Χρειάζομαι δίπλωμα CPR;

1
Χρειάζομαι δίπλωμα CPR;

Οι γνώσεις που αποκτάτε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης CPR δεν είναι μόνο εξαιρετικά πολύτιμες στην καθημερινή ζωή, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εκπαίδευση για να συμπληρώσετε το πτυχίο σας με κωδικό 95. Δεν είναι απαραιτήτως υποχρεωτικό να παρακολουθείτε εκπαίδευση CPR ή να έχετε δίπλωμα CPR ως επαγγελματίας οδηγός. Ωστόσο, είναι χρήσιμο να έχετε ολοκληρώσει επιτυχώς ένα μάθημα ΚΑΡΠΑ, μάθημα πρώτων βοηθειών ή μάθημα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ώρες εκπαίδευσης αντί για τις απαιτούμενες ώρες βελτιστοποίησης οδήγησης. Εάν πάρετε δίπλωμα CPR εκτός από την τεχνική εκπαίδευση οδήγησης, οι ώρες θα αφαιρεθούν από το E-learning σας.

Τι μαθαίνετε κατά τη διάρκεια μιας εκπαίδευσης CPR;

Κατά τη διάρκεια μιας εκπαίδευσης ΚΑΡΠΑ θα μάθετε πώς να αναζωογονείτε και να αερίζετε σωστά κάποιον χειροκίνητα όταν αυτό το άτομο έχει αδιαθεσία. Θα μάθετε επίσης πώς να χρησιμοποιείτε έναν απινιδωτή. Θα μάθετε, μεταξύ άλλων, πώς να αναγνωρίζετε εάν ένα άτομο έχει χάσει τις αισθήσεις του και δεν έχει πια καρδιακούς παλμούς. Οι τεχνικές που μαθαίνετε κατά τη διάρκεια μιας εκπαίδευσης CPR εξασκούνται σε ένα ανδρείκελο CPR κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αυτό το μάθημα υγείας πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια για να αποφευχθεί η αραίωση των γνώσεών σας.

Δίπλωμα εκπαίδευσης CPR

Τι μαθαίνετε κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος πρώτων βοηθειών;

Εκτός από την εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ, θα λάβετε επίσης ένα μάθημα πρώτων βοηθειών; Στη συνέχεια θα μπορείτε να θεραπεύσετε εγκαύματα, αιμορραγίες, μώλωπες, σπασμένα οστά και άλλους μικροτραυματισμούς. Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος πρώτων βοηθειών θα μάθετε πώς να εφαρμόζετε σωστά μια διαδικασία συναγερμού όταν αντιμετωπίζετε έκτακτη ανάγκη ή ατύχημα. Θα μάθετε πώς να παρέχετε πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος για να περιορίσετε τις ζημιές και τις συνέπειες. Εκτός από τη θεραπεία τραυματισμών, θα μάθετε πώς να σβήνετε μια φωτιά και πώς να προστατεύετε τον εαυτό σας και τους άλλους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα δίπλωμα πρώτων βοηθειών για να αποκτήσετε τις απαιτούμενες ώρες εκπαίδευσης για έναν επαγγελματία οδηγό με κωδικό 95. Το μάθημα πρώτων βοηθειών έχει κωδικό U21-1 και είναι συμπλήρωμα στο πιστοποιητικό σας με κωδικό 95. Το U21-1 είναι ένα μάθημα ανανέωσης 7 ωρών και αφαιρείται από τις συνολικά 35 ώρες που πρέπει να ακολουθήσετε για την εξέταση του κωδικού 95. Εάν έχετε περάσει το μάθημα U21-1 θα λάβετε πιστοποιητικό CBR.

Μπορείτε να κάνετε ΚΑΡΠΑ χωρίς δίπλωμα;

Η ερώτηση: μπορείτε να κάνετε ΚΑΡΠΑ χωρίς δίπλωμα; Συχνά ζητείται. Στην Ολλανδία ενθαρρύνεται να βοηθάτε όλους, ανεξάρτητα από το αν έχετε δίπλωμα πρώτων βοηθειών ή όχι. Μάλλον έχετε μάθει τους βασικούς κανόνες ΚΑΡΠΑ κάποια στιγμή. Έτσι μπορείτε εύκολα να τα εφαρμόσετε και μπορούν επίσης να σώσουν ζωές. Εάν δεν έχετε προπονηθεί καθόλου, δοκιμάστε να κάνετε μόνο θωρακικές συμπιέσεις.

Διαφορά μεταξύ ανταπόκρισης έκτακτης ανάγκης και πρώτων βοηθειών

Η διαφορά μεταξύ ενός εσωτερικού ανταποκριτή έκτακτης ανάγκης (BHV) και ενός βοηθού πρώτων βοηθειών είναι ότι ως εταιρεία πρώτης βοήθειας ασχολείστε κυρίως με την πρόληψη ατυχημάτων, ενώ ένα βοήθημα πρώτων βοηθειών χρησιμοποιείται κυρίως όταν έχει ήδη συμβεί ένα περιστατικό. Ως υπάλληλος έκτακτης ανάγκης της εταιρείας, είστε υπεύθυνοι όταν συμβαίνει ένα ατύχημα και πρέπει επίσης να κατευθύνετε όλους τους συναδέλφους σας ως βοηθούς πρώτων βοηθειών. Ως εργαζόμενος σε έκτακτη ανάγκη της εταιρείας έχετε ολοκληρώσει ένα βασικό μάθημα πρώτων βοηθειών. Ως υπεύθυνος αντίδρασης έκτακτης ανάγκης της εταιρείας, μαθαίνετε επίσης την πρόληψη πυρκαγιάς και την εκκένωση. Αυτά είναι πράγματα που δεν θα μάθετε κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος ΚΑΡΠΑ ή ενός μαθήματος πρώτων βοηθειών. Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για άλλα πολύτιμα μαθήματα κατάρτισης που μπορείτε να παρακολουθήσετε ως οδηγός εταιρείας; Στη συνέχεια, διαβάστε εδώ ποια μαθήματα οδήγησης προσφέρει το Eurotransport College.

Schreibe einen Kommentar