The Ties that Bind: Wombi Rose ’09

11
The Ties that Bind: Wombi Rose ’09

Το Webb Institute διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο αποφοίτων που εκτείνεται σε όλους τους κλάδους και τους τομείς παγκοσμίως. Ανεξάρτητα από το μονοπάτι, οι απόφοιτοί μας είναι μια δεμένη κοινότητα έτοιμη να βοηθήσει ο ένας τον άλλο και να ανοίξει το δρόμο για άλλους. Σε αυτό το προσκήνιο, οι Webbies αναγνωρίζουν τη σημασία του να μοιράζονται διαφορετικές προοπτικές και μας λένε πώς ξεκίνησαν τα ταξίδια τους που ονομάζονται «ζωή». Οι ιστορίες τους μας παρηγορούν σε δύσκολες στιγμές και δημιουργούν ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη. Έχουμε μάθει ότι όταν μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον, δημιουργούμε δεσμούς που διαρκούν μια ζωή.

Είμαστε περήφανοι που εγκαινιάζουμε αυτή τη σειρά Alumni Spotlight της Webb: Οι δεσμοί που ενώνουν με Γουόμπι Ρόουζ ’09,
συνιδρυτής του Lovepop. Η Lovepop δημιουργεί μοναδικά σχέδια τρισδιάστατων αναδυόμενων καρτών για κάθε περίσταση και έχει αποστολή να δημιουργήσει ένα δισεκατομμύριο μαγικές στιγμές. Όχι μόνο είναι ο Wombi ένας μεγάλος υποστηρικτής του Webb – αναπολώντας πάντα πώς ξεκίνησε το ταξίδι του ως ναυπηγός στις πολλές συνεντεύξεις του, αλλά ενσαρκώνει επίσης αυτό που σημαίνει «σύνδεση».

Η σύνδεση με άλλους φέρνει την αίσθηση του ανήκειν και όταν το ολοκληρώνετε με το να επιδιώκετε το πάθος σας και να κάνετε πράγματα που αγαπάτε, αποκτάτε μια ολοκληρωμένη και εμπλουτισμένη αίσθηση ζωής. Βλέποντας τον Wombi και τον συνιδρυτή του, John Wise ’09, να βρίσκουν επιτυχία με το Lovepop μας παρακινεί όλους να είμαστε παθιασμένοι στις προσπάθειές μας και να εμπλακούμε πλήρως στη διαδικασία.

Καθώς πλησιάζει η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το Lovepop δείχνει ότι το να κάνετε πράγματα με «αγάπη» φέρνει σε εσάς και στους γύρω σας μια αίσθηση χαράς. Περισσότερο από μια επιχείρηση, η Lovepop δημιουργεί θέσεις εργασίας και ευκαιρίες εδώ στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Έχουν δημιουργήσει έναν οργανισμό σχεδιασμού και παραγωγής 200+ ατόμων στο κεντρικό Βιετνάμ με το όραμα να δημιουργήσουν έναν περιφερειακό κόμβο για ταλέντο σχεδιασμού εκεί, δημιουργώντας δυνατότητες και δεξιότητες, δημιουργώντας παράλληλα μαγικές στιγμές στην πορεία.

Ας δούμε πώς οι Wombi, John και Lovepop διαμορφώνουν πολιτισμούς και φέρνουν κοινότητες κοντά.


Καθώς πλησιάζει η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γιατί πιστεύετε ότι η «σύνδεση» είναι σημαντική ειδικά τώρα σε αυτήν την ψηφιακή εποχή; Δεν είμαστε όλοι συνδεδεμένοι ακόμα καλύτερα από πριν;
Πιστεύω ότι η σύνδεση με ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν δεν είναι μόνο ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του να είμαστε άνθρωποι, αλλά και κρίσιμη για τη δική μας αίσθηση του σκοπού, τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Η τεχνολογία έχει αλλάξει εντελώς το νόημα της σύνδεσης στη ζωή μας. Κατά μία έννοια, τα τηλέφωνά μας μας έχουν κάνει να μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα με οποιονδήποτε οπουδήποτε στον πλανήτη.

