Υποκατάστατο βοείου κρέατος; Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε;

14
Υποκατάστατο βοείου κρέατος;  Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε;

Αποθηκεύσετε για αργότερα!

Υποκατάστατο βοείου κρέατος

Η ονειροπόληση για ένα ψητό μοσχαρίσιο κότσι της Κυριακής και μετά συνειδητοποιώντας ότι δεν έχετε κότσι βοείου κρέατος στο σπίτι μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό. Αντίθετα, βρίσκεις μια σακούλα με παγωμένη ουρά βοδιού στον καταψύκτη σου, που σε κάνει να αναρωτιέσαι…

Υπάρχουν υποκατάστατα του κότσιου του βοείου κρέατος και τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε;

Το κότσι του βοείου κρέατος έχει πολλά νόστιμα υποκατάστατα, όπως τα εφεδρικά παϊδάκια, το ψητό μοσχαρίσιο μπράτσο, το ψητό τσακ, το ασημένιο μοσχαρίσιο κρέας, η χοιρινή σπάλα και η ουρά βοδιού. Άλλα δημοφιλή υποκατάστατα περιλαμβάνουν φούστα, μοσχαρίσιο κότσι και κότσι αρνιού.

Αν δυσκολεύεστε να μαλακώσετε το κότσι του βοείου κρέατος, αλλά θέλετε πραγματικά ένα υποκατάστατο που είναι εξίσου νόστιμο, τότε αυτός ο οδηγός θα σας προσφέρει όλα τα λαχταριστά υποκατάστατα που θα χρειαστείτε.

Τι είναι ένα κότσι βοείου κρέατος;

Το κότσι του βοείου κρέατος είναι ένα κομμάτι κρέατος που είναι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των ανθρώπων που ακολουθούν δίαιτες πλούσιες σε πρωτεΐνες. Το συγκεκριμένο κομμάτι κρέας είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές.

Το κότσι του βοείου κρέατος χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή jerky καθώς είναι αρκετά ξηρό κρέας.

Εκτός από το γεγονός ότι αυτό το κομμάτι κρέας είναι εύκολο να το βρεις, είναι επίσης ένα από τα πιο προσιτά και φθηνότερα κομμάτια κρέατος στα τοπικά κρεοπωλεία ή παντοπωλεία.

Το μοσχαρίσιο κότσι μπορεί να μαγειρευτεί με τις ακόλουθες μεθόδους:

  • Μπορείς σιγοψήνουμε το κρέας ροδίζοντας το πρώτα σε λάδι και μετά αφήνοντάς το να ψηθεί αργά σε σκεπασμένη κατσαρόλα ή τηγάνι με μικρή ποσότητα υγρού.
  • Μπορείτε να μαγειρέψετε το κότσι σε α αργός μάγειρας και προσθέτουμε ζωμό βοδινού για να διατηρηθεί υγρός. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 6 ώρες.
  • Μπορείτε να μαγειρέψετε το κότσι σε ένα φριτέζα αέρα στους 400℉ για περίπου 12 λεπτά.
  • Μπορείτε επίσης να ψηνω στα καρβουνα ή ψήστε ένα κότσι βοείου κρέατος στο φούρνο, αλλά θα πρέπει να συνεχίσετε να τσιγαρίζετε το κρέας καθώς μπορεί να στεγνώσει ακόμα περισσότερο.

Τι κομμάτι κρέας είναι το κότσι του βοείου κρέατος;

Ένα κότσι βοείου κρέατος κόβεται από την περιοχή των ποδιών μιας αγελάδας ή του ταύρου (κάτω από το στήθος). Περιλαμβάνει το κρέας ακριβώς πάνω από το γόνατο μέχρι το ισχίο ή τον ώμο. Αυτή η συγκεκριμένη περιοχή έχει άφθονο συνδετικό ιστό λόγω της χρήσης των μυών και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κολλαγόνο, καθιστώντας το κρέας νωπό και αρκετά σκληρό.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σερβίρετε το μοσχαρίσιο κότσι είναι να φτιάξετε βοδινό bourguignon, ένα διάσημο γαλλικό στιφάδο.

Κορυφαία συμβουλή: Ο καλύτερος τρόπος για να μαλακώσετε το κότσι του βοείου κρέατος είναι αργό (ή χαμηλό) μαγείρεμα σε σάλτσα για 3 έως 6 ώρες. Το κόκκινο κρασί ή ο χυμός ντομάτας βοηθά επίσης να μαλακώσει το κρέας, ώστε να πέφτει από τα κόκαλα και να προσφέρει καλή γεύση.

5 Καλύτερα υποκατάστατα κότσιων βοείου κρέατος

Καλύτερα υποκατάστατα βοείου κρέατος

Ακολουθεί μια ματιά σε 5 από τα καλύτερα υποκατάστατα κότσιων βοείου κρέατος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

1. Ψητό μοσχαρίσιο μπράτσο

Ένα ψητό μοσχαρίσιο μπράτσο είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για το κότσι του βοείου κρέατος. Το κόψιμο του κρέατος είναι από τον ώμο της αγελάδας ή του ταύρου.

Το ψητό μοσχαρίσιο βραχίονα είναι επίσης γνωστό ως το ψητό με στρογγυλό κόκκαλο. Το κρέας μπορεί επίσης να κοπεί σε μικρότερα κομμάτια, γνωστά ως μπριζόλα μπριζόλας ή ελβετική μπριζόλα, η οποία είναι ιδανική για να φτιάξετε μαγειρευτά.

Αυτό το κρέας θα χρειαστεί να μαγειρευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως και το κότσι του βοείου κρέατος. Η κύρια διαφορά είναι ότι αυτό το κομμάτι κρέατος έχει πολύ περισσότερο λίπος, καθιστώντας το ελαφρώς πιο ζουμερό και γευστικό.

