Το συμβούλιο του Concord προωθεί αμφισβητούμενα μέτρα ελέγχου των ενοικίων παρά τις ανησυχίες των παρόχων στέγασης • California Apartment Association

4
Το συμβούλιο του Concord προωθεί αμφισβητούμενα μέτρα ελέγχου των ενοικίων παρά τις ανησυχίες των παρόχων στέγασης • California Apartment Association

Η πόλη του Κόνκορντ ανέπτυξε αυτόν τον μήνα ένα πλαίσιο για ένα διάταγμα ελέγχου ενοικίων και έξωσης που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο αυστηρές εντολές για τους παρόχους ενοικίασης κατοικιών που εμφανίζονται σε τοπικές νομοθετικές προτάσεις μέχρι σήμερα.

Στη συνεδρίαση της 10ης Οκτωβρίου, την τρίτη από μια σειρά εργαστηρίων στα οποία συμμετείχε η ΥΠΑ από το καλοκαίρι, το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε εντολή στο προσωπικό να συμπεριλάβει τα ακόλουθα στο διάταγμα:

  • Ανώτατο όριο ενοικίου 3% ή 60% του ΔΤΚ, όποιο είναι χαμηλότερο.
  • Απαγόρευση μεταβιβάσεων κεφαλαιακής βελτίωσης.
  • Απαιτήσεις που οι ουσιαστικές ανακατασκευές δίνουν στους ενοικιαστές το δικαίωμα να επιστρέψουν στη μονάδα που έχει ανακαινιστεί μετά την αναδιαμόρφωση σε προ-ανακαινισμένες τιμές ενοικίασης.
  • Αυξημένες πληρωμές μετεγκατάστασης πέρα ​​από τη νομοθεσία της πολιτείας, για να συμπεριλάβουν τρεις μήνες ενοικίου όπως καθορίζονται από τα επιτόκια στεγαστικών δανείων σταθερού επιτοκίου HUD και έναν επιπλέον μήνα εάν ο ενοικιαστής θεωρείται μέρος ενός «ευάλωτου πληθυσμού».
  • Αναδρομική διάταξη που επαναφέρει τα ενοίκια στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2023.

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκρινε το πλαίσιο παρά τα επιτακτικά δεδομένα και τις μαρτυρίες από τοπικούς παρόχους στέγασης που υποδεικνύουν ότι οι νέοι κανονισμοί θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντικές οικονομικές απώλειες για ενοικιαζόμενα ακίνητα της Concord και να απαιτήσουν τη λειτουργία με μη βιώσιμους προϋπολογισμούς.

Το προσωπικό της πόλης Concord ζήτησε τη βοήθεια της CAA για τη συλλογή πραγματικών μαρτυριών και ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τα έξοδα και τις υποχρεώσεις του χρέους από τους παρόχους κατοικιών Concord. Η CAA οδήγησε έναν συνασπισμό παρόχων ενοικίασης Concord για να συντάξει μια έκθεση που αποκαλύπτει ότι το λειτουργικό κόστος για τους ιδιοκτήτες Concord αυξήθηκε σταθερά από έτος σε έτος, ξεπερνώντας τους εθνικούς μέσους όρους, με μόνο τα ποσοστά ασφάλισης να έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 21-25% για όλους τους τύπους μονάδων. Οι ερωτηθέντες στην έρευνα ανέφεραν κόστος βελτίωσης κεφαλαίου που ανέρχεται συνολικά σε εκατομμύρια στο Concord. Η αστάθεια των επιτοκίων εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Concord, πολλοί από τους οποίους προετοιμάζονται για υψηλότερα επιτόκια από όρους δανείου που σχεδόν λήγουν.

Η νέα πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αγνόησε τα στοιχεία και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, προχωρώντας σε ένα πλαίσιο ελέγχου ενοικίων που βασίζεται σε ανέκδοτες και ιδεολογικές πεποιθήσεις. Το προσωπικό της πόλης αναμένεται να παρουσιάσει τη γλώσσα του διατάγματος στις 28 Νοεμβρίου. Απαιτείται δημόσια ακρόαση πριν από την επίσημη ψηφοφορία.

Schreibe einen Kommentar