Κατά κάποιο τρόπο, αυτό ήταν θετικό και δημιούργησε εντελώς νέες δυνατότητες σύνδεσης. Με άλλους τρόπους, τα τηλέφωνά μας μας έχουν αποσπάσει την προσοχή από το να είμαστε παρόντες μεταξύ μας και πιστεύω ότι στον κόσμο μας σήμερα χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να αναπτύξουμε και να καλλιεργήσουμε ουσιαστικές και στενές σχέσεις.

Με το Lovepop, δημιουργείτε θέσεις εργασίας και ευκαιρίες και μαθαίνετε από τους Βιετναμέζους. Υπάρχουν πολιτισμικές διαφορές και αποχρώσεις; Τα πήγαιναν όλοι καλά από την αρχή; Υπήρξαν πολιτιστικές αφυπνίσεις;
Είμαστε πολύ παθιασμένοι με την οικοδόμηση μιας εταιρείας παγκόσμιας κλάσης σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, ο βιετναμέζικος οργανισμός μας λειτουργεί με όραμα 15 ετών για τη δημιουργία μιας κοινότητας επαγγελματιών σχεδιασμού και τεχνολογίας στο κεντρικό Βιετνάμ που θα γίνει περιφερειακός κόμβος για αυτού του είδους τα ταλέντα και την εργασία. Η ομάδα μας στις ΗΠΑ έχει μάθει τόσα πολλά από την ομάδα του Βιετνάμ, όσα και από εμάς.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Βιετνάμ συχνά ηγείται της εταιρείας στην επιχειρηματικότητα, την εφαρμογή της διαδικασίας και τις ομαδικές εκδηλώσεις και την οικοδόμηση σύνδεσης. Φυσικά, υπήρξαν πολλές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουμε, μεταξύ των οποίων οι έντονοι γλωσσικοί φραγμοί και η ζώνη ώρας στη συνεργασία. Επενδύσαμε στο ταλέντο μας από την πρώτη μέρα και έχουμε κάνει απίστευτα βήματα στην ομάδα μας στο Βιετνάμ, τόσο σε σχεδιαστικές και κατασκευαστικές δεξιότητες, καθώς και σε μοντέλα συνεργασίας, προσεγγίσεις διαχείρισης και επικοινωνία.

Συνεργάζεστε με τον John Wise, τον καλύτερο φίλο σας από το Webb και τώρα επιχειρηματικό συνεργάτη. πόσο πολύτιμος ήταν ο Webb στη δημιουργία αυτών των συνδέσεων;
Ο John είναι ένας απίστευτος άνθρωπος, με μια απίστευτα ευγενική καρδιά, ισχυρή αίσθηση σκοπού, ισχυρή θέληση, και είναι επίσης πολύ, πολύ έξυπνος. Βασικά, ένα Webbie. Γνώρισα τον John τον Αύγουστο του 2005 την πρώτη μου μέρα στο Webb και έκτοτε θαύμασα την προσέγγισή του στους φίλους, τη διασκέδαση, τη δουλειά και τη ζωή. Τα τέσσερα χρόνια μαζί μας στο Webb μαθαίνοντας μαζί, διασκεδάζοντας μαζί και περάσαμε μαζί όλες τις προκλήσεις του προγράμματος σπουδών Webb έχτισαν τα θεμέλια πάνω στα οποία μπορέσαμε να δεσμευτούμε πλήρως ο ένας στον άλλο ως συνεργάτες που χτίζουν το Lovepop. Αλλά δεν είμαστε μόνο ο Τζον και εγώ. Με τα χρόνια, είχαμε απίστευτα Webbies στην ομάδα ή μας βοηθούσαν: Colin Spillane, Diana Look, ο αδελφός μου Tophi Rose, Lindy Carelli, Jon Ward, Josh Rothman, Kyle Manis και πιθανώς μερικά άλλα που έχω παραμελήσει να αναφέρω.

Το μάθημά μας στο Webb ήταν πολύ δεμένο και συνεχίζουμε να μαζευόμαστε μερικές φορές το χρόνο ως οικογένεια. Νομίζω ότι είναι το πιο ιδιαίτερο πράγμα για τον Webb.

