Υποκατάστατο Gochugaru – Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε;

16
Υποκατάστατο Gochugaru – Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε;

Αποθηκεύσετε για αργότερα!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγχωτικό από το να φιλοξενείτε το μηνιαίο δείπνο σας για ένα αρωματικό κορεάτικο δείπνο και να συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε (και δεν μπορείτε να προμηθευτείτε) το κύριο συστατικό, το gochugaru, εγκαίρως.

Υπάρχει λοιπόν ένα υποκατάστατο gochugaru και τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε;

Ένα από τα καλύτερα υποκατάστατα του gochugaru είναι το gochujang. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά άλλα υποκατάστατα, όπως η πάπρικα, οι νιφάδες πιπεριού καγιέν, η σκόνη πιπεριού τσίλι guajillo, η σκόνη chipotle, οι νιφάδες πιπεριού Χαλεπίου και η πασίγια τσίλι που είναι εξίσου καλά.

Αν ψάχνετε για μερικά νόστιμα (και όχι πολύ καυτά) υποκατάστατα του gochugaru, τότε αυτός ο οδηγός θα σας προσφέρει μόνο τις καλύτερες επιλογές.

Τι είναι το Gochugaru;

Το Gochugaru (προφέρεται go-CHOO-ka-roo), γνωστό και ως κορεάτικο τσίλι σε σκόνη ή νιφάδες είναι ένα δημοφιλές έντονο κόκκινο μπαχαρικό τσίλι που χρησιμοποιείται σε Κορεάτικη κουζίνα.

Το μπαχαρικό είναι χονδρό στην υφή (παρόμοιο με τις νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς) και βασικό στις περισσότερες κορεάτικες κουζίνες.

Το ήξερες? Η λέξη „Gochu“ σημαίνει πιπέρι τσίλι και η λέξη „Garu“ σημαίνει σκόνη. Gochu-Garu σημαίνει πιπέρι τσίλι σε σκόνη.

Αυτό το γευστικό μπαχαρικό κυμαίνεται από ήπιο έως ζεστό και είναι τέλειο για όσους απολαμβάνουν το δάγκωμα χωρίς να καίει το στόμα τους.

Το Gochaugaru έχει ένα πλούσιο καμένο κόκκινο χρώμα και φωτίζει κάθε πιάτο. Το μπαχαρικό είναι φτιαγμένο από αποξηραμένες κόκκινες κορεάτικες πιπεριές τσίλι.

Μόλις αφαιρεθούν οι σπόροι και οι μεμβράνες, οι πιπεριές περνούν από μια διαδικασία ανάμειξης και είτε γίνονται νιφάδες είτε αλέθονται περαιτέρω σε ένα μύλο ρυζιού για να γίνει μια λεπτή σκόνη τσίλι.

Το χοντρό αλεσμένο μπαχαρικό gochugaru είναι ιδανικό για την παρασκευή kimchi (ένα παραδοσιακό κορεάτικο πιάτο από ζυμωμένα και αλατισμένα λαχανικά). Το λεπτό αλεσμένο μπαχαρικό δίνει στα πιάτα λεία υφή και ζωηρό χρώμα.

Το Gochugaru χρησιμοποιείται σε καθημερινά πιάτα όπως:

  • Σούπα
  • Στιφάδο
  • Σαλάτες αγγουριού
  • Κάρι

Αν και αυτό το μπαχαρικό φαίνεται πικάντικο χάρη στο έντονο κόκκινο χρώμα του, δεν είναι τόσο πικάντικο όσο άλλες σκόνες τσίλι και έχει μια γλυκιά και φρουτώδη γεύση.

Κορυφαία συμβουλή: Όσον αφορά τη γεύση, θα πρέπει να επιλέξετε τη λιτή επιλογή, καθώς αυτό είναι ένα πολύ υψηλότερης ποιότητας μπαχαρικό με καπνιστή γεύση. Ελέγξτε τη συσκευασία για λέξεις όπως „Taekung“ ή „Taeyangcho“, που υποδηλώνει ότι έχει στεγνώσει.

