The Newport Bermuda Race | Ινστιτούτο Webb

15
The Newport Bermuda Race |  Ινστιτούτο Webb

Aboard the Desperado του Abner Mills ’24

Η εμπειρία μου στο Desperado για τον αγώνα Newport to Bermuda Race ήταν πολύ διαφορετική από εκείνη του Zach στο Groupe 5. Ταξιδέψαμε με 12 άτομα με ένα σετ 3 ομάδων ρολογιών και ένα Navigator που ήταν ξεχωριστό από το σύστημα ρολογιών.

Σε έναν αγώνα απόστασης όπως το N2B, είναι πολύ συνηθισμένο να περνάτε χρόνο σε κάθε ρόλο σε ένα σημείο ή στο άλλο. Είμαι συνήθως τοξότης και όντως συμμετείχα στις περισσότερες αλλαγές πανιών, αλλά αφιέρωσα επίσης πολύ χρόνο στο κόψιμο των πανιών και στην οδήγηση του σκάφους. Η πρώτη μέρα του αγώνα είχε άθλιο καιρό, ήταν πολύ γεμάτες θάλασσες και μπόλικες βροχές που δοκίμασαν σίγουρα το στομάχι μου. Την επόμενη μέρα που οδηγούσε στο ρέμα του κόλπου είχε ισχυρούς ανέμους και αξιοπρεπή κύματα για σερφ. Βλέπαμε ταχύτητες σκαφών στην εφηβεία πολύ συχνά και πιστεύω ότι η μέγιστη ταχύτητα του σκάφους μας ήταν 23kts. Έπρεπε να βγούμε έξω πριν από το ρεύμα του κόλπου για να αποφύγουμε το δυσμενές ρεύμα, αλλά μετά από λίγες ώρες, κατευθυνθήκαμε ξανά προς τις Βερμούδες.

Ο καθηγητής Ρόις αναλαμβάνει το τιμόνι

Το πρωί της τελευταίας μας μέρας, το αεράκι άρχισε να σβήνει και ο υπόλοιπος αγώνας μας ήταν λίγο πιο αργός. Τελικά μπήκαμε μετά από 73 ώρες 51 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα. Ο Zach μπορεί να γνωρίζει καλύτερα τις συνθήκες από μένα, είναι καλύτερος στο να θυμάται αυτές τις λεπτομέρειες, επίσης ήταν σε σχετικά κοντινή απόσταση για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
Καταλήξαμε να ερχόμαστε 2οι στο Gibbs Hill Professional Division και 1οι στην Κατηγορία 18 για αυτόν τον Αγώνα, κάτι που αποδεικνύεται για ένα σκάφος γεμάτο μαθητές.

Ιστιοπλοΐα φόντο

• Συν-Καπετάνιος Ομάδας Offshore μαζί με τον Zach Doerr.
• Πρώτα έμαθα να πλέω παίρνοντας το διακριτικό ιστιοπλοΐας με μικρό σκάφος στην καλοκαιρινή κατασκήνωση προσκόπων.
• Για να συνεχίσω την ιστιοπλοΐα και να μάθω περισσότερα, βρήκα μια ομάδα που ονομάζεται Cayuga Lake Cruising Fleet. Θα έπρεπε να ταξιδεύω μιάμιση ώρα μονή διαδρομή για να μπορώ να πλέω κάθε Σαββατοκύριακο. Ταξίδεψα με ένα Tanzer 25 συνήθως σε έναν μικτό στόλο με περίπου 5 έως 8 άλλα σκάφη. Το σκάφος μου τα πήγαινε καλά συνήθως.
• Από τότε που ξεκίνησα στο Webb έχω συνδεθεί πάνω από 3500nm.
• Το μεγαλύτερο μέρος της ιστιοπλοΐας μου στο Webb ήταν στο Figaro 2 με το 2ο εξάμηνο του δεύτερου έτους συμπεριλαμβανομένων πολύ περισσότερων ιστιοπλοΐων στο Desperado για αγώνες όπως Vineyard (φθινοπωρινό εξάμηνο), AYC Spring Race Series, EDLU, Block Island Race, Newport – Bermuda Race.
• Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μεταξύ πρωτοετής και δευτεροετούς έτους, έμεινα στην πανεπιστημιούπολη με μερικούς άλλους και έτρεξα στην εβδομάδα αγώνων Block Island, στο Around Long Island Race και σε πολλούς άλλους αγώνες στο Long Island Sound.

