Χρειάζονται τα αγγούρια να σκαρφαλώνουν; Συμβουλές κήπου 2023

36
Χρειάζονται τα αγγούρια να σκαρφαλώνουν;  Συμβουλές κήπου 2023

Αποθηκεύσετε για αργότερα!

Χρειάζονται τα αγγούρια για να σκαρφαλώσουν

Τα αγγούρια είναι βασικό στοιχείο των περισσότερων κήπων, αλλά αν είστε νέοι σε αυτά, μπορεί να μην γνωρίζετε πώς μεγαλώνουν. Μάθετε περισσότερα για το εάν τα αγγούρια πρέπει να σκαρφαλώνουν και αν ναι, πώς να τα βοηθήσετε να τα υποστηρίξετε.

Πρέπει τα αγγούρια να σκαρφαλώσουν? Υπάρχουν δύο είδη αγγουριών: θαμνώδη φυτά και φυτά αμπέλου. Τα αγγούρια μπορούν να αναπτυχθούν κατά μήκος του εδάφους, αλλά θα απλωθούν και θα πιάσουν πολύ χώρο. Εάν έχετε χρόνο, δημιουργήστε ένα πέργκολο από έναν φράκτη με αλυσίδες, κλουβιά ντομάτας ή σπάγκο για να στηρίξετε τα φυτά σας.

Να αφήσω τα αγγούρια μου να σκαρφαλώσουν;

Τα αγγούρια φυσικά θα θέλουν να σκαρφαλώσουν. Τα φυτά έχουν μικροσκοπικά έλικες που θα μοιάζουν να κρατούν κάτι, είτε πρόκειται για σύρμα, κορδόνι ή πέργκολα.

Ωστόσο, ορισμένοι κηπουροί είτε ξεχνούν να προσθέσουν μια συσκευή αναρρίχησης για τα αγγούρια τους είτε απλά δεν θέλουν. Σε αυτή την περίπτωση, τα αγγούρια θα σκαρφαλώσουν κατά μήκος του εδάφους και θα απλωθούν με αυτόν τον τρόπο.

Είναι καλύτερο να καλλιεργούμε αγγούρια κάθετα ή οριζόντια;

Γενικά, είναι καλύτερα να καλλιεργούμε τα αγγούρια κάθετα, δηλαδή προς τα πάνω, αντί για οριζόντια, δηλαδή κατά μήκος του εδάφους. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να έχετε επιτυχία με οποιαδήποτε μέθοδο.

Πλεονεκτήματα της κάθετης καλλιέργειας αγγουριού

Καθαριστής

Ανάλογα με την ποικιλία, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να ξεφλουδίσετε τα αγγούρια. Αντίθετα, μπορείτε απλά να τα φάτε ολόκληρα.

Ενώ θα εξακολουθείτε να θέλετε να καθαρίζετε τα αγγούρια σας, ανεξάρτητα από το πού μεγαλώνουν, εάν μεγαλώσουν κάθετα θα διασφαλίσετε ότι είναι πολύ πιο καθαρά από ό,τι αν αφεθούν να αναπτυχθούν οριζόντια.

Η κατακόρυφη ανάπτυξη σημαίνει ότι ένα γρήγορο πλύσιμο είναι το μόνο που χρειάζεστε για να προετοιμάσετε την καλλιέργεια σας. Αντίθετα, θα πρέπει να μουλιάσεις και, ενδεχομένως, να τρίψεις τα αγγούρια σου για να φύγουν τυχόν βρωμιές ή λάσπες.

Καλύτερη κυκλοφορία του αέρα

Καθώς τα αγγούρια μεγαλώνουν κατακόρυφα, έχουν περισσότερο χώρο γύρω τους. Αυτή η βελτιωμένη κυκλοφορία του αέρα σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες ασθένειες και σήψη να λάβει χώρα.

Οι περισσότερες ασθένειες μεταφέρονται από έντομα ή άλλα φυτά. Όσο λιγότερο συγκινητικό υπάρχει, τόσο λιγότερη ασθένεια.

Μπορείτε επίσης να περιμένετε να δημιουργηθεί σήψη με τα αγγούρια στο έδαφος, ειδικά εάν πλημμυρίσουν από έντονες βροχοπτώσεις. Καθώς το νερό διεισδύει στα αγγούρια, μπορεί να οδηγήσει σε σήψη, που θα καταστρέψει ολόκληρο το λαχανικό.

Λιγότερος χώρος

Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια ενός τεράστιου κήπου. Η κάθετη κηπουρική μπορεί να σας επιτρέψει να έχετε όλα όσα θέλετε χωρίς να χρειάζεται να καταλάβετε ολόκληρη την αυλή σας.

Εκπαιδεύοντας τα αγγούρια σας, μπορείτε να έχετε περισσότερο χώρο για άλλες καλλιέργειες. Επιτρέπει επίσης ένα επιπλέον στοιχείο, ώστε ο κήπος σας να έχει περισσότερο βάθος.

Πλεονεκτήματα της οριζόντιας καλλιέργειας αγγουριού

Πιο εύκολο για τα παιδιά

Τα αγγούρια είναι από εκείνα τα λαχανικά που λατρεύουν τα περισσότερα παιδιά. Όσο πιο εύκολη πρόσβαση έχουν τα παιδιά στα λαχανικά, τόσο πιο πιθανό είναι να τα δοκιμάσουν.

