Τι κάνει το νέο μας πρόγραμμα χτενίσματος τόσο συναρπαστικό;

10
Τι κάνει το νέο μας πρόγραμμα χτενίσματος τόσο συναρπαστικό;

Τι κάνει το νέο μας πρόγραμμα χτενίσματος τόσο συναρπαστικό;

Το να πούμε ότι ο Rosario Greco είναι ενθουσιασμένος με το νέο πρόγραμμα χτενίσματος που έρχεται στο Trillium College, θα ήταν υποτιμητικό.

Μετά από 40 χρόνια στη βιομηχανία, ο Greco θα ενταχθεί στην ομάδα του Trillium ως Διευθυντής Προγράμματος του νέου τους προγράμματος κομμωτικής που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Νοέμβριο στις τοποθεσίες Oshawa και Niagara, με τις άλλες πανεπιστημιουπόλεις να ακολουθούν λίγο αργότερα.

«Θα είναι σίγουρα ένα αποκορύφωμα καριέρας», λέει ο Γκρέκο. «Θα είναι πολύ ωραίο να βλέπεις όχι μόνο έναν ή δύο φοιτητές να ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους κάθε φορά, αλλά να βλέπεις τόσους πολλούς φοιτητές να αποφοιτούν και να προχωρούν για να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους».

Η αντίστροφη μέτρηση για αυτή τη νέα προσπάθεια έχει ξεκινήσει.

Ο Rosario Greco εργάζεται στον χώρο του κομμωτηρίου για 40 χρόνια. Ξεκίνησε σε ηλικία δεκαέξι ετών, φρέσκος από το γυμνάσιο. Η καριέρα του τον οδήγησε από ένα μικρό κομμωτήριο, όπου έμαθε να κυριαρχεί στην τέχνη του στο κούρεμα ακριβείας, σε ένα κομμωτήριο σε ένα εμπορικό κέντρο, στο να εργάζεται για κατασκευαστές και να ταξιδεύει σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Δεν έχει μόνο διαγωνιστεί σε επιδείξεις μαλλιών αλλά έχει προχωρήσει και να τα κρίνει.

«Η βιομηχανία των μαλλιών πάντα αλλάζει και εξελίσσεται», λέει. „Υπάρχουν τόσες πολλές κατευθύνσεις στις οποίες μπορείτε να πάτε και τόσες πολλές επιλογές που μπορείτε να επιλέξετε.“

«Η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, για παράδειγμα, είναι μεγάλη και κάτι νεότερο στον Καναδά. Πραγματικά μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή ενός ατόμου και να σε κάνει να νιώσεις τόσο καλά που το κάνεις».

Ο Γκρέκο εξηγεί ότι το πρόγραμμα θα έχει ισχυρά θεμέλια στις βασικές αρχές και θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην εκπαίδευση, επειδή η εκμάθηση των βασικών είναι τόσο σημαντική, αλλά θα βοηθήσει επίσης να προετοιμαστούν οι μαθητές για τον πραγματικό κόσμο.

Το πιο συναρπαστικό μέρος είναι ότι η τάξη θα διαμορφωθεί σαν κομμωτήριο, έτσι οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν μια αίσθηση της όλης εμπειρίας από την πρώτη μέρα.

«Δεν θα τους μάθουμε μόνο να είναι κομμωτές, αλλά θα τους μάθουμε πώς να επεκτείνουν αυτή την ικανότητα», τονίζει ο Γκρέκο. «Τόσο μεγάλο μέρος του χτενίσματος δεν είναι μόνο πίσω από την καρέκλα».

Όταν ρωτήθηκε ποια χαρακτηριστικά κάνουν έναν καλό κομμωτή, ο Γκρέκο αναφέρει ότι είναι καλός ακροατής και έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση ως δύο από τα πιο σημαντικά.

