια τροφοδοτούνται μέσω μιας μηχανής φρεζαρίσματος που χρησιμοποιεί διάφορα κομμάτια για να δημιουργήσει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε κάθε κομμάτι αποθέματος. Για παράδειγμα, ένα κομμάτι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αυλακώσεων σε ένα κομμάτι, ενώ ένα άλλο θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία επιπέδων σε ένα άλλο μέρος του κοντάκι.

Βασικά υλικά Woodruff:

Τα κλειδιά Woodruff είναι διαθέσιμα σε πολλά διαφορετικά υλικά, το καθένα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του:

Σκληρυμένος χάλυβας: Το πιο κοινό υλικό για ξύλινα κλειδιά, ο σκληρυμένος χάλυβας κρατά καλά κάτω από υψηλά φορτία ροπής και είναι σχετικά φθηνό σε σύγκριση με άλλα υλικά. Έχει επίσης εξαιρετική αντοχή στη φθορά σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν θρυμματίζεται ή παραμορφώνεται όταν χρησιμοποιείται σε κινούμενα μέρη.

Τιτάνιο: Το τιτάνιο είναι ελαφρύτερο από τον σκληρυμένο χάλυβα, αλλά μπορεί να χειριστεί μόνο τη μισή ροπή από τον σκληρυμένο χάλυβα πριν αστοχήσει. Χρησιμοποιείται συχνά σε αεροδιαστημικές εφαρμογές όπου η εξοικονόμηση βάρους είναι κρίσιμη, καθώς το τιτάνιο είναι πολύ ελαφρύτερο από τον σκληρυμένο χάλυβα. Είναι επίσης ανθεκτικό στη διάβρωση, επομένως δεν χρειάζεται να βαφτεί ή να επικαλυφθεί με προστατευτικά υγρά όπως άλλα εξαρτήματα του κιβωτίου ταχυτήτων.

Σύνθετο ανθρακόνημα: Το ανθρακονήματα είναι το ισχυρότερο, ελαφρύτερο και ακριβότερο υλικό στα μπαστούνια του γκολφ. Το πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι ότι μπορεί να διαμορφωθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος.

Πόσα είδη κλειδιών ξύλου;

Υπάρχουν τρεις συνηθισμένοι τύποι κλειδιών ξύλου.

Πλήρης ακτίνα πλήκτρα ξύλου:

Τα πλήκτρα ξύλου πλήρους ακτίνας είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους κλειδιών σήμερα. Διαθέτουν κωνικό αυλάκι που τους επιτρέπει να χωρούν σε μια ποικιλία αξόνων διαφορετικού μεγέθους, αλλά δεν έχουν επίπεδα ή γωνίες που μπορεί να προκαλέσουν δέσιμο όταν εισάγονται στον άξονα. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για χρήση με πολλούς διαφορετικούς τύπους ρουλεμάν και άλλα εξαρτήματα όπου δεν θέλετε μια σφιχτή ή ατημέλητη εφαρμογή.

κλειδί ξύλου πλήρους ακτίνας

Ξύλινα κλειδιά με επίπεδο πάτο:

Τα κλειδιά από ξύλο με επίπεδο πυθμένα χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση και την αντικατάσταση των δακτυλίων με επίπεδο πυθμένα, τα οποία βρίσκονται γενικά στο μπροστινός άξονας ενός αυτοκινήτου. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε άλλα εξαρτήματα που χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο δακτυλίου, όπως κιβώτια διεύθυνσης, κιβώτια ταχυτήτων και κιβώτια ταχυτήτων. Το κλειδί ξύλου με επίπεδο πάτο διαθέτει ένα ανοιχτό άκρο με δόντια που σας επιτρέπει να πιάνετε τον άξονα, ώστε να μπορείτε να τον περιστρέφετε ενώ κρατάτε τα χέρια σας μακριά από αιχμηρές άκρες ή κινούμενα μέρη. Αυτά τα κλειδιά διατίθενται σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με την εφαρμογή για την οποία χρησιμοποιούνται, με το κλειδί νούμερο 1 να είναι το μικρότερο διαθέσιμο μέγεθος.

