6 Τρόποι με τους οποίους οι Influencers βγάζουν χρήματα και τι σημαίνει για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ (The Motherhood

22
6 Τρόποι με τους οποίους οι Influencers βγάζουν χρήματα και τι σημαίνει για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ (The Motherhood

Είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που ακούνε οι influencers… «Πώς βγάζεις χρήματα όντας influencer;» Από τις πρώτες μέρες που οι άνθρωποι ρωτούσαν „τι είναι ένας blogger;“ για τους influencers και τους δημιουργούς περιεχομένου που αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας, οι επιλογές δημιουργίας εσόδων για influencers έχουν αυξηθεί εκθετικά. Ως ενεργός συμμετέχων στον χώρο των influencers από την αρχή, υποστηρίξαμε και δώσαμε προτεραιότητα στους influencers που πληρώνουν πολύ πριν γίνει το πρότυπο του κλάδου.

Ας μπούμε σε αυτό!

Οι influencers κερδίζουν χρήματα μέσω πολλαπλών καναλιών, μερικές φορές συνδυάζοντας προσπάθειες ή μένουν σε μια ροή εσόδων που τους εξυπηρετεί. Ας δούμε τι είναι διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή, σωστά;

Τα παλιά stand-by’s:

  • Διαφημίσεις και χορηγίες: Οι influencers μπορούν να πουλήσουν διαφημιστικό χώρο στο ιστολόγιό τους ή να συνεργαστούν με επωνυμίες για περιεχόμενο χορηγίας (hello, #ad) στις κοινωνικές τους πλατφόρμες.
  • Σύνδεσμοι συνεργατών και κωδικοί επιρροής: Οι Influencers παρέχουν έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο ή κωδικό επωνυμίας και όταν οι ακόλουθοι κάνουν κλικ/σύρουν προς τα πάνω και/ή χρησιμοποιούν αυτά για να κάνουν μια αγορά, ο επηρεαστής κάνει μια μικρή προμήθεια από αυτήν την πώληση (η οποία μπορεί να αθροίζεται με την πάροδο του χρόνου – δείτε τις προμήθειες Prime Day της Grace Atwood που μοιράστηκε πρόσφατα στα Stories της στο Instagram).
Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από το Instagram Stories της Grace Atwood

Αποκλειστικές προσφορές:

  • Συνδρομές δημιουργών: Οι συνδρομές δημιουργών γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς καθώς το κοινό θέλει περισσότερο αποκλειστικό περιεχόμενο. Οι ακόλουθοι μπορούν να εγγραφούν σε περιεχόμενο premium ή αποκλειστικό για να υποστηρίζουν τους δημιουργούς σε συνεχή βάση. Για παράδειγμα, ο δημοφιλής λογαριασμός Instagram Η Μακερίστα εκτοξεύτηκε Thrift Club πέρυσι, ένας λογαριασμός μόνο με συνδρομή που δίνει στους συνδρομητές μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά στα οικονομικά ευρήματά της, συμβουλές για τον τρόπο διαπραγμάτευσης των τιμών, υποστήριξη της κοινότητας, τι να αναζητούν στα καταστήματα κ.λπ.
    • Δεν είναι μόνο οι δημιουργοί που μπαίνουν στη δράση, αλλά φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει το Twitter Σούπερ ακόλουθοι Twitter που θα επέτρεπε σε ορισμένους χρήστες να χρεώνουν τους ακόλουθους για πρόσβαση σε επιπλέον περιεχόμενο.
  • Δώρα και συμβουλές δημιουργών: Οι ακόλουθοι μπορούν να αγοράσουν ένα νόμισμα συγκεκριμένο για την πλατφόρμα και να χρησιμοποιήσουν τα κουπόνια για να δώσουν φιλοδωρήματα δημιουργούς. Το TikTok και το Twitch το προσφέρουν αυτήν τη στιγμή. του Twitter Δοχείο φιλοδωρήματος θα επιτρέψει στους χρήστες να στέλνουν χρήματα απευθείας στους αγαπημένους τους λογαριασμούς και την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Twitter Μπλε θα επιτρέψει στους δημιουργούς να δημοσιεύουν και να δημιουργούν έσοδα από ενημερωτικά δελτία, μεταξύ πολλών άλλων νέων λειτουργιών.
  • Κεφάλαια δημιουργών: Οι πλατφόρμες θα πληρώνουν τους δημιουργούς βάσει συγκεκριμένων στόχων ή συνολικής απόδοσης αναρτήσεων (Το TikTok Creator Fund και το YouTube Shorts Fund είναι δύο δημοφιλή funds, atm).
Φωτογραφία: Twitter

