Το Ocean Signal κερδίζει το γενικό βραβείο σχεδίασης Dame 2022 για το rescueME PLB3 AIS Personal Locator Beacon

18
Το Ocean Signal κερδίζει το γενικό βραβείο σχεδίασης Dame 2022 για το rescueME PLB3 AIS Personal Locator Beacon

Η Ocean Signal κέρδισε το Γενικό Βραβείο Σχεδιασμού DAME 2022 για το RescueME PLB3 AIS Personal Locator Beacon (PLB).

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Andre Hoek απένειμε το παγκοσμίου φήμης βραβείο στην ομάδα του Ocean Signal στην ενημέρωση του METSTRADE Breakfast μετά από κρίση μιας διεθνούς επιτροπής κορυφαίων ειδικών στο σχεδιασμό και στους χρήστες.

Περιγραφόμενο ως «το προϊόν που ξεχωρίζει στην αίθουσα της κριτικής επιτροπής», η επόμενη γενιά εγκεκριμένη από την Cospas-Sarsat PLB προσφέρει στους σκάφους την πιο ισχυρή λύση ασφαλείας για γρήγορη διάσωση σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης MOB (Man Overboard), ακόμη και αν ο επιζών είναι ανίκανος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ocean Signal, James Hewitt, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λάβουμε αυτήν την αναγνώριση από την κριτική επιτροπή DAME για το rescueME PLB3. Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα νέο επίπεδο ασφάλειας με ένα Personal Locator Beacon που προσφέρει περισσότερες δυνατότητες από ποτέ. Η ομάδα εδώ στην Ocean Signal αφιέρωσε πολλές ώρες στην τελειοποίηση ενός προηγμένου PLB για να σώσει χιλιάδες ζωές, επομένως είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό να λαμβάνετε αυτό το διάσημο βραβείο του κλάδου. Ξεκινήσαμε να συνδυάσουμε τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των RLS, AIS και συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας με το NFC, διατηρώντας παράλληλα τη συμπαγή, καινοτόμο και φιλική προς τον χρήστη σχεδιασμό που περιμένουν οι πελάτες της Ocean Signal».

Το επίσημο σχόλιο της κριτικής επιτροπής DAME είπε: «Τα βασικά νέα του συμπαγούς PLB3 είναι ο συνδυασμός μιας συσκευής AIS man στη θάλασσα και GPS με προσωπικό φάρο εντοπισμού Cospas-Sarsat, υπηρεσία σύνδεσης επιστροφής Galileo και ακόμη και ορατά και υπέρυθρα φώτα σήματος. Σε μια κατάσταση διάσωσης η ταχύτητα είναι πάντα η ουσία και αυτή η μονάδα παρέχει την καλύτερη ευκαιρία για επιβίωση μέσω αυτού του συνδυασμού ανίχνευσης μεγάλης και μικρής εμβέλειας. Ωστόσο, η λεπτομέρεια σχεδίασης προχωρά ακόμη περισσότερο, σε αντικείμενα όπως το καλά εικονογραφημένο εγχειρίδιο οδηγιών και σε μια εφαρμογή Near Field Communication που σας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε το PLB3 χρησιμοποιώντας το κινητό σας τηλέφωνο.

«Η αξιοποίηση πολλαπλών τεχνολογιών για τη διάσωση ζωών σε μια τόσο μικρή μονάδα και η προφανής προσοχή στη σχεδιαστική λεπτομέρεια έκανε το Ocean Signal rescueME PLB3 AIS Personal Locator Beacon το ξεχωριστό προϊόν στην αίθουσα της κριτικής επιτροπής και έναν άξιο νικητή του βραβείου DAME 2022».

Σε μια βιομηχανία πρώτα, η φορητή συσκευή που είναι συνδεδεμένη προσφέρει ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο ασφάλειας και σιγουριάς συνδυάζοντας τις δυνατότητες παγκόσμιας απόκρισης των δορυφορικών υπηρεσιών διάσωσης Cospas-Sarsat 406 MHz με την τεχνολογία AIS (Automatic Identification System) για να ειδοποιούν τα κοντινά σκάφη για ένα MOB (άνθρωπος). στη θάλασσα) έκτακτης ανάγκης.