Wombi Rose ’09 και John Wise ’09

Από τη ναυπηγική έως τώρα την κατασκευή μιας εξαιρετικά επιτυχημένης μάρκας αναδυόμενων καρτών. Πώς τα συνδέετε αυτά τα δύο;
Την πρώτη φορά που ο John και εγώ είδαμε κάρτες kirigami σε σχήμα φέτες, συνδέσαμε αμέσως την τεχνική με το σχέδιο του πλοίου. Όταν σχεδιάζετε το σχέδιο γραμμής ενός πλοίου, βασικά παίρνετε τρισδιάστατες φόρμες και τις αποδομείτε σε ένα τρισδιάστατο πλέγμα. Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνουμε αναδυόμενες κάρτες σήμερα. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί για χάλυβα ή αλουμίνιο χρησιμοποιούμε χαρτί, και αντί για συγκόλληση χρησιμοποιούμε κόλλα. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούμε ακόμη και το ίδιο λογισμικό σχεδιασμού Rhino 3D που χρησιμοποιούσε ο John για να σχεδιάσει νέα περιπολικά σκάφη για το Λιμενικό Σώμα και το Ναυτικό ενώ εργαζόταν στο Metal Shark Boats για τους Webbies Matt Unger και Chris Allard.

Πώς ένιωθε να είμαι επάνω Δεξαμενή καρχαρία με τον Γιάννη; Πώς νιώσατε όταν εξασφαλίσατε την επένδυση;
Το Shark Tank ήταν μια σουρεαλιστική εμπειρία, και πραγματικά μια ευκαιρία που μόνο μια φορά στη ζωή. Όταν προβλήθηκε το επεισόδιο μας, 7,5 εκατομμύρια Αμερικανοί γνώρισαν αμέσως την ιστορία μας και ένιωσαν σαν να την είχαν βιώσει μαζί μας. Κάναμε εξάσκηση για ένα μήνα νωρίτερα και ξέραμε ότι θα χρειαζόταν μόνο μία φορά για να βεβαιωθούμε ότι είχαμε καταλάβει την ουσία της επιχείρησης. Όταν επιτέλους κάναμε τον Kevin O’Leary να δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει το Lovepop, ήταν καθαρός ενθουσιασμός και τρέξαμε να τον αγκαλιάσουμε πριν κατέβουμε από τη σκηνή. Οι επόμενες μέρες ήταν ένας πλήρης ανεμοστρόβιλος και μπορώ να πω με σιγουριά ότι το Shark Tank ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην πρώιμη ανάπτυξη του Lovepop.

Έχετε εργαστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες εταιρείες όπως η McKinsey. γιατί πιστεύεις ότι ήθελες να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι ακόμα μεγαλύτερα;
Μου αρέσει πολύ να συγκεντρώνω ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν κάτι που είναι και μια πολύ μεγάλη ιδέα, αλλά έχει και ένα στοιχείο διασκέδασης και μαγείας. Είναι τόσο διασκεδαστικό να μιλάς και να σχεδιάζεις ένα μεγάλο έργο και μετά κάποια στιγμή να βλέπεις αυτή την ιδέα να υλοποιείται. Ποτέ δεν είναι ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά μου αρέσει τόσο το ταξίδι όσο και το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι αυτή η αγάπη για το ταξίδι είναι που με ωθεί πραγματικά να μην τακτοποιήσω και να συνεχίσω να πιέζω τον φάκελο.