ξύλινο κλειδί με επίπεδο πάτο

Κλειδιά Hi‑Pro:

Τα κλειδιά Hi‑Pro είναι κατασκευασμένα από υλικά και χειροτεχνία υψηλής ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι θα διαρκέσουν περισσότερο και θα εφαρμόζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια από άλλα πλήκτρα. Είναι επίσης κατασκευασμένα με παχύτερο άξονα, που τα καθιστά λιγότερο πιθανό να λυγίσουν ή να σπάσουν.
Τα κλειδιά Hi‑Pro χρησιμοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και δεκαετίες, αλλά πρόσφατα έχουν γίνει πιο δημοφιλή στους ιδιοκτήτες σπιτιού λόγω της αντοχής και της ποιότητάς τους. Εκτός από το ότι φαίνονται καλύτερα από τα τυπικά σετ κλειδαριάς, τα κλειδιά Hi‑Pro είναι πιο ασφαλή από τα παραδοσιακά — εφόσον διαθέτετε ένα μπουλόνι που έχει σχεδιαστεί για χρήση με κλειδί Hi-Pro, δεν μπορείτε να ανοίξετε την κλειδαριά σας χωρίς το κλειδί.

γεια σου επαγγελματία

Πού μπορείτε να αγοράσετε ένα κλειδί Woodruff;

Το καλύτερο μέρος για να αγοράσετε ένα κλειδί Woodruff είναι από ένα κατάστημα με είδη αυτοκινήτων. Τα καταστήματα ανταλλακτικών αυτοκινήτων είναι βολικά και συχνά διαθέτουν εργαλεία καλής ποιότητας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ψάξετε στο διαδίκτυο για „ανταλλακτικά αυτοκινήτων με κλειδί ξύλου“ ή κάτι παρόμοιο.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κλειδί ξύλου στο τοπικό σας κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, αναζητήστε στο Διαδίκτυο „ανταλλακτικά αυτοκινήτων κλειδιού ξύλου ξύλου“.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα κλειδί Woodruff;

Για να εγκαταστήσετε ένα κλειδί ξύλου, ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία.

  • Πιέστε το κλειδί στην εγκοπή στον άξονα. Τοποθετήστε το επάνω επίπεδο τμήμα του κλειδιού παράλληλα με τον άξονα.
  • Τα πλήκτρα ξύλου μπορεί μερικές φορές να γλιστρήσουν από τις αυλακώσεις τους όταν πατηθούν. Αυτό μπορεί να κάνει την εγκατάσταση δύσκολη. Κρατώντας ένα κλειδί Woodruff στη θέση του.
  • Όταν τοποθετείτε ένα εξάρτημα ζευγαρώματος, βεβαιωθείτε ότι το κλειδί ξύλου είναι σφιχτά τοποθετημένο στο κάθισμά του. Τα κλειδιά από ξύλο πρέπει να τοποθετούνται στις θέσεις τους με εφαρμογή πρέσας.
  • Χτυπήστε ελαφρά την επίπεδη επιφάνεια του κλειδιού με ένα σφυρί ή σφυρί μέχρι να στερεωθεί σταθερά στην κλειδαριά.
  • Το κλειδί θα προεξέχει πάνω από την επιφάνεια του αρθρωτού άξονα για να κλειδώσει την πλήμνη ή το γρανάζι ζευγαρώματος. Εάν το κλειδί εξακολουθήσει να πέσει έξω κατά την εγκατάσταση του στοιχείου, μπορεί να έχετε πολύ μεγάλο κλειδί για την εφαρμογή σας.

Αυτές είναι μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το κλειδί ξύλου. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με αυτό το άρθρο, ρωτήστε σχολιάζοντας. Ευχαριστώ για την ανάγνωση

Schreibe einen Kommentar