Aboard the Figaro 2 του Zachary Doerr ’24

Ο Zach Doerr ’24 μαζί με τον προπονητή Vlad Shablinsky

Ταξίδεψα με ένα τροποποιημένο Figaro 2 στο Double Handed Division με τον προπονητή μου Vlad Shablinsky. Η αρχή για εμάς ήταν καταπληκτικές συνθήκες. Είχαμε μια μικρή μερίδα προς τον άνεμο φεύγοντας από το Νιούπορτ προτού να γίνει σφιχτός άνεμος με 18-20 κόμβους ανέμου από νοτιοδυτικά.

Μέσα σε δύο-τρεις ώρες, όμως, ο αέρας έσβησε. Σε αυτό το σημείο, είχαμε αρκετά μεγάλα υπολείμματα πρηξίματος που έκαναν το σκάφος αρκετά άθλιο να βρίσκεται. Αυτές οι συνθήκες κράτησαν το υπόλοιπο της πρώτης ημέρας. Κάναμε πολλές αλλαγές πανιών σε συνθήκες φωτός και αστάθειας καθώς ένα κρύο μέτωπο πέρασε από πάνω μας.

Αφού πέρασε το μέτωπο στα μέσα της πρώτης νύχτας, ο αέρας άρχισε να γεμίζει όμορφα από τα βορειοδυτικά με 20 κόμβους. Τοποθετήσαμε το τρέξιμο μας, το οποίο κουβαλούσαμε για τον υπόλοιπο αγώνα. Τα κύματα χτίστηκαν και υπήρχαν πολλές καλές ευκαιρίες για σερφ. Οι κορυφαίες ταχύτητες του σκάφους που κατέβαιναν τα κύματα ήταν συνήθως 16-20 κόμβοι, με τελική ταχύτητα για τον αγώνα 21 κόμβων. Καθ‘ όλη τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, αυξήθηκε σε ισχύ καθώς πλησιάζαμε στο Ρεύμα του Κόλπου. Στο Gulf Stream, μπήκαμε σε μια νοτιοανατολική κίνηση και μείναμε μαζί της για το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης νύχτας. Είχαμε κάποιες σοβαρές αναταραχές με ανέμους στο χαμηλό εύρος των 30 κόμβων. Κουβαλούσαμε το μεγάλο μας στροφείο όλη την ώρα και ο Βλαντ κι εγώ δουλέψαμε σκληρά εκείνο το βράδυ για να κρατήσουμε το σκάφος όρθιο.

Καθώς πλησίαζε το πρωί, ο άνεμος σταθεροποιήθηκε με ταχύτητα περίπου 25 κόμβων, και αφού βγήκαμε από το Gulf Stream, μπήκαμε ξανά στη δεξιά πλευρά και αποφασίσαμε να πλεύσουμε χαμηλά, κρατώντας ανατολικά της γραμμής Rhumb. Καθώς περνούσε η τρίτη μέρα, ο άνεμος άρχισε να μετατοπίζεται προς τα δεξιά και τελικά να πεθαίνει αργά κατά τη διάρκεια της τρίτης νύχτας. Μας ανέβασαν όμορφα στις Βερμούδες και έπρεπε να ρίξουμε μόνο μερικά gybes σε κοντινή απόσταση από το νησί. Τελειώσαμε την τέταρτη μέρα μας στη θάλασσα με περίπου 10-12 κόμβους ανέμου με χρόνο που πέρασε 77 ώρες, 41 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα. Καταλήξαμε να διορθώνουμε πέντε ώρες μπροστά από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή μας στην κατηγορία διπλών χεριών και σχεδόν έντεκα ώρες μπροστά από το επόμενο σκάφος στην κατηγορία μας, παίρνοντας την πρώτη θέση τόσο στην κατηγορία όσο και στην κατηγορία.

Ιστιοπλοΐα φόντο

• Συν-Καπετάνιος Ομάδας Offshore μαζί με τον Abner Mills
• Από Butler, PA
• Έμαθε να πλέει πρώτα με το Capri 22 του πατέρα μου, το πούλησε και αγόρασε ένα Cal 24 στο οποίο συνέχισα να μαθαίνω. Στη συνέχεια άρχισα να πλέω με sunfish και τελικά το Hobie 16s επίσης. Είχα επίσης κάποια εμπειρία με τα J80 και τους Flying Scots πριν από τον Webb. Οι περισσότερες ιστιοπλοΐες έγιναν σε μια μικρή λίμνη στην PA με λίγη ιστιοπλοΐα Great Lakes και Chesapeake Bay επίσης.
• Έχω κάνει αρκετές ρεγκάτα στο Figaro 2s και έχω κάνει Around Long Island Race 2021, Vineyard Race 2021, Block Island Race 2022, Newport Bermuda Race 2022 και Bermuda Short Handed Return 2022 στο Groupe 5.
• Όπως ο AJ, έμεινα και εγώ στην πανεπιστημιούπολη το περασμένο καλοκαίρι.

Schreibe einen Kommentar