Χειμερινή περίοδος εργασίας: Paul Ferragu ’26

17
Χειμερινή περίοδος εργασίας: Paul Ferragu ’26

Πού εργάζεστε για τη θητεία Winter Work;
Περνάω την πρώτη μου χειμερινή περίοδο εργασίας στο Chantiers de l’Atlantique στο Saint-Nazaire της Γαλλίας.

Γιατί ενδιαφέρεστε για αυτή την εταιρεία;
Αρχικά με ενδιέφερε αυτή η εταιρεία επειδή σχεδιάζει και κατασκευάζει τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο για κορυφαίες γραμμές κρουαζιέρας και βρίσκεται στο μέτωπο της καινοτομίας προς τη βιώσιμη ναυτιλία. Αν και δεν έχω πάθος με τα κρουαζιερόπλοια, η πολυπλοκότητά τους είναι σίγουρα συναρπαστική. Όλα όσα μαθαίνω εδώ θα ισχύουν σχεδόν σε κάθε άλλο τομέα της βιομηχανίας. Το προσωπικό μου αγαπημένο έργο στο οποίο εργάζονται είναι το Solid Sail.

Πώς είναι το εργασιακό περιβάλλον;
Είμαι μέλος μιας εποπτικής ομάδας εξοπλισμού. Εντάχθηκα σε μια ομάδα 7 ατόμων που ειδικεύεται στην επίβλεψη του εξοπλισμού οποιουδήποτε συγκολλημένου ή προσαρτημένου στο μεταλλικό κύτος του πλοίου. Αυτό περιλαμβάνει συσκευές διάσωσης, στρατηγικό πυροσβεστικό εξοπλισμό, καταστρώματα πρόσδεσης, υδραυλικές πόρτες, μηχανήματα και μπαλκόνια. Κατά τη χειμερινή μου θητεία, θα επιβλέπω την εγκατάσταση ορισμένων σωτήριων συσκευών.

Ποιες δεξιότητες μαθαίνετε στην εταιρεία;
Μαθαίνω τεχνική γαλλική ορολογία και τα logistics πίσω από ένα τόσο μεγάλο και πολύπλοκο ναυπηγείο – μπορεί να υπάρχουν έως και 8.000-10.000 άτομα στο ναυπηγείο κάθε φορά και έως και 4 πλοία υπό κατασκευή. Υπάρχει δραστηριότητα 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα στην αυλή και τα τετράγωνα χιλιάδων τόνων ανυψώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Δράττομαι επίσης αυτής της ευκαιρίας για να θέσω ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία σχεδιασμού των πλοίων. Χρειάζονται 500 μηχανικοί και τεχνικοί για να υλοποιήσουν πλήρως όλα τα σχέδια του διαφορετικού πλοίου. Είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα μου να μεταφράσει αγγλικά στα γαλλικά και να τους διδάξει αγγλική ορολογία για να διευκολύνει την επικοινωνία τους με τους εργολάβους.

Γιατί είστε ο καλύτερος υποψήφιος για αυτήν την πρακτική άσκηση;
Έδειξα ενδιαφέρον να μάθω από τα κορυφαία ναυπηγεία επιβατηγών πλοίων στον κόσμο και οι γνώσεις μου στη γαλλική γλώσσα μου επέτρεψαν να κάνω τη δουλειά μου στη γλώσσα που ομιλείται καθημερινά στην ομάδα μου και με εργολάβους. Ορισμένα υπερπόντια ναυπηγεία μπορούν να φιλοξενήσουν αγγλόφωνους, αλλά αυτό δεν είναι στάνταρ στα γαλλικά ναυπηγεία.

Πού βλέπετε τον εαυτό σας μετά από αυτή την πρακτική άσκηση (ή μετά την αποφοίτησή σας);
Καθώς είμαι μόνο πρωτοετής, θα επιστρέψω στο Webb μετά τη χειμερινή περίοδο εργασίας για να εξερευνήσω περισσότερους τομείς πριν αποφασίσω ποιον θα ακολουθήσω κατά την πρώιμη επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Ελπίζω να επιστρέψω σε αυτό το ναυπηγείο στην πρώτη μου χρονιά για να εργαστώ στα γραφεία σχεδιασμού των νέων τους ιστίων και πλοίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Schreibe einen Kommentar