Μερικά αμπέλια αγγουριού μπορεί να ψηλώσουν αρκετά, καθιστώντας τα απρόσιτα για τα παιδιά. Ενώ οι ενήλικες δεν θα πρέπει να δυσκολεύονται να μαζέψουν αγγούρια από μια πέργκολα, εάν έχετε παιδιά και θέλετε να τα εμπλέξετε στη διαδικασία της κηπουρικής, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αφήσετε τα αγγούρια σας να μεγαλώσουν οριζόντια.

Λιγότερη δουλειά

Ανάλογα με το πόσα φυτά αγγουριού θέλετε και πού θα βρίσκονται, μπορεί να χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να φτιάξετε την κατάλληλη συσκευή αναρρίχησης. Ακόμη και η τοποθέτηση κορδονιών και πόλων γι ‚αυτούς μπορεί να χρειαστεί λίγη προσπάθεια.

Επιπλέον, πρέπει να έχετε αυτές τις δομές στη θέση τους πριν αρχίσουν να αναπτύσσονται τα αγγούρια σας, διαφορετικά μπορείτε να διακινδυνεύσετε να τα σπάσετε καθώς τα μετακινείτε στη θέση τους. Μερικές φορές η πολυάσχολη ζωή μας εμποδίζει την κηπουρική, και αυτό είναι εντάξει.

Τι θα συμβεί αν δεν πασπαλίζετε τα αγγούρια;

Εάν δεν έχετε πέργκολα ή άλλη συσκευή για τα αγγούριά σας στη θέση τους, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε. Το φυτό θα μεγαλώνει ακόμα και θα παράγει.

Το φυτό αγγουριού απλά θα αναπτυχθεί σε όλο το έδαφος, αναζητώντας μέρη για να προσκολληθεί, όπως σε σχισμές και γύρω από πέτρες. Το φυτό σας θα εξακολουθεί να ανθίζει και να παράγει αγγούρια.

Σε τι μπορούν να αναπτυχθούν τα αγγούρια;

Σε τι μπορούν να αναπτυχθούν τα αγγούρια

Φράχτη με κρίκο αλυσίδας

Εάν έχετε έναν φράχτη με αλυσίδα γύρω από την ιδιοκτησία σας, σκεφτείτε να καλλιεργήσετε αγγούρια γύρω του. Τα μικρά σύρματα είναι ιδανικά για τρύπες αγγουριού. Απλώς βεβαιωθείτε ότι μεγαλώνουν στην πλευρά του φράχτη ή έχετε έναν τρόπο πρόσβασης στην άλλη πλευρά.

Κλουβιά ντομάτας

Τα μεγάλα κλουβιά τομάτας μπορούν σίγουρα να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην υποστήριξη των φυτών αγγουριού. Απλώς τοποθετήστε το κλουβί στο έδαφος μετά τη φύτευση, έτσι ώστε τα αγγούρια να κολλήσουν σε αυτό αμέσως.

πέργκολα με χορδές

Το μόνο που χρειάζεστε για μια πέργκολα με κορδόνια είναι μερικά κοντάρια από μπαμπού και λίγο κορδόνι. Δέστε το κορδόνι στην κορυφή των πόλων και μετά δέστε περισσότερα κομμάτια ώστε να κρέμονται στο χώμα. Σφίξτε τα πάντα για να είναι ισχυρό και υποστηρικτικό.

Καφασωτό καμάρας

Εάν έχετε κάποια επιπλέον χρήματα και θέλετε να κάνετε τζαζ τον κήπο σας, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα καφασωτό καφασωτό. Τοποθετήστε το ανάμεσα σε δύο υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου ή πάνω από ένα μονοπάτι για μια εκπληκτική κατακόρυφη οθόνη.

Ξύλινο καφασωτό

Ένα ξύλινο πλέγμα θα παρέχει χώρο για να αναπτυχθούν τα αγγούρια σας και θα φαίνονται όμορφα σε κάθε κήπο. Μπορείτε να το αφήσετε μόνο του ή μπορείτε να το στηρίξετε σε έναν φράχτη εάν δεν έχετε χώρο.

Όλα τα αγγούρια μεγαλώνουν σαν αμπέλια;

Εάν, αφού διαβάσετε αυτό, ανησυχείτε για το πώς να καλλιεργήσετε αγγούρια, υπάρχει μια απλούστερη μέθοδος. Απλώς φυτέψτε αγγούρια.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αγγουριών που αναπτύσσονται σε θάμνο και όχι σε αμπέλι. Είναι πιο εύκολο να αναπτυχθούν και μπορούν να φυτευτούν σε δοχείο που ελευθερώνει χώρο στον κήπο σας.

Απλώς διαβάστε τις οδηγίες στη συσκευασία σπόρων ή στη θήκη δενδρυλλίων για να δείτε τι είδους αγγούρι έχετε. Αναζητήστε ποικιλίες θάμνων και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε τόσο πολύ για την καλλιέργεια τους.

συμπέρασμα

Ενώ οι θαμνώδεις ποικιλίες αγγουριών δεν χρειάζεται να σκαρφαλώνουν, οι κάθετες ποικιλίες το κάνουν. Μπορείτε να επιλέξετε από διαφορετικούς τύπους πέργκολες για να στηρίξετε τα αγγούρια σας, αν και αν επιλέξετε να τα αφήσετε να μεγαλώσουν οριζόντια, θα επιβιώσουν.

Σχετικά Άρθρα:

Αποθηκεύσετε για αργότερα!

Schreibe einen Kommentar