«Οι δεξιότητες ακρόασης είναι τόσο σημαντικές όσο χρειάζεται να μπορείς να κατανοείς τους ανθρώπους όταν μιλάει ο πελάτης. Πρέπει πραγματικά να τους ακούσετε και όχι μόνο να ακούσετε τι λένε, αλλά να καταλάβετε πραγματικά τι ζητούν».

Οι κομμωτές αναλαμβάνουν πολλούς ρόλους όταν ένας πελάτης κάθεται σε αυτήν την καρέκλα. είτε πρόκειται για θεραπευτή, σύμβουλο ή προπονητή ζωής και αυτό το πρόγραμμα θα τους βοηθήσει να προετοιμαστούν για όλα αυτά.

«Οι άνθρωποι δεν μπαίνουν μόνο σε ένα κομμωτήριο για να φτιάξουν τα μαλλιά τους», γελάει ο Γκρέκο. «Έρχονται για όλη την εμπειρία. Θέλουν να φαίνονται καλά και να νιώθουν καλά και να κοινωνικοποιούνται. Θα διδάξουμε στους μαθητές πώς να προσφέρουν την πλήρη εμπειρία σίγουρα. Θα είναι μεγάλο μέρος του προγράμματος».

Τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς που πηγαίνουν σε ένα πρόγραμμα κομμωτικής συχνά φοβούνται και είναι νευρικοί να μπερδέψουν τα πράγματα. Ανησυχούν ότι δεν θα πάρουν το σωστό χρώμα ή θα κόψουν τα μαλλιά λάθος, αλλά δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται καθώς αυτό είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει η ομάδα του Γκρέκο. «Θα διδάξουμε στους μαθητές πώς να ξεπεράσουν αυτόν τον φόβο αποκτώντας εμπιστοσύνη σε αυτό το επάγγελμα».

Ο Γκρέκο παραδέχεται ότι πολλές φορές εξακολουθεί να φοβάται, όπως ένα πρόσφατο κούρεμα που έκανε όπου η γυναίκα είχε πολύ μακριά μαλλιά και ήθελε να τα πάει σε κάτι πολύ κοντά.

«Τα πρώτα ζευγάρια κοψίματα και χρώματα που θα κάνετε θα είστε πάντα τρομακτικοί, αλλά με βασικές γνώσεις και πολλή εξάσκηση, η αυτοπεποίθηση θα έρθει», λέει.

Για να πούμε την αλήθεια, η πανδημία έχει αλλάξει πολύ τη βιομηχανία του κομμωτηρίου, αλλά σε έναν κόσμο όπου η ψυχική υγεία έχει τόση σημασία τώρα, υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να νιώσουν καλύτερα. Για πολλούς, η καλή εμφάνιση εξωτερικά, σίγουρα τους βοηθά να αισθάνονται λίγο καλύτερα εσωτερικά.

«Το χτένισμα είναι τόσο ικανοποιητικό και σου δίνει τόση ικανοποίηση», δηλώνει ο Γκρέκο. „Έχεις ένα καλό συναίσθημα από αυτό και οι μεταμορφώσεις που βλέπεις είναι απίστευτες.“

Η ικανοποίηση και τα καλά συναισθήματα είναι μόνο ένα μέρος των ανταμοιβών που θα φέρει το χτένισμα, καθώς ο Γκρέκο τονίζει ότι η αμοιβή είναι επίσης πολύ μεγάλη και παίρνεις πίσω ό,τι βάζεις σε αυτήν. Αν δουλέψεις σκληρά, τα χρήματα θα ακολουθήσουν και υπάρχει τόσος χώρος για να βγάλεις μια πραγματικά υπέροχη ζωή.

«Το χτένισμα είναι ένας εξαιρετικός τομέας για να μπεις, καθώς μπορεί να σου επιτρέψει να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου, να ταξιδεύεις, να μεταμορφώνεις τους ανθρώπους και να τους κάνει να νιώθουν καλά».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να κάνετε αυτό το επόμενο βήμα στο μέλλον σας, επικοινωνήστε με έναν προπονητή καριέρας του Trillium College σήμερα.

Schreibe einen Kommentar