Hairstyling: Μια διασκεδαστική καριέρα δίνοντας στους ανθρώπους εμπιστοσύνη

16
Hairstyling: Μια διασκεδαστική καριέρα δίνοντας στους ανθρώπους εμπιστοσύνη

Hairstyling: Μια διασκεδαστική καριέρα δίνοντας στους ανθρώπους εμπιστοσύνη

Το χτένισμα πάντα μου φαινόταν τόσο λαμπερό. Το κομψό κομμωτήριο με τους φανταχτερούς καφέδες που σερβίρονται από άψογα κομμένους βοηθούς ενώ περιμένετε να σας πει ο στυλίστας σας. Μετά, κάθεσαι σε εκείνη την καρέκλα, η κάπα συνεχίζει και ΤΟΤΕ συμβαίνει η μαγεία.

Θέλω να πω, τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από το να έχεις τη δύναμη να μεταμορφώνεις τους ανθρώπους, ακόμα κι αν είναι μόνο μέσω του λούσιμου των μαλλιών τους; Υπάρχει καλύτερο δώρο να κάνεις σε κάποιον από την αυτοπεποίθηση; Όχι κατά τη γνώμη μου.

Μερικοί λένε ότι το χαμόγελό σου είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι άνθρωποι σε σένα, αλλά φέτος, που αυτά τα χαμόγελα έχουν καλυφθεί με μάσκες, νομίζω ότι είναι ένα αρκετά ασφαλές στοίχημα να πεις ότι τα μαλλιά σου είναι αυτό που σε κάνει πραγματικά να προσέξεις.

Η Katrina Pereira ξεκίνησε την καριέρα της στο χτένισμα πριν από δέκα χρόνια και ακόμη και μια ολόκληρη δεκαετία αργότερα, μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας και πολλαπλών κυβερνητικών διακοπών, εξακολουθεί να αγαπά το επάγγελμά της και δεν μπορεί να φανταστεί ποτέ να κάνει κάτι άλλο.

«Ήμουν πάντα τόσο χαρούμενη που ήμουν πίσω από την καρέκλα», λέει η Κατρίνα. «Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Αγαπώ τη δουλειά μου και δεν θα την άλλαζα για τον κόσμο».

Τώρα, ως ξένος που κοιτάω μέσα, πάντα ένιωθα ότι το χτένισμα θα ήταν μια εξαιρετικά αγχωτική δουλειά. Εννοώ ότι μια λάθος επιλογή χρώματος θα μπορούσε να καταστρέψει ολόκληρη την εμφάνιση κάποιου και νομίζω ότι όλοι είχαμε ένα κακό κούρεμα ή δύο που μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα λάθος ψαλιδάκι μπορεί να καταστρέψει την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου. Η Κατρίνα, όμως, δεν αγχώνεται καθόλου. «Το να βεβαιωθώ ότι ο πελάτης είναι ευχαριστημένος θα έλεγα ότι είναι ο μεγαλύτερος στρεσογόνος παράγοντας μου, αλλά αν είστε σίγουροι για αυτό που κάνετε, δεν αισθάνεστε πραγματικά έτσι».

Η Κατρίνα πήρε ένα ιδιωτικό πρόγραμμα κολεγίου και πιστεύει ότι όσα έμαθε στην τάξη της έδωσαν τα θεμέλια που χρειαζόταν για να νιώθει σίγουρη για να συνεχίσει τη μαθητεία της, κάτι που τελικά την οδήγησε στην απόκτηση της άδειας κομμωτικής της.

«Να εκπαιδεύεστε πάντα», τονίζει, «η εκπαίδευση είναι το κλειδί. Μην νομίζεις ποτέ ότι τα ξέρεις όλα γιατί δεν τα ξέρεις. Υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο να μάθεις και μια νέα τάση να ακολουθήσεις».

