OCEAN SIGNAL LAUNCHES RESCUEME PLB3 – COSPAS-SARSAT ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΩΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΣ ΦΑΡΟΣ ΜΕ AIS ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΝΑ COMPACT ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ

16
OCEAN SIGNAL LAUNCHES RESCUEME PLB3 – COSPAS-SARSAT ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΩΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΣ ΦΑΡΟΣ ΜΕ AIS ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΝΑ COMPACT ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ

Συνδυάζοντας για πρώτη φορά πολλαπλά επίπεδα ενσωματωμένης τεχνολογίας σήματος σε έναν προσωπικό φάρο εντοπισμού, το πρόσφατα εγκεκριμένο Cospas-Sarsat και το RED Ocean Signal rescueME PLB3 προσφέρει στους σκάφους την πιο ισχυρή λύση ασφαλείας για γρήγορη διάσωση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Man Overboard (MOB).

Η επόμενη γενιά PLB3 ενώνει δύο διαφορετικά βασικά συστήματα για να παρέχει στον επιζώντα τις καλύτερες πιθανότητες να ειδοποιήσει γρήγορα τους άλλους για μια κατάσταση κινδύνου – επωφελούμενος από τις παγκόσμιες δυνατότητες απόκρισης των υπηρεσιών διάσωσης Cospas-Sarsat, ενώ χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία AIS για να υποδείξει μια θέση MOB σε κοντινά σκάφη για άμεση βοήθεια.

Σχεδιασμένο για εγκατάσταση μέσα σε σωσίβιο για ημιαυτόματη ενεργοποίηση κατά το φούσκωμα, το Ωκεανό σήμα PLB3 ενσωματώνει τον εντοπισμό θέσης GNSS (Global Navigation Satellite System), σήματα 406 MHz, 121,5 MHz και μετάδοση AIS, καθώς και τη νέα τεχνολογία Galileo Return Link Service (RLS), για να παρέχει μια ολοκληρωμένη και πλήρη σύνδεση επικοινωνίας με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ακόμη και αν ο επιζών είναι ανίκανος.

Η Ocean Signal εισήγαγε επίσης το Near Field Communications (NFC) στο rescueME PLB3, απελευθερώνοντας έναν νέο τρόπο για τους ιδιοκτήτες beacon να παρακολουθούν τα beacon τους, να ελέγχουν τα αποτελέσματα αυτοελέγχου, να προβάλλουν τοποθεσίες δοκιμών GNSS και να παρακολουθούν την απόδοση και τη συντήρηση του beacon. Κρατώντας απλώς ένα κινητό τηλέφωνο πάνω από την καθορισμένη περιοχή NFC του φάρου, οι πιο πρόσφατες πληροφορίες του φάρου μεταφέρονται αυτόματα στην εφαρμογή Ocean Signal για κινητά για προβολή.

Το rescueME PLB3, μόλις ενεργοποιηθεί, μεταδίδει ένα σήμα ανθρώπου AIS στη θάλασσα, το οποίο θα συλληφθεί από οποιοδήποτε σκάφος εξοπλισμένο με AIS εντός της εμβέλειας ραδιοσυχνοτήτων VHF και θα αποτυπωθεί σε ένα συνδεδεμένο χαρτογράφο ή σύστημα ECDIS.

Ταυτόχρονα, ένα σήμα κινδύνου 406 MHz θα μεταδώσει γρήγορα και με ακρίβεια τη θέση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο δορυφόρων έρευνας και διάσωσης Cospas-Sarsat για να ειδοποιήσει την Έρευνα και Διάσωση ενός ατόμου σε σοβαρό και επικείμενο κίνδυνο, πυροδοτώντας μια διεθνή απάντηση που θα να προωθηθεί στην καταλληλότερη υπηρεσία διάσωσης για τον εντοπισμό του επιζώντος.

Προσφέροντας ζωτική διαβεβαίωση σε μια απειλητική για τη ζωή έκτακτη ανάγκη, το PLB3 είναι συμβατό με την τεχνολογία ειδοποίησης Return Link Service (RLS) και μπορεί να παρέχει στον χρήστη επιβεβαίωση ότι το διεθνές δορυφορικό σύστημα έχει λάβει το μήνυμα κινδύνου και τη θέση του.