Το rescueME PLB3, μόλις ενεργοποιηθεί, ηχεί συναγερμό μεταδίδοντας ένα σήμα MOB AIS σε όλα τα σκάφη εντός εμβέλειας VHF, υποδεικνύοντας μια έκτακτη ανάγκη MOB, ενώ ταυτόχρονα, γρήγορα και με ακρίβεια αναμεταδίδει την τοποθεσία σας σε ένα παγκόσμιο δίκτυο δορυφόρων έρευνας και διάσωσης – διασφαλίζοντας ότι οι επιζώντες θα έχουν καλύτερες πιθανότητες ταχείας διάσωσης τόσο σε τοπική όσο και σε παγκόσμια κλίμακα.

Το Ocean Signal έχει επίσης ενσωματώσει τη συμβατότητα Near Field Communications (NFC) και Return Link Service (RLS) στη συσκευή. Χρησιμοποιώντας τη δωρεάν εφαρμογή Ocean Signal για κινητά και την τεχνολογία NFC, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν και να παρακολουθούν την απόδοση των beacons τους – το πλεονέκτημα της χρήσης NFC στο PLB3 είναι ότι η ισχύς που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία προέρχεται από το κινητό και όχι από το beacon. Η κρίσιμη προσθήκη τεχνολογίας ειδοποίησης RLS παρέχει βεβαιότητα στους χρήστες επαληθεύοντας ότι το σήμα κινδύνου τους έχει ληφθεί από τις αρχές, ένα χαρακτηριστικό που έχει αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιμο στο παρελθόν.

Σχεδιασμένος για εγκατάσταση μέσα σε σωσίβιο, ο φάρος μπορεί να ενεργοποιείται αυτόματα με το φούσκωμα και προσφέρει τοποθέτηση GNSS, σήματα 406 MHz και 121,5 MHz και ορατά και υπέρυθρα φώτα στροβοσκοπίου για τελική θέση σε διασώσεις χαμηλής ορατότητας.

Με την Ocean Signal να συγκεντρώνει τις νικητήριες διακρίσεις στην κατηγορία «Lifesaving and Safety Equipment», έγινε μια διπλή γιορτή καθώς η αδελφή μάρκα ACR Electronics βραβεύτηκε με Ειδική Μνεία για το ACR της. GlobalFix V5 AIS EPIRB.

Το επίσημο σχόλιο της κριτικής επιτροπής ανέφερε ότι το AIS EPIRB είναι ένα «Καλοσχεδιασμένο, πλήρως εξοπλισμένο EPIRB που προσφέρει AIS, τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου, τοποθέτηση GNSS, σήματα κινδύνου 406 MHz Cospas-Sarsat με υπηρεσία Return Link και τοπική υποδοχή 121,5 MHz».

Το βραβείο σχεδιασμού DAME, το οποίο ξεκίνησε το 1991, είναι πλέον ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ναυτιλιακού εξοπλισμού στον κόσμο. Το βραβείο αυξάνει την ευαισθητοποίηση για όλες τις πτυχές του σχεδιασμού ναυτιλιακού εξοπλισμού, από την αισθητική έως τη λειτουργικότητα, την ενσωμάτωση στη συσκευασία και την αποδοτικότητα των τιμών έως τη διαχείριση του κύκλου ζωής.

Συνολικά 48 προϊόντα σε επτά κατηγορίες επιλέχθηκε για τον 31ο διαγωνισμό DAME Award, από ένα πεδίο 104 συμμετοχών σε 14 χώρες. Φέτος, έξι προϊόντα κέρδισαν την κατηγορία, άλλα 13 έλαβαν Ειδικές Μνεία και η κριτική επιτροπή ονόμασε το πρώτο της Βραβείο Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού.

Schreibe einen Kommentar