Για το λόγο αυτό, η Katrina εργαζόταν πάντα σε ένα χώρο κομμωτηρίου μαθαίνοντας από τους συνομηλίκους της. της αρέσει η φασαρία ενός πολυσύχναστου κομμωτηρίου και της αρέσει να εργάζεται πίσω από την καρέκλα.

Ωστόσο, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές όσον αφορά το χτένισμα. Μπορείτε να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο, μπορείτε να είστε προσωπικός στυλίστας, μπορείτε να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση, μπορείτε να εργαστείτε σε σκηνές ταινιών ή στην τηλεόραση, να κάνετε πωλήσεις για μια σειρά προϊόντων ή κατασκευαστή ή ακόμα και να επιλέξετε να εργαστείτε σε ένα πολυτελές σαλόνι όπως η Katrina .

Οι επιλογές είναι ατελείωτες και οι μέρες είναι πάντα διαφορετικές. Είναι ικανοποιητικό να μπορείτε να προσθέσετε λίγη άνοιξη στο βήμα ενός πελάτη μεταμορφώνοντας την εμφάνισή του και είναι μια καριέρα που δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί σας στο σπίτι στο τέλος της ημέρας.

Η Katrina γελάει και παραδέχεται ότι είναι αλήθεια ότι οι κομμωτές αντιμετωπίζονται συχνά σαν θεραπευτές μερικής απασχόλησης, μαθαίνοντας συχνά λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής των πελατών τους, αλλά, της αρέσει να είναι κάποιος που εμπιστεύονται οι πελάτες της και αισθάνονται ασφαλείς να εμπιστεύονται, απλώς ένα άλλο προνόμιο εργασίας κατά τη γνώμη της .

Έτσι, όταν πρόκειται για τα χαρακτηριστικά του τι κάνει έναν καλό κομμωτή. από την οπτική της Κατρίνας, είναι ότι πρέπει να είσαι άνθρωπος του λαού. «Πρέπει πραγματικά να θέλεις να γνωρίσεις ανθρώπους. Όχι μόνο αυτό που τους αρέσει αλλά και ποιοι είναι. Οι καλύτεροι κομμωτές χρειάζονται μια εξωστρεφή/φιλική προσωπικότητα για να κάνουν τους πελάτες τους να αισθάνονται άνετα και ευπρόσδεκτοι στην καρέκλα σας. Πρέπει να είσαι καλός ακροατής. ώστε να μπορείτε πραγματικά να καταλάβετε τι θέλει ένας πελάτης για να εξασφαλίσει ότι θα φύγει ευχαριστημένος».

Η συμβουλή της Katrina για μακροζωία στην επιχείρηση είναι να παραμείνετε πιστοί σε αυτό που είστε. «Ο μόνος ανταγωνισμός που πρέπει να έχεις είναι με τον εαυτό σου. Με κάθε πελάτη ο στόχος σας πρέπει να είναι να τον βγάλετε έξω από το πάρκο και να τον συνεχίσετε να επιστρέφει.»

Είναι μια καριέρα όπου οι δεξιότητές σας επηρεάζουν άμεσα το εισόδημά σας. Όσο πιο ευτυχισμένοι είναι οι πελάτες σας, όσο περισσότερες παραπομπές θα λάβετε, τόσο πιο απασχολημένοι θα είστε, κάτι που τελικά οδηγεί σε μεγαλύτερο μισθό.

Μια καριέρα στο χτένισμα πληρώνει καλά και είναι επίσης μια δουλειά «καλή αίσθηση». Οι πελάτες αφήνουν πάντα την καρέκλα σας να νιώθουν καλύτερα από ό,τι όταν μπήκαν μέσα. Συνήθως, η ευτυχία τους είναι με το στυλ που τους έχετε δημιουργήσει, αλλά συχνά η καλοσύνη και η ενθάρρυνση που τους παρέχετε είναι που θα τους κάνουν να επιστρέφουν για περισσότερα.

Schreibe einen Kommentar