2. Τσακ ψητό

Ένα άλλο υποκατάστατο για το κότσι του βοείου κρέατος είναι το ψητό τσοκ. Αυτό το κομμάτι κρέατος μοιάζει αρκετά με το ψητό μοσχαρίσιο μπράτσο.

Η κύρια διαφορά είναι ότι το ψητό τσοκ κόβεται από την περιοχή του λαιμού. Ακριβώς όπως το κότσι του βοείου κρέατος, αυτό το κρέας είναι αρκετά σκληρό και έχει πολλά νεύρα και μύες.

Το ψητό τσακ προετοιμάζεται καλύτερα σιγοβράζοντας το κρέας και χρησιμοποιώντας αργή κουζίνα ή μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια άλλη επιλογή είναι να ψήσετε το τσακ ψητό.

3. Μοσχάρι Silverside

Silverside beef είναι το κρέας που κόβεται από α οπίσθια αγελάδα (ανάμεσα στο κότσο και το πόδι). Αυτό είναι ένα τέλειο υποκατάστατο για το κότσι του βοείου κρέατος καθώς το κρέας είναι επίσης σκληρό λόγω των μυών που βρίσκονται στα πίσω τέταρτα.

Το κρέας επίσης δεν έχει πολύ λίπος, γεγονός που το καθιστά μια καλή επιλογή για άτομα που έχουν δίαιτα. Σε αντίθεση με το κότσι του βοείου κρέατος που έχει μεγάλο κόκκαλο, το βοδινό κρέας είναι χωρίς κόκαλα.

Αυτό το κρέας είναι εξαιρετικό για ψήσιμο, σούπες, τεμαχισμό σε κύβους και μπριζόλες.

4. Χοιρινός ώμος

Παραδόξως, η χοιρινή σπάλα αποτελεί ένα από τα καλύτερα υποκατάστατα για το κότσι του βοείου κρέατος. Το κρέας κόβεται από το κάτω μέρος του μπροστινού ποδιού ενός χοίρου και έχει παρόμοια υφή με το κότσι του βοείου κρέατος.

Η χοιρινή σπάλα έχει πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και πιο έντονη γεύση.

Μόλις σιγοβράσει το κρέας, θα γίνει σκούρο καφέ και μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχαρίσιο κότσι σε συνταγές όπως το βοδινό bourguignon και τα ψητά κατσαρόλας.

5. Oxtail

Το Oxtail είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι κρέατος για να αντικαταστήσετε το κότσι του βοείου κρέατος. Παλαιότερα το κρέας προερχόταν από την ουρά του βοδιού, αλλά σήμερα το παίρνουν και από την αγελάδα και από τον ταύρο.

Το κρέας έχει ουρά με πλούσιο μυελό στο κέντρο.

Το κρέας είναι πλούσιο και έχει πολύ περισσότερα λιπαρά από το κότσι του βοείου κρέατος. Το κρέας είναι επίσης αρκετά σκληρό καθώς υπάρχουν πολλοί τένοντες στην ουρά.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η ουρά βοδιού είναι ελαφρώς πιο ακριβή από το κότσι του βοείου κρέατος, αλλά έχει φανταστική γεύση και απορροφά καλά τα μπαχαρικά και τις σάλτσες.

Το Oxtail, ακριβώς όπως το κότσι του βοείου κρέατος, αναδεικνύει τις καλύτερες γεύσεις του όταν μαγειρεύεται αργά ή μαγειρεύεται σε χύτρα ταχύτητας. Ένας άλλος τρόπος για να μαλακώσετε και να ενισχύσετε τις γεύσεις του κρέατος είναι να τσιγαρίσετε το κρέας σε μια κατσαρόλα και να το αφήσετε στο φούρνο (σε χαμηλή φωτιά) όλη τη νύχτα.

Είναι τα κότσια του βοείου κρέατος τα ίδια με τα κοντά πλευρά;

Αν και τα κοντά παϊδάκια αποτελούν ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τα κότσια του βοείου κρέατος, δεν είναι τα ίδια. Το κότσι του βοείου κρέατος είναι το κόψιμο του κρέατος από το πόδι της αγελάδας και οι κοντές πλευρές προέρχονται από το πλευρό, το ψαρονέφρι, το τσοκ ή την περιοχή του πιάτου της αγελάδας.

Τα κοντά παϊδάκια επίσης δεν χρειάζεται να μαγειρευτούν για όσο χρόνο χρειάζεται το κότσι του βοείου κρέατος, καθώς είναι ένα πολύ πιο τρυφερό κομμάτι κρέας.

Οι τελευταίες μου σκέψεις για φαγητό

Το μοσχαρίσιο κότσι που σερβίρεται σε βουτυρώδη πουρέ πατάτας είναι το απόλυτο γεύμα άνεσης. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, μερικές φορές το κρέας είναι πολύ σκληρό και πρέπει να μασάτε σχεδόν ένα ολόκληρο λεπτό πριν καταπιείτε.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά νόστιμα υποκατάστατα που έχουν εξίσου καλή γεύση (και μερικά ακόμη καλύτερα) από ένα κότσι βοείου κρέατος.

Επομένως, εάν η συνταγή σας απαιτεί το κότσι του βοείου κρέατος και δεν έχετε στο ψυγείο ή εάν έχετε βαρεθεί να μασάτε μέχρι να πονέσει το σαγόνι σας, δοκιμάστε ένα από αυτά τα υποκατάστατα.

Σχετικά Άρθρα:

Αποθηκεύσετε για αργότερα!

Schreibe einen Kommentar