Το νέο πλήθος:

  • Ζωντανό περιεχόμενο που δημιουργεί έσοδα: Ενώ είναι ακόμη ένα έργο σε εξέλιξη, η δημοτικότητα του ζωντανού περιεχομένου συνεχίζει να αυξάνεται και μαζί με αυτό έρχονται νέες τακτικές δημιουργίας εσόδων. Με Clubmarket για το Clubhouse, οι επωνυμίες μπορούν να πληρώσουν για να έχουν μια επώνυμη αίθουσα, να λάβουν ένα μήνυμα από τον παρουσιαστή ή να είναι χορηγός συν-οικοδεσπότης. Άλλες πλατφόρμες όπως το Twitter ενσωματώνουν την έκδοση εισιτηρίων, ώστε οι δημιουργοί να μπορούν να χρεώνουν τους χρήστες για να συμμετέχουν ζωντανά Χώροι με εισιτήρια. Αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς είναι βέβαιο ότι θα δούμε και άλλες πλατφόρμες να ακολουθούν το παράδειγμά τους.

Τι σημαίνει λοιπόν όλο αυτό για τις μάρκες; Καθώς οι παράγοντες επιρροής και οι δημιουργοί περιεχομένου εξερευνούν περισσότερους τρόπους δημιουργίας εσόδων (δεν έχουμε καν αγγίξει προσφορές βιβλίων, εμπορικά προϊόντα, podcast κ.λπ.), έχουν τη δυνατότητα να είναι πιο επιλεκτικοί με τις συνεργασίες, να απαιτούν περισσότερο δημιουργικό έλεγχο του περιεχομένου που χορηγείται και να επιλέγουν την αυθεντικότητα πέρα από την ανάγκη. Αλλά αυτό το τελευταίο σημείο είναι σημαντικό – όσο πιο επιλεκτικός είναι ο influencer, τόσο πιο αυθεντική είναι μια συνεργασία, δημιουργώντας μεγαλύτερη αφοσίωση από το κοινό τους. Engagement = αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε θαυμαστές/πελάτες της επωνυμίας.

Φωτογραφία: Sprout Social

Αυτό σημαίνει επίσης ότι διαφορετικοί δημιουργοί θα καταλήξουν να δίνουν προτεραιότητα σε διαφορετικές πλατφόρμες με βάση τη δομή πληρωμής που έχει περισσότερο νόημα για το περιεχόμενό τους. Για παράδειγμα, Ίνσταγκραμ και Pinterest κινούνται στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό σημαίνει ότι οι δημιουργοί που ενδιαφέρονται να έχουν αναρτήσεις για αγορές και συνδέσμους συνεργατών θα τα πάνε καλύτερα εδώ, ενώ οι δημιουργοί που ενδιαφέρονται να φιλοξενούν ζωντανό, αποκλειστικό ή/και περιεχόμενο με συνδρομή πιθανότατα θα δώσουν προτεραιότητα σε πλατφόρμες όπως το Twitter και το Clubhouse.

Αυτό προσθέτει ένα άλλο επίπεδο προσοχής για τις επωνυμίες όταν τον εντοπισμό των καλύτερων δημιουργών για συνεργασία για καμπάνιες επηρεασμού. Πώς να επιλέξετε τους κατάλληλους παράγοντες επιρροής για το πρόγραμμά σας είναι μια μεγαλύτερη συζήτηση (ή μια ανάρτηση ιστολογίου, υπόδειξη).

Φτου! Αυτά είναι πολλά για να τα αφομοιώσετε και μέχρι να το διαβάσετε, είμαι σίγουρος ότι μια άλλη πλατφόρμα θα κυκλοφορήσει ένα νέο κομμάτι δημιουργίας εσόδων…Αλλά αυτό είναι που είναι τόσο συναρπαστικό. αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ακούει τους δημιουργούς και προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους, παρέχοντας παράλληλα νέες ευκαιρίες στις επωνυμίες να επωφεληθούν από το μάρκετινγκ επιρροής και να συνεργαστούν με τους δημιουργούς με πιο στρατηγικό τρόπο.

Schreibe einen Kommentar