7 Καλύτεροι αναπληρωματικοί Gochugaru

Καλύτεροι αναπληρωματικοί Gochugaru

Εάν δυσκολεύεστε να προμηθευτείτε το gochugaru στο τοπικό σας κατάστημα μπαχαρικών ή παντοπωλείο, μην απογοητεύεστε, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά νόστιμα υποκατάστατα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε 7 από τα καλύτερα υποκατάστατα gochugaru:

1. Πάπρικα

Η πάπρικα είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του gochugaru καθώς έχει την ίδια καπνιστή γεύση με γλυκούς τόνους. Μπορείτε να επιλέξετε από διάφορα είδη πάπρικας, όπως καυτερή, καπνιστή ή γλυκιά, ανάλογα με το πόσο καυτή θέλετε το πιάτο σας.

Εάν ζητάτε ζέστη, δοκιμάστε την ουγγρική πάπρικα, η οποία έχει αρκετά μπουκιά.

Η αναλογία πάπρικας είναι ένα κουταλάκι του γλυκού για κάθε κουταλάκι του γλυκού gochugaru.

2. Νιφάδες πιπεριού καγιέν

Ένα άλλο νόστιμο υποκατάστατο είναι οι νιφάδες πιπεριού καγιέν. Αυτές οι νιφάδες είναι εύκολο να παραχθούν και έχουν παρόμοια υφή με το χοντρό μπαχαρικό gochugaru.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το πιπέρι καγιέν είναι ελαφρώς πιο ζεστό από το gochugaru.

Η αναλογία των νιφάδων πιπεριού καγιέν είναι ¾ κουταλάκι του γλυκού για κάθε κουταλάκι του γλυκού gochugaru.

3. Guajillo Chili Pepper Powder

Η σκόνη πιπεριού τσίλι Guajillo είναι παρόμοια με το gochugaru σε γεύση και γεύση. Έχει μια λεπτή φρουτώδη γεύση με ήπιο έως μέτριο επίπεδο θερμότητας.

Αυτό το μπαχαρικό είναι δημοφιλές στη μεξικάνικη κουζίνα.

Η αναλογία της σκόνης πιπεριάς τσίλι guajillo είναι 3 κουταλάκια του γλυκού για κάθε κουταλάκι του γλυκού gochugaru.

4. Gochujang

Ένα από τα καλύτερα υποκατάστατα του gochugaru είναι το gochujang. Αυτό είναι επίσης ένα δημοφιλές μπαχαρικό στην Κορέα.

Το Gochujang φτιάχνεται από το πιπέρι gochu και είναι μια παχιά, γευστική πάστα. Περιλαμβάνει άλλα συστατικά όπως κολλώδες ρύζι, αλάτι και σόγια.

Αυτή η πάστα θα δώσει στο πιάτο σας την ίδια καπνιστή γεύση και θα φτιάξει πολύ νόστιμο Kimchi.

Η αναλογία πάστας τσίλι gochujang είναι ένα κουταλάκι του γλυκού για κάθε κουταλάκι του γλυκού gochugaru.

5. Chipotle Powder

Μια άλλη σκόνη τσίλι που πρέπει να δοκιμάσετε είναι η σκόνη chipotle, καθώς έχει την ίδια καπνιστή, γλυκιά γεύση του gochugaru και λειτουργεί καλά σε κάθε πιάτο.

Είναι ενδιαφέρον ότι η σκόνη chipotle είναι φτιαγμένη από πράσινα jalapenos που αποξηραίνονται και καπνίζονται.

Στη συνέχεια αλέθονται σε σκόνη (παρόμοια με το πώς γίνεται η σκόνη gochugaru).

Η αναλογία σκόνης chipotle είναι ½ κουταλάκι του γλυκού για κάθε κουταλάκι του γλυκού gochugaru.

6. Νιφάδες πιπεριού Χαλεπίου

Οι νιφάδες πιπεριού Χαλεπίου μπορούν να αλεσθούν σε λεπτή σκόνη και να έχουν μια ελαφρώς πιο καυτερή και γλυκιά γεύση στο gochugaru. Έχει ένα ήπιο προφίλ θερμότητας και έχει πολύ γεύση σαν λιαστή ντομάτα.