Το να ακούτε πώς βρήκατε το Lovepop ακούγεται ρομαντικό – βρήκατε την τέχνη και την ομορφιά σε ένα μακρινό μέρος και μετά τα μοιραστήκατε με τον κόσμο. Ακούγεται σαν παραμύθι. Ο Γουέμπ σε οδήγησε σε μια παραμυθένια ζωή ή σε προετοίμασε για κακουχίες στον κόσμο;
Όταν συνάντησα για πρώτη φορά τον Webb, ένιωσα σαν ένα παραμύθι, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Καθώς έψαχνα για κολέγια, οι φίλοι και η οικογένειά μου με ενθάρρυναν να βρω το μέρος που θα ερωτευόμουν, και όταν ήξερα, θα ήξερα απλώς το κατάλληλο κολέγιο για μένα. Για να προσπαθήσω να πυροδοτήσω αυτόν τον «έρωτα με την πρώτη ματιά» επισκέφτηκα τόσα πολλά σχολεία πάνω-κάτω στην Ανατολική Ακτή. Αφού επισκέφτηκα το Μπάκνελ, το Πρίνστον και το Ράτγκερς νωρίτερα την ίδια μέρα, αποθαρρυνόμουν πολύ. Όλα φαίνονταν ίδια. Κοιτώνες. Λέσχες δραστηριοτήτων. Φανταχτά παλιά κτίρια. Αλλά όταν έφτασα στο Webb όλα ήταν διαφορετικά. Έμοιαζε σαν μια κοινότητα και οι άνθρωποι που μου έκαναν μια ξενάγηση ήταν φοιτητές, ο πατέρας μου και εγώ κάναμε παρέα, όχι ο ένας υψηλά εκπαιδευμένος φοιτητής ξεναγού που έπαιρνε 20+ άτομα στην πανεπιστημιούπολη. Ερωτεύτηκα.

Εκ των υστέρων, δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο μέρος από τον Webb για τη διδασκαλία δύο πραγμάτων που θεωρώ απαραίτητα για την οικοδόμηση μιας επιχείρησης: (1) μια απίστευτη εργασιακή ηθική και (2) μια αίσθηση διασύνδεσης και πώς ταιριάζουν τα πράγματα μεταξύ τους. Αυτά τα δύο μας έχουν εξυπηρετήσει πολύ καλά.

Το μόνο παραμύθι που θεωρήσαμε δεδομένο ότι φεύγαμε από τον Webb ήταν η απίστευτη αίσθηση της κοινότητας και η ευκολία να κάνεις φίλους και να χτίζεις σχέσεις. Αυτά είναι πολύ ιδιαίτερα πράγματα που προσφέρει ο Webb και, κατά κάποιο τρόπο, το κάνει πολύ εύκολο στα απίστευτα διαμορφωτικά χρόνια στο κολέγιο.

Ποιο είναι το μέλλον του Lovepop;
Η Lovepop συνεχίζει να επενδύει στην οικοδόμηση του καταναλωτικού προορισμού για κάρτες και δώρα που εμφανίζονται. Κάθε προϊόν που φτιάχνουμε βοηθά τους πελάτες μας να συνδεθούν με τους ανθρώπους που αγαπούν και τους ενδιαφέρουν και φέρνει τον οργανισμό μας ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη της αποστολής μας να δημιουργήσουμε ένα δισεκατομμύριο μαγικές στιγμές. Με την πρόσφατη νέα επένδυση, σκοπεύουμε να επικεντρωθούμε στη βασική μας εμπειρία απευθείας προς τον καταναλωτή στο διαδίκτυο στο Lovepop.com, στα καταστήματα λιανικής που ανήκουν στην Lovepop, στις εταιρικές μας συνεργασίες πωλήσεων και να συνεχίσουμε να διευρύνουμε τις προσφορές προϊόντων μας τόσο φυσικές όσο και ψηφιακές για άτομα που λατρεύω να στέλνω κάρτες.

Τι συμβουλή έχετε στους μαθητές του Webb σχετικά με τη ζωή μετά την αποφοίτησή τους;
Πάντα μαθαίνω, και όσο περισσότερα μαθαίνω, τόσο πιο διστακτικός γίνομαι να δώσω οποιαδήποτε συμβουλή. Νομίζω ότι στους Webbies δόθηκε μια τόσο καταπληκτική ευκαιρία να γίνουν το άτομο που θέλουν να είναι στη ζωή με τα εργαλεία που μαθαίνουν στο Webb και ενθαρρύνω όλους να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτά. Πιστεύω ότι όλοι θερίζουμε ό,τι σπέρνουμε, και δίνοντας από τον εαυτό σας στους άλλους, και κάνοντας τα βήματα προς εκεί που θέλετε να είστε με συνέπεια, αν μερικές φορές αργά, πάντα με κάποιο τρόπο στο τέλος θα λειτουργήσει.

Μια ματιά στο εργασιακό περιβάλλον του Lovepop:

Schreibe einen Kommentar