Ο προσωπικός φάρος εντοπισμού Ocean Signal AIS διαθέτει περισσότερα ενσωματωμένα τοπικά βοηθήματα εντοπισμού θέσης με τη μορφή του σήματος υποδοχής 121 MHz, καθώς και ορατά και υπέρυθρα φώτα στροβοσκοπίου, τα οποία θα λειτουργούν για να καθοδηγούν τη βοήθεια απευθείας στην τοποθεσία, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ή άλλες διασώσεις χαμηλής ορατότητας.

Για τους ναυτικούς που επιχειρούν σε σχετικά κοντινή απόσταση από άλλα σκάφη, η πιο πιθανή πηγή ταχείας διάσωσης θα προέλθει από ένα από αυτά τα σκάφη που θα έχουν ειδοποιηθεί από το σήμα MOB του AIS. Εάν αυτό το σήμα δεν ληφθεί από ένα σκάφος εντός εμβέλειας, τότε το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα 406 MHz θα ενεργοποιήσει μια απόκριση κατάλληλη για την τοποθεσία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ocean Signal, James Hewitt, δήλωσε: «Απαντώντας στη σημαντική ζήτηση για μια φιλική προς τον χρήστη και συμπαγή συσκευή AIS MOB και Cospas-Sarsat PLB σε ένα πακέτο, το PLB3 προσφέρει σε όλους τους σκάφους ένα νέο επίπεδο ασφάλειας που θα βοηθήσει να σωθούν περισσότερες ζωές, ενώ επίσης βοηθώντας τις υπηρεσίες διάσωσης στον εντοπισμό και την παροχή βοήθειας σε επιζώντες. Όχι μόνο το παραδώσαμε στο νέο PLB3, αλλά η προσθήκη του NFC και της νέας εφαρμογής για κινητά κάνει την τεχνολογία μας πιο φιλική προς τον χρήστη, παρέχοντας στους πελάτες μας την τεχνολογία που περιμένουν. Η Ocean Signal έχει αναπτύξει μια σειρά από συσκευές ασφαλείας που φημίζονται για τον καινοτόμο σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και τα χαρακτηριστικά τους, επομένως είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τις λύσεις που διατίθενται στους πελάτες με αυτήν την πρωτοποριακή συσκευή.

«Η Ocean Signal συνιστά ότι οποιοσδήποτε ταξιδεύει με σκάφος ανοικτής θαλάσσης θα πρέπει να έχει και τα 406 MHz και το AIS για να βελτιστοποιήσει τις πιθανότητές του να ειδοποιήσει τους άλλους για μια κατάσταση κινδύνου. Η λειτουργία AIS είναι πιο αποτελεσματική όταν είναι πιθανό να υπάρχουν πλοία εντός του ασύρματου VHF όπου η ειδοποίηση κινδύνου θα ληφθεί από τους δέκτες AIS, καθώς αυτά τα σκάφη θα έχουν στη συνέχεια όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αλλάξουν πορεία και να προσφέρουν βοήθεια στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης .»

Ο φάρος Ocean Signal διαθέτει καινοτόμα σχεδιαστικά στοιχεία και πολυλειτουργικά κλιπ για να διασφαλίσει ότι η συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε σωσίβιο ή να μεταφερθεί στο άτομο του χρήστη.

Με βάρος μόλις 0,42 λίβρες (190 γραμμάρια), το στιβαρό και αδιάβροχο rescueME PLB3 έχει διαστάσεις 7,87 ίντσες / 20 cm (L) x 1,41 ίντσες / 3,6 cm (Π) x 1,81 ίντσες / 3,0 cm (D). Είναι συμβατό με MEOSAR και μπορεί να λειτουργεί για 24 ώρες, με διάρκεια μπαταρίας πέντε ετών.

Το Ocean Signal rescueME PLB3 έχει προταθεί για βραβείο DAME στο METSTRADE 2022.

Αυτή η συσκευή δεν έχει ακόμη εγκριθεί όπως απαιτείται από τους Κανόνες της FCC. Αυτή η συσκευή δεν προσφέρεται και δεν μπορεί να προσφερθεί προς πώληση ή μίσθωση ή πώληση ή μίσθωση έως ότου ληφθεί τέτοια εξουσιοδότηση.

Schreibe einen Kommentar