Αυτή η σκόνη έχει μπορντώ χρώμα και είναι ελαφρώς πιο λιπαρή από άλλες σκόνες τσίλι.

Η αναλογία της σκόνης πιπεριού Χαλεπίου είναι ένα κουταλάκι του γλυκού για κάθε κουταλάκι του γλυκού gochugaru.

7. Χιλή Πασιλά

Για να δώσετε στο πιάτο σας μια πλούσια και πικάντικη γεύση, χρησιμοποιήστε chile pasilla ως υποκατάστατο του gochugaru. Αυτό το υποκατάστατο έχει ένα ήπιο έως ζεστό προφίλ θερμότητας και μια καπνιστή, γήινη γεύση. Η γεύση συγκρίνεται με τη γεύση των αποξηραμένων φρούτων και της σοκολάτας.

Το Chile pasilla παρασκευάζεται από λιαστές ή αφυδατωμένες πιπεριές chilaca που αλέθονται σε λεπτή σκόνη.

Η αναλογία του chile pasilla είναι ½ κουταλάκι του γλυκού για κάθε κουταλάκι του γλυκού gochugaru.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σκόνη τσίλι αντί για Gochugaru;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη τσίλι αντί για gochugaru. Ωστόσο, θα χρειαστεί να επιλέξετε την καλύτερη σκόνη τσίλι με βάση τη γεύση και το προφίλ θερμότητας που θέλετε για το πιάτο σας.

Μία από τις καλύτερες σκόνες τσίλι για χρήση για ήπια γεύση και προφίλ θερμότητας είναι η σκόνη τσίλι Κασμίρ.

Η σκόνη τσίλι παρασκευάζεται από αποξηραμένα, κόκκινα τσίλι Κασμίρ. Έχει τον ίδιο ζωηρό χρώμα και παρόμοια γεύση με το gochugaru.

Λάβετε υπόψη ότι το επίπεδο θερμότητας είναι πολύ ήπιο. Θα χρειαστεί να διπλασιάσετε την ποσότητα σκόνης Κασμίρ στο gochugaru για να επιτύχετε παρόμοιο προφίλ γεύσης και θερμότητας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω νιφάδες κόκκινου πιπεριού αντί για Gochugaru;

Οι νιφάδες κόκκινης πιπεριάς αντί για gochugaru είναι από τα καλύτερα υποκατάστατα στα περισσότερα πιάτα. Το έντονο κόκκινο χρώμα του μπαχαρικού είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το gochugaru και έχει μια πικάντικη και γήινη γεύση.

Δυστυχώς, οι νιφάδες κόκκινης πιπεριάς δεν είναι καλό υποκατάστατο του gochugaru όταν φτιάχνετε kimchi.

Αυτό συμβαίνει επειδή του λείπουν οι γλυκές και καπνιστές ιδιότητες του gochugaru.

Οι τελευταίες μου σκέψεις για φαγητό

Το Gochugaru είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό τσίλι για κάποιο λόγο. Αυτό το αρωματικό μπαχαρικό φέρνει μια νόστιμη, καπνιστή, φρουτώδη και ήπια γεύση σε κάθε πιάτο.

Εάν αγαπάτε το κορεάτικο φαγητό και θέλετε να μείνετε όσο το δυνατόν πιο πιστοί στη συνταγή, τότε οποιοδήποτε από αυτά τα υποκατάστατα θα το κάνει.

Όλα εξαρτώνται από τη συνταγή που επιλέξατε και τη γεύση του πιάτου.

Θέλετε ένα πολύ ζεστό πιάτο όπου οι γεύσεις είναι στο πίσω μέρος ή φτιάχνετε ένα πιάτο που ακονίζει τις υπέροχες φρουτώδεις γεύσεις του gochugaru;

Το καλύτερο μέρος της μαγειρικής είναι ο πειραματισμός με διαφορετικές γεύσεις και η εύρεση υποκατάστατων για το gochugaru είναι μια γευστική (και μερικές φορές πικάντικη) περιπέτεια.

Σχετικά Άρθρα:

Αποθηκεύσετε για αργότερα!

Schreibe einen Kommentar