Τι κάνετε εάν ο κωδικός 95 έχει λήξει;

2
Τι κάνετε εάν ο κωδικός 95 έχει λήξει;

Ως οδηγός φορτηγού είναι απαραίτητο να αποκτήσετε τον κωδικό 95 μέσω ενός βασικού τίτλου σπουδών. Αν δεν το πετύχεις αυτό, δεν μπορείς να ασκήσεις το επάγγελμά σου. Με την πάροδο του χρόνου, ο κωδικός 95 στην άδεια οδήγησής σας θα λήξει επίσης, αλλά τι πρέπει να κάνετε; Σας λέμε πότε λήγει ο κωδικός 95 στην άδεια οδήγησής σας και τι πρέπει να κάνετε όταν λήξει ο κωδικός 95.

Πότε λήγει ο κωδικός 95;

Μετά από πέντε χρόνια, ο κωδικός επαγγελματία οδηγού 95 λήγει. Μέσω του My CBR μπορείτε εύκολα και γρήγορα να ελέγξετε πότε είναι η ημερομηνία λήξης του κωδικού σας 95. Εδώ μπορείτε επίσης να μάθετε εάν έχετε συγκεντρώσει αρχικά αρκετούς βαθμούς για το βασικό προσόν του κωδικού 95.

Πόσο καιρό μπορεί να λήξει ο κωδικός 95;

Εάν ο κωδικός 95 στην άδεια οδήγησής σας έχει λήξει, δεν επιτρέπεται να οδηγείτε επαγγελματικά. Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να παρακολουθήσετε περαιτέρω εκπαίδευση τουλάχιστον 35 ωρών για να ανανεώσετε τον Κωδικό 95 σας. Εάν δεν το κάνετε αυτό, επίσημα δεν επιτρέπεται πλέον να εργαστείτε. Φροντίστε λοιπόν να παρακολουθήσετε ένα περαιτέρω εκπαιδευτικό σεμινάριο εντός πέντε ετών και μην το αναβάλλετε!

Τι πρέπει να κάνετε εάν ο κωδικός 95 έχει λήξει;

Είναι σημαντικό να μην επιτρέψετε τη λήξη του κωδικού 95 στην άδεια οδήγησής σας. Για να διασφαλίσετε ότι αυτό δεν θα συμβεί, θα πρέπει να αναλάβετε δράση. Όπως μόλις αναφέραμε, μπορείτε να επεκτείνετε τον κωδικό σας 95 παρακολουθώντας ένα επιπλέον εκπαιδευτικό σεμινάριο. Είναι σημαντικό να παρακολουθήσετε ένα μάθημα με έναν πάροχο εκπαίδευσης που είναι πιστοποιημένος από το CBR. Οι ώρες του σεμιναρίου περαιτέρω κατάρτισης μετρούν μόνο εάν το μάθημα αναγνωρίζεται από το CBR.

Πρέπει να ολοκληρώσετε τουλάχιστον 35 ώρες περαιτέρω εκπαίδευσης για να ανανεώσετε τον Κωδικό 95 σας. Βεβαιωθείτε ότι ο εκπαιδευτής σας παρακολουθεί τις ώρες σας και τις αναφέρει σωστά στο CBR. Εάν δεν γίνει αυτό, διατρέχετε τον κίνδυνο να μην έχετε αρκετούς βαθμούς για να ανανεώσετε τον κωδικό 95. Για να μετρήσει το σεμινάριο μετεκπαίδευσης, πρέπει να έχετε μαζί σας έγκυρη ταυτότητα και άδεια οδήγησης. Πρέπει επίσης να φτάσετε στην ώρα σας, γιατί εάν καθυστερήσετε, η ημέρα του μαθήματος δεν θα μετρήσει για την περαιτέρω εκπαίδευση. Μην ξεχάσετε να υπογράψετε τη λίστα προσέλευσης στην αρχή και στο τέλος της ημέρας.

Πρέπει επίσης να έχετε ολοκληρώσει τουλάχιστον 7 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης από τις 35 ώρες μετεκπαίδευσης, από τις οποίες θα πρέπει να έχετε οδηγήσει μόνοι σας τουλάχιστον τις 2,5 ώρες. Μέσω του My CBR μπορείτε να δείτε μόνοι σας ποιες ώρες εκπαίδευσης μετρούν για την ανανέωση του κωδικού σας 95. Μόλις ολοκληρώσετε αρκετές ώρες περαιτέρω εκπαίδευσης, αυτές θα μεταφερθούν στο RDW και οι ώρες μπορούν να εξαργυρωθούν. Από τη στιγμή που ο κωδικός 95 προστεθεί ξανά έγκυρα στην άδεια οδήγησής σας, ισχύει ξανά για πέντε χρόνια.

Κωδικός περαιτέρω εκπαίδευσης 95 στο Euro Transport College

Έχει λήξει ο κωδικός 95 και αναζητάτε επαγγελματική μετεκπαίδευση; Τότε ήρθατε στο σωστό μέρος. Προσφέρουμε περαιτέρω εκπαίδευση για τον κωδικό 95. Με την περαιτέρω εκπαίδευσή μας είναι δυνατό να αποκτήσετε ξανά τον κωδικό 95 εντός 3,5 ημερών. Τότε πρέπει να έχετε συμπληρώσει τουλάχιστον 35 ώρες. Το έχουμε χωρίσει σε:

  • Αυτο-μελέτη: μπορείτε να μελετήσετε τη θεωρία μόνοι σας στο σπίτι μέσω e-learning. Ιδανικό για να εκπαιδεύσετε τον κωδικό 95 όταν σας ταιριάζει καλύτερα.
  • Τάξη: μέρος των υποχρεωτικών ωρών πρέπει να συμπληρωθεί στην τάξη. Αυτό υποδιαιρείται περαιτέρω σε θεωρία της τάξης και επιτόπια πρακτική.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της περαιτέρω εκπαίδευσής μας, θα λάβετε πιστοποίηση για την άδεια οδήγησής σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιστρέψετε με ασφάλεια στο δρόμο και πρέπει να παρακολουθήσετε ένα επιπλέον πρόγραμμα εκπαίδευσης μετά από πέντε χρόνια!

Schreibe einen Kommentar